Autor Subiect: Comentarii si contradictii  (Citit de 21276 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

RocksyBaby

 • Vizitator
Comentarii si contradictii
« : 05 Iunie, 2004, 09:57:04 pm »
Întrebare: Dragostea e un sentiment pe care îl trăieşte orice tânăr. Dar de multe ori acest sentiment provoacă suferinţe. Cum să ne protejăm de rănile săgeţilor lui Cupidon?

Răspuns: Dragostea nu numai că este un sentiment pe care-l trăieşte orice om, ci am putea spune că ea este însăşi viaţa şi scopul vieţii. Depinde în ce fel înţelegem noi dragostea. Pentru că există mai multe definiţii ale acestui sentiment. Fiecare popor, cultură, au definit-o din punctul lor de vedere.

În înţelesul obişnuit, deja consacrat, dragostea este relaţia dintre bărbat şi femeie, care de cele mai multe ori se limitează la una trupească. Aici am putea opune o atitudine pe care o numim moralistă, adică dragostea la nivel de suflet, spirituală – platonică şi dragostea afrodisiacă, adică trupească. Orientalii au o carte despre dragoste care se numeşte Kama-sutra. Carte cuprinde şi descrie poziţii ale corpului prin care se poate obţine maximum de plăcere trupească. Acestei cărţi noi, creştinii, îi opunem altă carte a dragostei – Evanghelia. Dumnezeu însuşi este dragoste, spune apostolul şi evanghelistul Ioan. Dumnezeu este iubire.

De ce dar apare această suferinţă dincolo de plăce-rea, bucuria întâlnirii dintre bărbat şi femeie, care prin unirea lor se fac un trup, Matei 19, 5,1 după cuvântul lui Dumnezeu. Însuşi Dumnezeu a sădit în trupurile noastre această pornire a unora către alţii – bărbatul către femeie şi femeia către bărbat. Care este o tendinţă şi o atracţie firească, cu toate că, de multe ori, această lege a firii este încălcată prin homosexualitate la bărbaţi sau lesbi-anism la femei. Adresându-se romanilor, apostolul Pavel le spune că au schimbat pe Dumnezeul Cel nestricăcios şi s-au închinat făpturii stricăcioase Romani 1, 23. Ce înseamnă asta? Avem această situaţie atunci când omul, uitând pe Dum-nezeu, îşi face din persoana iubită un idol – un înlocuitor al lui Dumnezeu. Atunci când toate aspiraţiile, toate ideile sale despre bine şi frumos, el le investeşte în această persoană iubită şi mai târziu nici nu le poate vedea altfel decât prin această persoană. Lucrurile sunt bune şi frumoase atâta vreme cât relaţia lor este reciprocă. Dar în momentul despărţirii omul suportă un mare şoc. Viaţa lui se goleşte de ceea ce a avut el mai important. Pentru că aici are loc un transfer de perso-nalitate. Eul se deplasează şi devine tu, tu devine eu. De altfel, cum spune şi apostolul Pavel: căci odată căsătoriţi trupurile voastre nu vă mai aparţin, ci trupul bărbatului este al femeii şi trupul femeii este al bărbatului 1 Corinteni 7, 4. Pentru a evita această suferinţă firească şi după cum vedem, uşor de explicat, atitudinea noastră trebuie să fie foarte corectă, înlăturând excesele. Deoarece orice exces presupune necunoscutul. Orice exces este un risc..
INTREBAREA MEA:
   Sunteti de acord cu restrictia sexului inainte de casatorie?dar daca intr-adevar doi crestini ar respecta asta si ajungand la casatorie ar realiza ca nu se potrivesc din pct. de vedere sexual?
    Evanghelia nu e de acord cu metodele de contraceptie... oare asta de mai potriveste mileniului nostru??

Juravle

 • Vizitator
Re:Comentarii si contradictii
« Răspuns #1 : 06 Iunie, 2004, 07:01:13 pm »
Salut!
Parerea mea este ca faza asta tinea doar pe vremea lu`nea`Fanica ( a se citi Stefan cel Mare ) pt ca atunci credinta era mult mai puternica si in stat detinea mai multa puter ca in zilele de astazi .... deci astfel era sa zicem instaurata ... frica nu e chiar bine zis ... odata era ceva normal sa vezi o fata de 20 de ani inca virgina ... in zilele de astazi ... te mira cand mai auzi asa ceva ... asta fiind parerea mea proprie si personala ... daca nu va convine ... ignoratima ,.,.,., Pa... se ya on the streets

Offline Iosif

 • *****
 • Mesaje postate: 1272
 • Karma: 26
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • Despre iubire
Re:Comentarii si contradictii
« Răspuns #2 : 06 Iunie, 2004, 07:31:19 pm »
Nu cred ca este ceva chiar asa de grav sa faci dragoste inainte de casatorie daca stii ce insemana a face dragoste si cunosti riscurile aferente. Referitor la partea religioasa.. e foarte complicat. Religia zice ca nu ai voie sa o faci (indiferent daca faci sex sau dragoste) inainte de casatorie, eu  cred ca motivul este evident, protejarea fata de o sarcina nedorita, un copil nedorit, chiar daca i se da nastere nu va fi (in cele mai multe cazuri) iubit asa cum ar trebuii sa fie orice copil.

