Totul despre Iubire

Romanian discussion room => Arta de a face dragoste => Subiect creat de: Iosif din 06 Aprilie, 2004, 01:05:14 am

Titlu: Tantra - Amorul transfigurator extatic
Scris de: Iosif din 06 Aprilie, 2004, 01:05:14 am
Tantra reprezinta un studiu aprofundat asupra sexului si spiritualitatii.
Tantra este o filozofie, o stiinta, o arta si o cale a vietii in care energia sexuala este utilizata in mod constient si creator.
Tratatele intelepciunii Orientale, cunoscute sub numele de Tantra-e, descriu o paleta larga de tehnici practicate pentru a spori cunoasterea sexuala si a obtine transcederea in planurile superioare.
Potentialul ascuns al actului sexual reprezinta saminta intregii creatii.
Prin intelegerea invataturilor practice din Tantra se deschide un intreg domeniu nou al experientei individuale, cu toate ca a fost scrisa cu mii de in urma, Tantra aduce o contributie majora si de cea mai mare importanta pentru intelegerea sexualitatii de catre societatea actuala. Ea exploreaza calea iubirii si a spiritualitatii, avind drept ghid valoros experienta si intelepciunea marilor culturi din Orient.
Din timpuri stravechi, in India, Nepal, Tibet, China si Japonia sexualitatea a fost privita intotdeauna atit ca arta cit si ca stiinta demna de a fi pe larg studiata si aplicata, punctul de vedere oriental fiind acela ca nici-o invatatura nu poate fi completa fara o cunoastere adecvata a principiilor sexuale ce jaloneaza intreaga existenta.
Occidentul a devenit oarecum constient de adevarul intelepciunii din invataturile taoiste si tantrice asupra sexualitatii, relativ recent.
Tantra constituie insasi legatura intre dragoste si spiritualitate, expunind un stil de viata, o filozofie si o practica naturala, in care alchimia iubirii produce extazul eliberarii.
Tantra se adreseaza tuturor acelora ce intentioneaza sa foloseasca metoda sexuala ca mijloc de eliberare si care vor sa transceada limitele eu-lui individual.
Impartasirea experientei extatice reprezinta cheia ce descuie usa secretelor sexuale.
Actul sexual, abordat intr-un mod profund uman si totodata sublim, devine o modalitate uluitoare de elevare si expansiune intr-o stare de totala beatitudine a constiintei, care ne dezvaluie tainica stiinta de a face din cei doi iubiti, unul fuzionat perfect cu unicul CREATOR.