Autor Subiect: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu  (Citit de 5871 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DIANA

 • Vizitator
Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« : 01 August, 2005, 03:55:00 pm »
Iata inca o problema care ma preocupa. Si la care astept tot argumente puternice. Pana acum pot spune ca egalitatea si neegalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu sunt doua teorii care pot fi la fel de bine demonstrate. Totusi, cum stau lucrurile?

Robert.

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #1 : 01 August, 2005, 05:37:57 pm »
Mai bine ne-ai vorbi, pentru inceput, despre teoria inegalitatii oamenilor in fata lui Dumnezeu. In felul asta cred ca n-o sa batem campii cand vom raspunde. Personal, n-am auzit prea multe despre asta si sunt curios sa vad despre ce inegalitate e vorba. In functie de ce, care e criteriul dupa care ne diferentiem in fata lui Dumnezeu? Astept teoria si demonstratia ei, atat cat cunosti, bineinteles.

dew

 • Vizitator
Re: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #2 : 01 August, 2005, 08:17:38 pm »
  Noi,oamenii,ne nastem egali in fata lui Dumnezeu ,dar nu ramanem asa,dupa umila mea parere.La inceput ,suntem la fel ,lipsiti de pacate,puri...dar pe parcurs devenim buni crestini sau mari pacatosi si ,evident,Dumnezeu ne priveste cu alti ochi pe fiecare.Adica nu pot spune ca eu ,in fata lui Dumnezeu ,sunt egala cu un criminal.
   Oamenii care il slujesc pe Dumnezeu cu credinta au un loc asigurat langa El ,pe cand un om care incalca poruncile Lui (un hot,un criminal) va ajunge unde ii este locul,Dumnezeu nu-l va compara cu un bun crestin,ba mai mult,va uita de el.
   Ne diferentiem in fata Lui prin faptele noastre,prin modul in care IL slujim.


        "Egaliatatea este poate un drept ,dar nici o putere omeneasca nu este in stare sa o preschimbe in fapt",spunea un mare scriitor francez.
   Putem oare sa devenim egali in fata Lui?nu vad cum... :-[

Robert.

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #3 : 01 August, 2005, 08:38:48 pm »
Ai dreptate, dew, dar cred totusi ca nu din punctul acesta de vedere a pus problema Diana. Tocmai de aceea am zis sa asteptam mai intai toate detaliile. Vorbim de diferente barbat-femeie in fata lui Dumnezeu, saraci-bogati, albi-negri, tineri-batrani, samd? Ca oameni, evident ca suntem deosebiti intre noi dar in fata lui Dumnezeu nu stiu ce ne diferentiaza. Sunt curios si eu.
« Ultima Modificare: 01 August, 2005, 08:40:40 pm de Robert. »

DIANA

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #4 : 01 August, 2005, 10:05:31 pm »
Sunt doar cateva din pasajele care m-au pus pe ganduri:

1 Samuel 2
9 El va păzi paşii preaiubiţilor Lui, Dar cei răi vor fi nimiciţi în întuneric; Căci omul nu va birui prin putere.

2 Cronici 6
41 Acum, Doamne, Dumnezeule, scoală-Te, vino la locul Tău de odihnă, Tu şi chivotul măreţiei Tale. Preoţii Tăi, Doamne Dumnezeule, să fie îmbrăcaţi cu mântuirea, şi preaiubiţii Tăi să se bucure de fericire!

Psalmii 30
4 Cântaţi Domnului, voi cei iubiţi de El, măriţi prin laudele voastre Numele Lui cel Sfânt!

Psalmii 31
23 Iubiţi dar pe Domnul, toţi cei iubiţi de El. Căci Domnul păzeşte pe cei credincioşi, şi pedepseşte aspru pe cei mândri.

Psalmii 60
5 Pentru ca preaiubiţii Tăi să fie izbăviţi, scapă-ne prin dreapta Ta, şi ascultă-ne!

Psalmii 85
8 Eu voi asculta ce zice Dumnezeu, Domnul: căci El vorbeşte de pace poporului Său şi iubiţilor Lui, numai, ei să nu cadă iarăşi în nebunie.

Psalmii 86
2 Păzeşte-mi sufletul, căci sunt unul din cei iubiţi de Tine! Scapă, Dumnezeule, pe robul Tău, care se încrede în Tine!
Psalmii 108

6 Pentru ca preaiubiţii Tăi să fie izbăviţi, scapă-ne prin dreapta Ta, şi ascultă-ne!

Psalmii 116
15 Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiţi de El.

Psalmii 127
2 Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn.