"Evanghelia nu e de acord cu metodele de contraceptie... oare asta de mai potriveste mileniului nostru??"
Asa este, insa, eu sunt de parere ca decat sa dai neastere unui copil pe care nu esti pregatit sa il cresti, sau chiar mai rau sa faci avort (unii inca fac asta chiar daca este vorba de o sarcina de peste 3 luni) e mai bine sa folosesti masuri de precautie.
Intr-adevar partea sexuala a unei relatii poate fi cauza de despartire, cred ca este destul de important ca partenerii sa se potriveasca si din acest punct de vedere.

Cred ca religia este temelia societatii si exista pentru a o tine in frau. Sunt niste indicatii, niste mesaje de care TREBUIE sa tinem cont, TOATE religiile crestine se aseamna in multe din mesajele pe care le transmit, toate incearca sa protejeze societatea. Ce ar fi daca religia s-ar rescrie/adapta si ar spune ca avem voie sa facem sex respectiv dragoste inainte de casatorie? Probabil ca ar creste vanzarile la prezervative si la avorturi. Nu cred ca ar fi ceva bun, in afara de asta energia sexuala nu trebuie risipita, este o energie pozitiva pentru individ si este bine doar daca energiile sexelor (masculin & feminin) se contopesc. Sunt inpotriva sexului, nu cred ca este ceva bun, dupa o partida de sex te simti obosit, oboseala este semn ca ai facut ceva ce te-a epuizat, in schimb daca faci dragoste este cu totul diferit, dupa cum ziceam, energiile trebuie sa se contopeasca nu sa incerce fiecare sa obtina placere ca individ.

Concluzie: Daca respecti ce zice religia si nu o faci inainte de casatorie nu ai nimic de pierdut.

..totusi "Pana ce moartea ne va despatii", "La bine si la rau" nu prea se respecta, cred ca ar trebuii sa fie posibila desfacerea casatoriei religioase daca cei doi nu se mai iubesc. Cred ca "la bine si la rau" ar trebuii sa se refere la problemele vietii, sa stai langa cineva pe care nu iubesti si fiecare zi sa fie un calvar mi se pare ceva destructiv pentru individ.

Religia a fost si este ceva foarte greu de inteles si de acceptat in totalitate, totusi este ceva util.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

RocksyBaby

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #3 : 09 Iunie, 2004, 10:20:59 pm »
J.S sunt de acord cu tine ...   Este interesant , dar trebuie sa te gandesti ca sexul face parte din activitatile normale ...ale unui om normal... gandeste-te la marinarii aceia ... plecati de mult pe mare,si care au uitat de mult rotunjimile nevestelor ce ii aseapta acasa...cum cauta cu nerabdare in primul bordel de care dau ... o femeie de vanzare. Intr-o relatie, idea ca unul face sex si altul crede ca face dragoste(asta pana se prinde ca e vb de sex) e chiar groaznica...dar totusi..nu degeaba (oare a cui a fost ideea??)s-a inventat si sexul vandut...de la inceputul lumii... biologic... omul este socotit drept mamifer,iar una dintre fc importante ale mamiferelor este cea de perpetuare a speciei...dar social...omul este "om" deasupra a ceea ce detine...
     si... in legatura cu ce zicea Juravle...religia este religie pana la sfarsitul lumii si dupa-aceea...

Offline Iosif

 • *****
 • Mesaje postate: 1272
 • Karma: 26
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • Despre iubire
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #4 : 11 Iunie, 2004, 12:29:58 am »
Trebuie avut grija ca sexul sa nu ajunga nici primul, nici ultimul motiv pentru a fi cu cineva. Perpetuare a speciei? Neah, nu in zilele noastre, acum prea putini o fac cu scopul reproduceri.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

RocksyBaby

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #5 : 11 Iunie, 2004, 09:46:16 am »
  :-[   clar!

