Autor Subiect: Evitarea facerii de copii...  (Citit de 12059 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Lord_Saladin

 • Vizitator
Evitarea facerii de copii...
« : 17 Septembrie, 2004, 10:41:28 pm »
 Ca avortul este pacat si crima cea mai groaznica, cred ca am stabilit de mult, si suntem cu totii deacord aici. As vrea totusi sa va intreb, credeti ca folosirea metodelor contraceptive este pacat sau nu , din punct de vedere strict al religiei crestine ?
 Multi preoti considera ca decaderea valorilor familiale in vremea noastra se datoreaza in mare parte faptului ca, cuplurile de acum evita cu orice pret facerea de copii, incalcand prima porunca a lui Dumnezeu : " cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul"...
 E o treaba controversata, nu stiu ce sa cred, astept pareri.

Offline viulian

 • Administrator
 • *****
 • Mesaje postate: 1941
 • Karma: 68
 • Gen: Bărbat
 • :)
  • Vezi Profilul
  • http://www.hex.ro
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #1 : 19 Septembrie, 2004, 11:25:11 am »
Pai strict religios si biblic, mai e loc de indoiala ? :) Apare acolo cuvantul "strict", deci... e pacat cu siguranta orice ai face ca sa impiedici manifestarea vointei lui Dumnezeu.

Acum.. eu am o parerea care nu e strict religioasa.. adica eu cred ca afirmatia "cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul" trebuie interpretata in sensul, "cresteti sufleteste si , invatati si pe altii cum (cresteti ca numar), si umpleti pamantul cu iubire...". Ceea ce are mult mai mult sens din punct de vedere al raspandirii iubirii si invataturilor biblice, decat pur si simplu indemnarea orbeasca la sex doar pentru inmultire.

O alta chestie care as vrea s-o expun este ca reprimarea impulsurilor sexuale (abstinenta) nu functioneaza. E o chestie elementara psihic, daca reprimi sexualitatea, ea iese la iveala prin alte chestii.. sexualitatea trebuie _inteleasa_ si abia atunci apare celibatul autentic, abia cand intelegi despre ce e vorba, abia atunci dispare.

Si Iisus a spus asta, nu mai tin minte exact cum, dar stiu ca a spus ca daca un barbat poate sa stea fara nevasta, e ok, daca NU poate sa stea fara nevasta, e la fel de OK. Deci el nu idemna la reprimare.. e mai bine sa intelegi, te apropii mai mult de adevar, dar daca nu poti, atunci clar nu rezolva nimic sa reprimi.

Deci.. nu e interdictie nicaieri, sunt doar indemuri, si nu pedeapsa. Crezi ca faci un bine existentei sau cuiva anume, daca il aduci pe lume nedorit si nimeni sa nu-l iubeasca decat din obligatie si injurand mereu momentul conceptiei, momentul esecului ?

E pacat sa concepi un copil, si apoi sa-l omori.. e neglijenta si bataie de joc de viata unui suflet. Dar sa te aperi sa "gresesti" in felul asta, mai ales ca nu e nici o porunca (cum vad eu) care sa indemne sa te XXX sa faci copii pe banda.. mi se pare mult mai bine si mai responsabil.


bke

 • Vizitator
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #2 : 16 Noiembrie, 2004, 01:08:07 am »
numa ca Dzeu nu a specificat cati copii sa facem , cand sa ii facem ... dar asa e omul ia totul la cazul general...:)

Offline Iosif

 • *****
 • Mesaje postate: 1272
 • Karma: 26
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • Despre iubire
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #3 : 14 Martie, 2006, 01:06:32 pm »
"cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul" - am cam umplut pamantul, deci ce s-a spus atunci nu prea mai este valabil. Totusi, studiind modul de functionare al anumitor "antibaby".. pare totusi crima. Sa exemplific mai pe intelesul tuturor: vorbesc despre anticonceptionalele care au ca mod de functionare infometarea/intoxicarea copilului creat imediat dupa ce a fost conceput. Stiati asta? Probabil ca prea putini din voi.
In continuare am sa va impartasesc "discursul" rostit la mormântul Părintelui Nicodim Mândită, în anul 2000 de catre Pr. Nicolae Tanase.