Maria

 • Vizitator
Re: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #5 : 01 August, 2005, 10:24:06 pm »
   In toate pasajele  poastate de tine n-am zarit nici o neegalitate.  In fata Lui Dumnezeu toti suntem egali; si ce-i ce suntem pacatosi si cei ce suntem drepti. Oare nu-i drept sa-i pedepseasca pe cei ce nu vor sa-l aleaga? Atunci pentru ce-ar mai fi lupta cu Satana?
     Interesante sunt punctele tale pe,,i'' argumentele astea puternice de care tu ai nevoie. Iti folosesc? Ma rog nu vreau sa-ti argumentez foarte puternic, pot sa spun ca suntem egali in fata lui Dumnezeu dupa o alta sciere nu doresc sa argumentez puternic ca-i mai simplu ,,crede si nu cerceta".
     Serios, asa vad eu nu exiista neegalitate. Poate omul oare sa biruie prin putere, fara ajutorul Lui Dumnezeu sau biruirea malefica a Satanei?  Toti suntem iubiti de El, si pacatosi si drepti ca doara Iisus a venit pentru cei pacatosi nu pentru cei drepti. Cei ce se lapada de Satana prin rugaciune si partasie cu Dumnezeu sunt Iubiti de El. Cand Dumnezeu cearta, n-o face cu ura, este o ,,mustrare parinteasca'' cu mai multe sanse,...sanse ce vrem sau nu sa le observam sau primim.

DIANA

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #6 : 01 August, 2005, 10:48:47 pm »
Da, fiecare cu parerea lui, Maria! Si cu modul lui de a "citi"! :)
Oare nu-i drept sa-i pedepseasca pe cei ce nu vor sa-l aleaga?
Imi auc aminte de o vorba: "Dumnezeu pedepseste pe cine iubeste.". Adica...sunt oameni pe care Dumnezeu nu ii iubeste? Si asta se loveste cap in cap cu ce spui tu, Maria! Daca stai sa analizezi putin, in fond, de ce- i-ar pedepsi pe cei care nu vor sa il aleaga? Destul de confuz mesajul tau! "biruirea MALEFICA a Satanei"?! Poate revii cu un raspuns mai putin ambiguu! Pana acum nu consider ca mi-ai argumentat deloc parerea ta. Uite, ca sa te ajut, iti sugerez sa citesti cu atentie ultimul citat din mesajul meu anterior. Si poate o sa vrei sa vezi ca in el se spune clar ca Dumnezeu le da PREAIUBITILOR LUI painea ca prin somn, iar CEILALTI (adica cei care nu sunt PREAIUBITI DE EL!!!) degeaba se scoala de dimineata si se culca tarziu pentru a-si castiga prin durere painea (adica prin munca grea).  Cred ca te-ai cam grabit sa imi raspunzi si nu ai avut suficienta rabdare sa incerci macar sa mergi pe unda nelamuririi mele. Nu-i nimic, nu e timpul pierdut. Si, DA, imi foloseste tot ce reusesc sa aflu, sa invat!


PS Robert, Apostolul Pavel spune: (citez din memorie!) "Femeia sa taca in adunare!" ;)
« Ultima Modificare: 02 August, 2005, 07:32:40 am de DIANA »

Offline viulian

 • Administrator
 • *****
 • Mesaje postate: 1941
 • Karma: 68
 • Gen: Bărbat
 • :)
  • Vezi Profilul
  • http://www.hex.ro
Re: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #7 : 02 August, 2005, 07:08:56 am »
O intrebare foarte interesanta pusa de Diana.. Parerea mea este ca a compara calitati/forme nu ar aduce nici un rezultat. Adica e ca si cum am compara un trandafir cu o crizantema. Sunt frumoase amandoua, chiar daca una e vulnerabila si alta are spini, chiar daca una e fragila si alta e mai aspra..
Aleg sa plec de la presupunearea ca Dumnezeu a facut o lume perfecta, iar daca exista diferente intre oameni, asta e foarte bine. Oamenii nu sunt egali, nu sunt la fel, dar in fata lui Dumnezeu au aceleasi sanse.. depinde de fiecare ce alege.

Offline Lorelei

 • *****
 • Mesaje postate: 3060
 • Karma: 108
 • Gen: Femeie
 • N.
  • Vezi Profilul
Re: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #8 : 02 August, 2005, 08:10:59 am »
Imi amintesc tot din Biblie un pasaj, n-as putea sa spun exact de unde, dar se vorbea exact de inegalitatea dintre oameni. Dumnezeu era comparat cu un olar si se spunea ca "sau nu are olarul drept peste lutul lui, ca din el sa faca un vas de cinste si altul de necinste?" Care va sa zica Dumnezeu face si vase de cinste si vase de necinste. Insa va trebui sa reevaluam intrebarea? Ce inseamna a nu fi egali in fata lui Dumnezeu? Daca inseamna a avea sanse diferite la mantuire, pentru ca in fapt aici e marea dilema rationala, asta este rezolvabila. Adica sa luam un exemplu concret. Face dumnezeu un vas de cinste - un preot (in sensul frumos al termenului, sa nu-mi sariti in cap, deci un preot asa cum ar trebui sa fie preotii, nu un fariseu) si un altul de necinste - un hot de duzina. Buuun. Acum - ce sanse au cei doi la mantuire? Pai s-ar puteqa sa fie asa: de la preot Dumnezeu sa ceara sa respecte toate poruncile, iar de la hot numai sa renunte la viciul sau si atat. Vasele de lut sunt diferite, dar si pretentiile de la ele sunt diferite.
(Iar daca intrebarea se referea la altceva si nu la sansele de mantuire - de fapt care e esenta intrebarii? Nu e evident ca suntem foarte diferiti?)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