Lord_Saladin

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #6 : 11 Iunie, 2004, 04:12:22 pm »
 Nepotrivire din pct de vedere sexual ??? fals, asta e o scuza inventata de unii,cum  ca nu primesc satisfactie in pat, ca sa divorteze, dar defapt motivele sunt altele...
 Adevarul e ca, sa faci sex pana la casatorie e un chin... Cand vine casatorie, la 30 de ani poate, caci traim vremuri grele, banii sunt putini... iar iubita e atragatoare si sexy... intervine ispita... tentatia... .
 Nu stiu in ce masura, dar nunta religioasa se poate improviza chiar si fara bani, din cate am inteles... o ceremonie restransa, un legamant, o manastire... etc... in fine avand in vedere ca daca nu faci sex pana la o anumita varsta nu e bine, si daca faci inainte de casatorie e pacat... nu vad alta solutie.

androgin

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #7 : 11 Iunie, 2004, 08:01:34 pm »
ioi!;D Muzafer, as vrea sa te vad ducandu-te in fata altarului, la o ceremonie micuta si draguta, cu fiecare femeie cu care faci sex   :D ar fi o noutate...

de fapt si de drept, cred ca toata discutia asta despre sex pre- si postmarial e inutila. prea putini in ziua de azi mai respecta regula de interdictie a raporturilor sexuale inainte de nunta impusa de Biserica, iar cei care o fac sunt fie evlaviosi innascuti, fie supusi unor chinuri groaznice.
majoritatea oamenilor (permiteti-mi sa-i numesc "normali" :P) nici macar nu se gandesc la a se priva de placerile trupului. si mi se pare intelept!
nu trebuie sa negam ceea ce suntem si ceea ce simtim, sau mai bine spus poftim... ar inseamna sa ne ingreunam si mai mult viata deja grea.

pun pariu ca nici unul dintre voi nu ar renunta la o seara de amor pe motivul respectarii unei reguli deja depasite de momentul social-istoric in care ne aflam. sa fim seriosi!  :P

Lord_Saladin

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #8 : 13 Iunie, 2004, 02:18:21 pm »
 Unii oameni fac sex cu o multime de parteneri diferiti...
 Si cand se intampla sa gaseasca persoana potrivita, ajung sa inteleaga niste lucruri...
 Nu intotdeauna ce e "la moda" e bun... nu fac aici apologia religiei... nu spun ca ceea ce zice Biserica e bun... Biserica e la fel de corupta ca oricare alta institutie din stat... dar ma gandesc eu, cam toti marii profeti ai lumii ,toti oamenii care au avut un cuvant de spus, au condamnat relatiile sexuale ocazionale... nu cred ca ar trebui sa  renegam trecutul...  :)
 Dar fiecare face cum ii spune inima... inima mea imi spune o singura partenera pt o viata intreaga...

androgin

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #9 : 13 Iunie, 2004, 02:55:38 pm »
wow! cine vorbea aici de relatii ocazionale? poti sa iubesti o data de doua sau chiar de mai multe ori in viata. si mi se pare firesc ca fiecare dintre aceste momente sa fie desavarsit de actul iubirii. tie nu?

Lord_Saladin

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #10 : 14 Iunie, 2004, 02:01:24 pm »
 Doar odata iubesti cu-adevarat in viata...  restul sunt doar trepte din care ai de invatat un  sau alta... asa vad eu iubirea... acuma, cand cred ca mi-am gasit marea iubire, imi dau seama ca tot ce a fost inainte a fost o abureala, la fel si ea... in orice caz, eu nu as "arde-o" inainte de casatorie...  :)

RocksyBaby

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #11 : 14 Iunie, 2004, 04:39:23 pm »
muzafer :o
..hm.. apropo de ars... de ce nu va la legatzi de restrictia asupra metodelor contraceptive? ... E clar ca religia trebuie respectata(altfel este haos total)dar vremurile in care traim... si mai ales lumea in care ne invartim(cu faptele ei) nu ne mai permit sa renuntam la metode contraceptive ... si... pt cei ce se vor casatori inainte de a face dragoste cu pers. iubita... oare nu vor apela niciodata la metode contraceptive?? :))

doru

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #12 : 24 Iunie, 2004, 09:20:31 am »
Dragoste. Este un cuvânt din 8 litere, des folosit în toata lumea. “Iubesc acea masina.” “Iubesc înghetata.” Câteodata, chiar si “îl iubesc pe el” sau “o iubesc pe ea.”
Ce este dragostea adevarata? Exista vreo diferenta între viteza adrenalinei, care-mi face inima sa bata atunci când vad o persoana perfecta si dragostea adevarata? Stii persoana despre care vorbesc. Acel tip nemaipomenit care joaca baschet în sala de sport… acea fata draguta care se uita la tine în timp ce trece. Este acea persoana pe care o urmarim când se afla în aceeasi camera cu noi, ale carei actiuni si comentarii le analizam la nesfârsit.