O să spunem câteva cuvinte pentru că noi, preotii, suntem datori să predicăm despre ce este la zi. Asa de pildă, nu mai amintim despre Arie. Nu mai predicăm împotriva arianismului, pentru că nu mai este. Dar când iehovistii vin si spun că Fiul nu este de o fiintă cu Tatăl reluăm predica despre Arie si câte blasfemii a adresat el Mântuitorului Hristos.

Nu mai vorbim astăzi împotriva pavlicienilor, pentru că nu mai sunt, dar dacă această erezie o să reînvie, iarăsi o să vorbim. Si atunci, în ce mă priveste, întotdeauna m-am întrebat, ce ar face Părintele Nicodim astăzi? Despre ce-ar vorbi el azi? Că despre ce-a vorbit atunci, stim. Dar astăzi? Si cărtile care s-au tipărit, apare când una, când alta. De ce? Pentru că întotdeauna ne-am pus întrebarea: "Ce carte ar tipări Părintele Nicodim acum, dacă ar fi aici între noi?"

Si acum vă pun dvs. o întrebare cu constiita că dacă ar fi aici printre noi acum în mod vizibil, cred că v-ar pune aceeasi întrebare:

- Unde se fac astăzi cele mai multe avorturi? Nu se fac la spital, nu la ginecologie, nu la cabinete particulare, ci în biserică. Asa să stiti dvs. care trebuie să plecati de acum cu această veste tristă, că cele mai multe avorturi se fac în biserică.

In biserica de zid, nu în biserica spirituală, să nu intelegem gresit. Bise rica este de zid, de lemn, de materie si biserica sufletelor. Aici înăuntru se fac. Vă arăt. Vă dovedesc. Femeia se poate afla în fata altarului si în momen tul acela se face în ea un avort. Poate că preotul este cu mâinile în sus pentru sfintirea Darurilor, si în burtile femeilor se săvârsesc avorturi. Ne-o spun medicii. Medicii ne spun că după zămislire copilul, timp de sapte zile, merge din trompă în uter. In alte sapte zile, încearcă să se lipească de uter si se face placenta sau casa copilului. Si în alte sapte zile, total 21, are loc prima zvâcnire a inimii, dar până atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Stiinta ne-o spune.

Dar tot ei ne spun că un om poate vietui nelipit de uter 14 zile, 7+7, după aceea moare. De aceea trebuie să se lipească de uterul mamei, de sânul matern, ca să înceapă să se hrănească din mamă.

Ei, bine! Steriletul împiedică lipirea copilului de uter si copilul moare si se produce avortul.

Anticonceptionalele fac acelasi lucru prin toxicitatea care se creează.

Sunt sigur că părintele Nicodim ar fi tunat si ar fi fulgerat aici acum dacă ar fi stiut asta. Si ar fi scris un maldăr de cărti împotriva acestui păcat, la care duhovnicul nu mai stie ce să facă. Acum noi întrebăm o femeie: "Câte avorturi ati făcut?" Si răspunsul poate fi: "Nici unul, unul, două, trei, treizeci...". Poate să spună o cifră. Si în functie de asta si de căinta ei, si de canonul pe care i-l dăm, noi stabilim când se împărtăseste. "

Acum urmează noi, duhovnicii, să punem întrebarea: "Câte avorturi ati făcut?" si să primim răspunsul: "Nici unul!" Si să revenim cu întrebarea de care vorbeam si să ne spună: "Nu stiu", că n-are de unde să stie, că nu stie că se produce, că nu se produce.