DIANA

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #9 : 02 August, 2005, 04:52:40 pm »
Lorelei, ai intuit perfect sensul intrebarii. Nu am intentionat sa fiu subtila dar cam asa a iesit.
Si eu cred ca exista "vase" diferite si trepte diferite spre si de mantuire. Apostolul Pavel a fost rapit de Dumnezeu si dus in al 3-lea Cer. Adica al 3-lea Rai. Asta presupune ca exista cel putin inca doua Ceruri (Raiuri).

Robert.

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #10 : 02 August, 2005, 06:15:54 pm »
Ne departam de subiect. Raiuri, ceruri, trepte... ce spunem noi aici? Eu tot n-am inteles la ce trebuie sa raspund. Diana, tu ai dat o lista de citate din Biblie fara nici o explicatie in plus. Spune-ne ce intelegi tu din ele si, clar, despre ce inegalitate crezi ca e vorba. Nu lasa pe seama interpretarilor noastre, ca sigur o sa bajbaim mult si bine pana sa intelegem despre ce e vorba. Subiectul e mult prea vast, ne trebuie o harta.

In concluzie:
1. Care e teoria inegalitatii oamenilor in fata lui Dumnezeu? si
2. Care sunt argumentele in favoarea ei?

DIANA

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #11 : 02 August, 2005, 09:46:39 pm »
Daca eu nu am reusit sa ma fac inteleasa de tine, poate iti vor explica cei care, asa cum se vede, au inteles foarte bine!

Offline Lorelei

 • *****
 • Mesaje postate: 3060
 • Karma: 108
 • Gen: Femeie
 • N.
  • Vezi Profilul
Re: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #12 : 02 August, 2005, 09:51:59 pm »
Fratello, fii atent cum sta treaba  ;D ;D ;D (narcisista din mine zice ca a inteles, ma-ntelegi :D):
Diana intreba asa, daca toti oamenii au sanse egale de a fi mantuiti. Adica si un retardat mintal si un geniu si un print si un cersetor au aceleasi sanse? Chiar au?

Eu ziceam ca au, pentru ca de la fiecare se cere ceva anume, nu li se cere acelasi lucru sau cel putin asa vad eu lucrurile (vezi postul anterior).
Deci - acum ca e clar ce se intreaba - poate ne luminezi cu un raspuns?  ;)  si-asta repede pana nu uiti  ;D

Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

DIANA

 • Vizitator
Răspuns: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #13 : 02 August, 2005, 10:17:42 pm »
Si, mai mult, daca mantuirea, viata vesnica inseamna acelasi lucru pentru toti oamenii, daca dincolo de moarte toti cei ce vor mosteni Imparatia Cerurilor vor fi pe picior de egalitate.
Multumesc, Lorelei!

Offline sunshine

 • *****
 • Mesaje postate: 1420
 • Karma: 41
 • Gen: Femeie
 • Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti lumii
  • Vezi Profilul
  • http://lilysunrise.blogspot.com/
Re: Egalitatea oamenilor in fata lui Dumnezeu
« Răspuns #14 : 30 Ianuarie, 2006, 04:05:05 pm »
  "Ferice de cei ce varsa lacrimi amare caci a lui va fi imparatia cerului'(cam asa ceva).Inseamna ca pe mine D-zeu ma iubeste mai mult decat pe cei care nu prea au motive sa planga? Nu stiu, eu am inteles ca , atunci cand moare un om, chiar daca a pacatuit si s-a cait, tot este primit in imparatia cerurilor.Caci Dumnezeu iarta pe toata lumea.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
11 Răspunsuri
7981 Vizualizări
Ultimul mesaj 19 Noiembrie, 2007, 11:31:05 am
de valentina
Dumnezeu sau iubita ?

Creat de Lord_Saladin Credinţă

6 Răspunsuri
3340 Vizualizări
Ultimul mesaj 15 Noiembrie, 2004, 10:55:44 pm
de bke
10 Răspunsuri
4906 Vizualizări
Ultimul mesaj 14 Aprilie, 2006, 08:01:08 pm
de furia ingerului
16 Răspunsuri
8288 Vizualizări
Ultimul mesaj 10 Mai, 2007, 09:45:47 am
de Lady Allia
0 Răspunsuri
1671 Vizualizări
Ultimul mesaj 28 Septembrie, 2008, 08:46:40 pm
de viulian