            Ce nu este dragostea? Dragostea nu este un sentiment. Desi dragostea adevarata este însotita de sentimente puternice, ea nu este echivalenta cu acel sentiment de plutire în nori. Contrar tipului de dragoste pe care îl prezinta filmele, televiziunea sau cântecele, îndragostitii nu sunt întotdeauna asa de siroposi când sunt împreuna.

O legatura nu dureaza prea mult daca se bazeaza pe emotii. De fapt, cunoasterea este baza unei legaturi sanatoase.

           
Este foarte important sa cunosti personalitatea si caracterul celeilalte persoane. Un test bun este sa trecem pe o lista calitatile care ne atrag la acel baiat sau acea fata. Daca lista este lunga, noi cunoastem multe despre ei si ne plac acele lucruri. Daca lista este scurta, fie ca stim prea multe despre ei, fie cunoastem o multime de lucruri, dar nu suntem atrasi de personalitatea acestora.

            Un alt factor important într-o relatie este un tel de viata comun. Daca relatia va fi de lunga durata, trebuie sa mergem în aceeasi directie cu celalalt. Daca visul lui este sa calatoreasca si sa fie om de afaceri international, iar ea doreste sa fie agent de vânzari imobiliare într-un singur oras, s-ar putea naste un conflict. Daca ea vrea sa traiasca la tara, în natura, iar lui îi place forfota marelui oras, exista potentialul unor probleme serioase în ce priveste directia vietilor care alcatuiesc un astfel de cuplu.

            Dragostea nu înseamna sex. Numai aceasta simpla afirmatie este împotriva lucrurilor cu care ne alimenteaza industria de divertisment. De câte ori doi oameni au în comun cultura pop, ei fac dragoste. Fara a arata unele dintre realitatile neplacute ale sexului premarital si extramarital, acesta ni se prezinta la modul superlativ, ca o activitate distractiva si recreativa.

            Relatia sexuala este creata pentru casatorie – un legamânt de durata între doi oameni. Relatiile sexuale pot avea consecinte dure în afara casatoriei. Acestea pot fi urmate de o sarcina nedorita, boli transmisibile sexual, vinovatie, nesiguranta si rusine. O relatie bazata pe pofta trupeasca poate dura doar atât timp cât cei doi sunt apropiati fizic si sunt atrasi sexual.

            Dragostea este o alegere. Este un legamânt. Desi sentimentele însotesc dragostea, si cu toate ca relatia sexuala va face parte din viata conjugala, o relatie sanatoasa, de durata, nu se poate baza doar pe aceste aspecte.

            Biblia spune ca Dumnezeu este dragoste. Dumnezeu, ca si creator al nostru, ca cel care ne-a gândit, a pus în noi nevoia de dragoste. Te-ai întrebat vreodata de ce cautam în mod constant sa capatam dragoste de la altii, dar niciodata nu ne simtim pe deplin satisfacuti? Asta pentru ca Dumnezeu ne-a proiectat pentru o dragoste neconditionata, si noi, oamenii, avem defecte.
Lord_Saladin

 • Vizitator
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #13 : 01 Iulie, 2004, 03:44:31 pm »
 "vinovatie, nesiguranta si rusine"

Mare adevar grait-ai, Dorule...  :'(

Offline Aimee

 • *
 • Mesaje postate: 21
 • Karma: 0
 • Gen: Femeie
  • Vezi Profilul
Re: Comentarii si contradictii
« Răspuns #14 : 27 Iulie, 2004, 08:58:02 pm »
Atata vorbaraie in jurul sexului inainte de casatorie!!!!!
Sa fim seriosi! Cine se mai gandeste la religie cand e pe punctul de a ......nu se mai gandi la nimic si a savura.
Si nu stiu de ce a ramas intiparit in mintea noastra ca "pe timpuri" nu se facea sex inainte de casatorie. Curtezanele, saracele, inseamna ca trebui sa fi fost niste muritoare de foame din lipsa clientilor.
Iar fetelor bineinteles ca le era usor sa ramana virgine pana la nunta. SE CASATOREAU LA 15- 16 ANI!
Mersi!Asa puteam si eu sa ma marit virgina!
Legenda cu asteptatul pana dupa casatorie nu are acoperire nici macar in literatura.
Am citit o gramada de carti si in nici una nu s-a asteptat pana la nunta. Si nici copii nu apareau. Deci nu noi suntem generatia pacatoasa ca face sex inainte si se mai protejeaza!
"Fericirea care s-a dus ma sufoca pentru ca e tot durere."

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
38 Răspunsuri
12293 Vizualizări
Ultimul mesaj 01 Octombrie, 2006, 07:12:17 pm
de Raul Gonzales
Contradictii

Creat de diana_nistor Psihologie

4 Răspunsuri
2188 Vizualizări
Ultimul mesaj 06 Septembrie, 2007, 03:54:06 am
de diana_nistor