Si atunci să stim noi, că acuma urâciunea pustiirii stă în locul cel sfânt, pentru că se omoară om în biserică. Asta-i problema.

Am venit aici la mormântul părintelui. Brazi; drum; peste munte; frumusete. La ce folos? Fetele noastre merg la doctor si împiedică nasterea copiilor, folosind anticonceptionale. Sunt avortive.

O să strigăm la Dumnezeu: "Doamne, dă-ne apă!" Dumnezeu va zice: "Nu". "Doamne, dă-ne aer!" Dumnezeu va zice: "Nu. Nici aer n-aveti voie!"

De aceea, asa urmează să ne stin gem. De ce? Pentru că: înainte de a te fi urzit tu în pântecele maicii tale, te-am cunoscut Eu, Si înainte de a iesi din pântece, te-am sfintit, zice Dumnezeu în cartea Proorocului Ieremia 1,5.

Acesta este textul din Scriptură care-ti arată că cine luptă împotriva vietii este criminal. Nu numai cine omoară, ci si cine luptă. De aceea vă spun aceste putine cuvinte în speranta că veti duce aceste cuvinte mai departe. Pentru că nu ne mântuim dacă facem numai noi binele, ci si dacă determinăm pe altii să facă binele.

Contraziceti medicii! Contraziceti tinerele care cred că au scăpat fără să facă crimă! Ele fac crimă, si riscul este a face crimă în biserică. Nu stim când, pentru că nu stim când se zămisleste, pentru că Dumnezeu este prezent în momentul zămislirii, căci în momentul acela dă sufletul care se uneste cu trupul.

De aceea ne permitem să vorbim aici lângă biserică si bisericii sufletelor dvs. despre aceste lucruri, care nu sunt lucruri secrete, nici lucruri rusinoase, sunt lucruri care arată măretia creatiei lui Dumnezeu.

Savantii au ajuns la concluzia că aparitia vietii, zămislirea, este o minune mai mare decât universul. Când mari oameni au descoperit galaxiile, constelatiile, au spus: "Iată măretia creatiei lui Dumnezeu". Dar există o măretie mai mare: zămislirea, la care noi suntem împotrivă.

Ne plângem de sectanti, ne plângem de satanisti, ne plângem de buletinele cu semnul lui antihrist, ne plângem de discoteci, ne plângem de lipsa la biserică. Acestea sunt probleme mici.

Aceasta-i marea problemă a Bisericii Ortodoxe: omorârea copiilor în pântecele mamelor în biserică. Si precum Dumnezeu plouă peste cei drepti si peste cei nedrepti, tot asa Dumnezeu ne va rade pe toti, drepti si păcătosi. De ce? Pentru că iată, ne silim ca fata noastră să devină învătătoare, să devină profesoară.

Pentru ce atâta silintă? Costă mult. Meditatii cinci ani, patru ani. De liceu, de scoală, de facultate, de întretinere, de internat, o anumită îmbrăcăminte, că nu poti trimite copilul oricum acolo între altii. La ce acest efort? Cui vor preda aceste profesoare? Cui? Brazilor? Bătrânilor? Cui?

O scoala din Bucuresti, în toamna anului 1998 a dat sase clase de-a-ntâia. In toamna anului trecut, 1999, au intrat în clasa întâi patru elevi. Cui o să predea aceste fete care ne silim să devină învătătoare si profesoare? Dar medicii care se formează, cu ce o să se ocupe? Cu bătrânii.

Stiti că 86 din 100 de copii abandonati, fără mamă, fără tată, sau în orfelinate, pleacă în afara tării si numai 14 râmân în tară?

De ce noi românii nu tăbărâm pe orfelinate si pe crese? Pentru că suntem ortodocsi. Pentru că ne batem continuu în piept: dreapta credintă. Ce dreaptă credintă este asta când tu stai acasă si putin te interesează? Si citesti Psaltirea o dată în zi, de patru ori pe zi faci pravila. Ce ortodox esti tu, si lasi copiii să devină americani, să devină baptisti, să devină evanghelisti, să devină mormoni? Tu care te rogi. Tu ce faci? Ortodocsi crestini.

Unde sunt copiii dvs. care i-ati luat din crese? Să vă văd alături de doi copii, de sase copii, de opt copii; unde sunt? Unde e verificarea Ortodoxiei? Asta este verificarea Ortodoxiei.

Vă spuneam acum un an. Am vrut să botezăm 12 copii, doi i-am botezat si zece nasi au rămas cu pânza albă în mână, în brate. Au făcut si ei efort si au cumpărat lumânare si hăinute si pânză si au rămas asa, în maternitatea Polizu. De ce? Pentru că asistenta sefă a spus:

- Nu. Ăstora n-aveti voie să le dati un nume.

- Dar cum la ăstia am avut voie si la ăstia nu?

- Prima conditie a înfierii lor, a fost nebotezarea lor.

- Dar cine a pus această conditie?

- Baptistii americani.

Deci: "Ortodocsilor, mergeti voi în rai si copiii la baptisti! Mergeti!"

Eu asa cred că v-ar spune Părintele Nicodim aici: "Asaltati cresele, asaltati orfelinatele, asaltati leagănele si luati copiii de acolo, înfiati-i sau cresteti-i, faceti orice, numai salvati România!" Că România piere. Are 11 milioane de copii avortati din 22 de milioane populatia tării. Are peste 40 de milioane copii avortati, asa cum v-am spus, copii care au fost avortati fără să se vadă, prin anticonceptionalele care se găsesc la orice colt, la orice farmacie si ieftin.

Să stiti că producerea anticonceptionalelor este scumpă. Dar precum ati văzut în anii trecuti că se făcea compensare la unele alimente, tot asa se face compensare si finantare din afară, pentru că nu putem intra în Europa un popor ortodox care naste, care perpetuează. Nu se poate asa! Ni se impune să admitem homosexualitatea, si aproape am admis-o; Ni se impune să admitem divortul rapid, si l-am admis. O familie fără copii si fără partaj pleacă dimineata la opt la tribunal si la 12 este deja divortată. Vă aduceti aminte că înainte dura sase luni, opt luni. Oamenii se mai împăcau, se mai gândeau, nu prea mai aveau bani. Iar acum nici nu există taxă pentru divort, e nimica toată.

De ce? Ca să ne distrugem. Dar asta cu voia noastră si nu acuzăm pe nimeni. Si ce mai trebuie să mai facem ca să intrăm în Europa? Trebuie să acceptăm căsătoria de probă. Si am început s-o acceptăm. Si noi dăm de mâncare fetelor noastre care trăiesc curve. Oficial e cu el la brat. E oficial. Tot satul vede, dar nimem nu zice nimic.

Noi dăm de mâncare si ajutăm. Nu ne debarasăm. Nu ne unim sus părintii să vedem: "Măi, ce facem cu copiii nostri? Uite, ăstia se încearcă, se probează!"

Căsătorie de probă! Auziti dvs. ce-am împrumutat noi de la Occident. De ce n-am împrumuta noi de la Occident ordinea? De exemplu: vă dăm anafură si dvs. vă îngrămăditi. De ce vă îngrămăditi? De ce n-am împrumuta noi de la Occident ordinea? Punctualitatea?

De ce-am împrumutat aceste lucruri rele, distrugătoare neamului? Si atunci că vă dati seama că nu ne-am adresat dvs., că sunteti de două zile pe drum, dvs. tot veniti aici, că mormântul acesta ne tot aduce lângă el - ne-am adresat celor cărora dvs. le veti vorbi începând de mâine. Dumneavoastră acum veti deveni niste predicatori.

Dar nu niste predicatori care spuneti lucrurile puternic, ci niste predicatori care duceti numai cuvântul. "Uite ce-am auzit! Nu mi-a venit să cred. Uite. Chiar asa este? Să verificăm, este? Să mergem!" "Domnule doctor, poftiti crucea în mână, poftiti icoana, fotografia mamei dvs. sau ce aveti mai drag. Ce mai aveti drag? Sotie, copii. Bine. Puneti mâna pe tot, si spuneti-ne ce sunt anticonceptionalele? împiedică formarea omului, conceptia, sau ucide după 14 zile de la conceptie?"

Si doctorul dacă atunci o să aibă frică, cu mâinile pe cruce, pe Evanghelie, pe ce are el mai scump, o să ne spună adevărul. Nu minciuna care-i vinde marfa. Nu minciuna cu care a făcut contract cu farmacia. Pentru că el dacă spune asa, farmacia vinde.

Am călătorit la o conferintă împotriva avortului si am văzut, ceea ce cred că o să apară si la noi, că noi luăm tot ce-i rău. Am văzut niste cutii imense si băgai bani, putini bani, cât pentru o pâine, si-ti veneau sase prezervative pe. loc. Cum sunt automatele de cartele pentru telefon. Si de acolo le luau.

Dar zic: "Dar de ce a fost nevoie de aceste automate si nu le vindeti la farmacie?" Zice: "Unii copii se jenează, părinte, si ca să nu se jeneze au astea în gară, la scoală, în curtea scolii".

Am văzut cu ochii mei. Nu am auzit, am văzut! Ce facem? Ne schimbăm sau nu? Dacă nu ne schimbăm, nu ne mai întâlnim la anul. Nu mai putem. Se va întâmpla ceva.

Am trecut în anul 2000, nu am predicat asta până acum, pentru că este o psihoză. Avem de-a face cu o psihoză. Am avut de-a face cu psihoza anului 2000. Sfârsitul lumii e în mâna noastră. Dacă ne îndreptăm, îl depărtăm de la noi. Dacă nu ne îndreptăm, îl apropiem. Dacă nu ne îndreptăm, sfârsitul lumii poate să fie în orice moment.

Fratilor, să avem convingerea că azi lipseste Părintele Nicodim. El e prezent cu duhul, dar ne lipseste pentru că nu e altul încă să mânuiască cuvântul si să sesizeze gravitatea trăirii noastre acum. De aceea e greu si grav că nu mai este. Că nu s-a ivit altul ca să sesizeze acestea, cum a sesizat el la vremea lui. Ati citit. Unde pătrundea el dispăreau cârciumile, lăutarii. Nu mai era nimic. Era numai: "Pre noi însine si unii pe altii, si toată viata noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm". Amin.


De asemenea va recomand sa vizionati Strigatul mut, documentar in care un fost doctor abortionist descrie cum se face un avort si cum se comporta copilul cand bisturiul se apropie si incearca sa il sfasie.

"Pro-Vita" Craiova ofera celor interesati de problematica avortului un CD (sau DVD) GRATUIT cu diverse documente si filme de propaganda pentru viata. Cei interesati sunt invitati sa trimita un email pe adresa provitacraiova@yahoo.com care sa contina adresa completa iar in subiect mentiunea "CD (sau DVD) Provita (si/sau Ortodox)".
Contra cost Pro-Vita ofera si casete cu diverse filme provita. Pentru detalii, contactati Pro-Vita la adresa mai sus mentionata.

P.S. Inainte de a spune DA sau NU avortului, INFORMATI-VA!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

Offline sunshine

 • *****
 • Mesaje postate: 1420
 • Karma: 41
 • Gen: Femeie
 • Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti lumii
  • Vezi Profilul
  • http://lilysunrise.blogspot.com/
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #4 : 14 Martie, 2006, 01:27:38 pm »
Intreb eu , ca mama, ce sa facem cand copiii nu simt ca au tata? Cum sa mai dam nastere la alta viata , sa treca prin ce au trecut fratii sai? De ce , noi femeile am fost create pt a pacatui atat de mult? De ce ni se atribuie niste pacate care ne sunt date de sotii, iubitii nostri? Oare a spune "fa ce vrei, e corpul tau, nu ma intereseaza " sau " nu ne mai putem permite inca un suflet de crescut" nu sunt pacate mai mari aceste cuvinte , aceste simturi de a nu dori ce ai creat? De ce sa ni se arunce noua toata vina? Eu una nu pot sa nasc un copil si sa-l abandonez sau sa-l dau spre adoptie. Atunci, daca barbatului putin ii pasa de ce lasa in trupul nostru inseamna ca e mai putin pacatos? Daca e sa platim pt pacatele pe care le savarsim pt ei si din cauza lor, atunci iadul va fi neincapator. Credeti ca multi barbati inteleg ce scrie in Scriptura? Credeti ca multi barbati sufera langa sotii cand acestea isi rup viata din ele doar pt a le face pe plac? Oare nu sunt de ajuns lacrimile si caintele unei mame cand nu poate sa mai fie mama pt ca nu i s-a dat voie? Oare intelege cineva dintre soti cat sufera sotia lor atunci cand viata din viata ei ii este ucisa? Este o pierdere mai mare decat atunci cand iti pierzi un copil pe care l-ai crescut caci acela nu a avut nici o sansa, nu s-a putut apara si tu , ca o criminala, i-ai luat dreptul la viata. Asta e cea mai mare durere pt sufletul unei femei  si nici un barbat nu va intelege in veci aceasta suferinta.
 Mai intai de toate suntem pacatoase ca ne-am nascut femei.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Offline Iosif

 • *****
 • Mesaje postate: 1272
 • Karma: 26
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • Despre iubire
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #5 : 14 Martie, 2006, 01:52:22 pm »
Raspunsul tau draga sunset este a doua parte a problematicii avortului. Efectele avortului sunt inclusiv psihologice.
Vina nu o are doar femeia, este o prostie sa spunem ca femeia face copilul. Nu, nu femeia face copilul, copilul este o conceptie a unei pereci, a unei femei si al unui barbat. Daca este sa tragem la raspundere cu siguranta trebuie trasi amandoi. Dar totusi vina o ai si tu ca femeie, pentru ca (si) tu poti spune nu unui act sexual (chiar daca ii esti sotie, NU inseamna NU si trecerea peste aceast NU inseama viol!).
Problematica evitarii facerii unui copil este foarte complexa. Este foarte greu sa nu cazi in pacat cand vine vorba despre sex, in primul rand pentru ca suntem oameni si sexului a fost atribuita o placere care este tare greu sa o refuzi.
Nu cred ca aceasta problema va putea fi rezolvata prea curand, singura solutie plauzibila este tinerea sub control pe cat se poate prin informare.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

Offline sunshine

 • *****
 • Mesaje postate: 1420
 • Karma: 41
 • Gen: Femeie
 • Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti lumii
  • Vezi Profilul
  • http://lilysunrise.blogspot.com/
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #6 : 14 Martie, 2006, 01:55:40 pm »
Sa nu uitam si de celalalt aspect, in care medicii interzic cu desavarsire aducerea pe lume a unui copil.Caz in care ori mama , ori copilul isi pot pierde viata, de aici pornind multe tragedii in dezvoltarea santoasa a copilului sau chinul pe viata a acestuia si a parintilor( caz in care iarasi mama e cea ce isi va duce pacatul). Oricum ai invarti-o , tot niste pacatoase ramanem. Eu zic sa lasam la alegerea Domnului cine si cat plateste si cine si cat este de pacatos. Cert este ca nu voi fi niciodata pro avort.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Offline Iosif

 • *****
 • Mesaje postate: 1272
 • Karma: 26
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • Despre iubire
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #7 : 14 Martie, 2006, 02:00:17 pm »
Nu am intalnit inca persoana care sa zica ca este un pacat sa faci avort atunci cand medicul iti spune ca exista riscul sa mori tu, copilul sau amandoi. Cazurile medicale sunt o exceptie. Din cate stiu eu nici macar asociatia Pro-Vita nu condamna renuntarea la copil in asemenea situatii, sau atunci cand este dovedit clar ca acel copil care urmeaza sa se nasca se va naste cu grave malformatii care nu ii vor permite sa duca o viata normala.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

Offline sunshine

 • *****
 • Mesaje postate: 1420
 • Karma: 41
 • Gen: Femeie
 • Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti lumii
  • Vezi Profilul
  • http://lilysunrise.blogspot.com/
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #8 : 14 Martie, 2006, 02:11:03 pm »
Avortul e avort, indiferent de cauza care a dus la savarsirea lui.Ce mi se pare mie important este sa nu consideram metodele contraceptive ca un pacat, daca ar fi fost, D-zeu nu ar mai fi ajutat la descoperirea lor. Deci, mai bine sa previi decat sa ajungi sa faci avort. Dar si in acest caz tot femeii ii revine sarcina asta......dragul meu , din pacat am fost zamislite in pacat vom sfarsi. Fiti fericiti , dragilor si multumiti mamelor voastre ca v-au nascut baieti.  :) :-* :-*
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Offline Luke

 • *****
 • Mesaje postate: 259
 • Karma: 0
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #9 : 24 Mai, 2006, 11:57:09 am »
.Ce mi se pare mie important este sa nu consideram metodele contraceptive ca un pacat, daca ar fi fost, D-zeu nu ar mai fi ajutat la descoperirea lor.         


dar ce se face de descoprire bombei atomice !? nu avem cum zice ca Dumnezeu este vinovat de ceea ce face omul !

faci avort ai facut crima ! e PACAT ! si dak e pcat asta e tot ce conteaza ! mai bine previi decat sa tratezi ! mai bine faci un sex protejat sau mai bine nu faci decat cu SOTIA  ta   si fiecare  copil intr-o familie este o binecuvantare de la Dumnezeu  fie ca ti lai propus fie ca nu !!   si chestia aia cu noi fuck no funn e vrajeala mare !;)
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

Offline Just

 • *****
 • Mesaje postate: 1089
 • Karma: 42
  • Vezi Profilul
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #10 : 06 Iunie, 2008, 09:41:27 pm »
Exista si situatii in care evitarea facerii de copii este necesara.Sunt femei pentru care purtarea unei sarcini ar putea sa le aduca moartea (inclusiv a copilului). Metodele contraceptive in cazul de fata fiind singura solutie ,desigur dupa abstinenta totala .Mai exista si situatii in care parintii poarta anumite boli si copilul poate sa aibe inca de la nastere malformatii (grave) sau alte lucruri neplacute care ii vor face viata un calvar .In cazul de faca oare nu este mai indicat sa eviti a aduce un suflet in situatia asta?

Eu cred ca daca un cuplu este perfect in regula (sentimental,financiar si din punct de vedere al sanatatii ) si evita cu orice pret sa faca un copil (pe parcursul intregii vieti) asta poate fi considerat un pacat ... dar mai ales fata de ei insisi .

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

Offline liviu

 • ****
 • Mesaje postate: 156
 • Karma: 5
  • Vezi Profilul
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #11 : 06 Iunie, 2008, 10:18:22 pm »
Ca avortul este pacat si crima cea mai groaznica, cred ca am stabilit de mult, si suntem cu totii deacord aici. As vrea totusi sa va intreb, credeti ca folosirea metodelor contraceptive este pacat sau nu , din punct de vedere strict al religiei crestine ?
 Multi preoti considera ca decaderea valorilor familiale in vremea noastra se datoreaza in mare parte faptului ca, cuplurile de acum evita cu orice pret facerea de copii, incalcand prima porunca a lui Dumnezeu : " cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul"...


.. mi se pare si mie, de asemenea, ca pamantul s-a umplut.. intre timp!  :)

Si totusi, cum stim daca un anumit lucru este pacat..!?

Presupunand ca exista Dumnezeu: Tot ce nu vine din incredintare (intima convingere) este pacat.. Pai daca insasi minuscula noastra constiinta ne condamna.., cu atat mai mult va face acest lucru si Dumnezeu (pentru ca El este mai mare decat constiinta noastra!!!) Si mai este scris: "Toate lucrurile sunt curate pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: caci si mintea si constiinta le sunt întinate."
"Cine citeste sa inteleaga!"
« Ultima Modificare: 06 Iunie, 2008, 10:30:39 pm de liviu »

Offline Paul

 • *****
 • Mesaje postate: 1520
 • Karma: 44
 • Gen: Bărbat
 • Sa fiti iubiti!
  • Vezi Profilul
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #12 : 06 Iunie, 2008, 10:27:35 pm »
Liviu... sa fii °murdar° nu te face neaparat necredincios. La fel cum sa fii credincios nu te face neaparat curat. Eu imi aduc aminte Ca un Iisus s-a rastignit pentru pacatele si spurcaciunile vietilor noastre. Nu prin lege se cucereste Imparatia Cerurilor, ci prin iubire si credinta.
Iubesc, deci exist.

Offline liviu

 • ****
 • Mesaje postate: 156
 • Karma: 5
  • Vezi Profilul
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #13 : 06 Iunie, 2008, 10:51:30 pm »
Liviu... sa fii °murdar° nu te face neaparat necredincios. La fel cum sa fii credincios nu te face neaparat curat. Eu imi aduc aminte Ca un Iisus s-a rastignit pentru pacatele si spurcaciunile vietilor noastre. Nu prin lege se cucereste Imparatia Cerurilor, ci prin iubire si credinta.

Asa este.. "credinta care lucreaza prin dragoste". Dar nu cu credinta avem probleme noi crestinii, ci cu iertarea.. Ne vine greu sa acceptam, pur si simplu, iertarea divina ca pe un dar.. ne simtim chiar ofensati, vrem sa demonstram prin fapte ca meritam iertarea divina si in felul acesta ne punem iarasi - noi, singuri - sub principiul legii (= omul trebuie sa faca ceva pentru D-zeu). A fi murdar, in sens biblic, inseamna sa refuzi sa primesti in dar/prin har curatirea/iertarea pacatelor prin sangele lui Iisus. Dar prin aceasta nu vreau sa spun ca e ca si cum.. degeaba a murit Iisus. Dar e trist de adevarat ca, in acest fel Jertfa Domnului devine ineficienta pentru noi, din cauza ignorantei noastre!  :(

Offline Paul

 • *****
 • Mesaje postate: 1520
 • Karma: 44
 • Gen: Bărbat
 • Sa fiti iubiti!
  • Vezi Profilul
Re: Evitarea facerii de copii...
« Răspuns #14 : 06 Iunie, 2008, 11:03:17 pm »
Deci ti.ai raspuns singur la intrebarea °cum poti sa iti dai seama daca o anumita fapta este pacat?°. Atata timp cat exista aceasta intrebare, inseamna ca samanta ignorantei da roade in noi. Si °piatra de poticnire° a multora este vietuirea ca intr-o cursa de 100 de m garduri, amagiti de capcana impresiei ca un gard sarit e un pacat in minus, ca un Dumnezeu se poate amagi ca la poker. Credinta se traieste iar credinta vine din dragoste. Ar fi atat de simplu daca ne-am asculta si sufletul uneori, pentru ca nu inceteaza niciodata sa ne vorbeasca. Ignoranta ia fata de luciditate si ne amageste cu iluzia drumului cel bun.
Cine are urechi de auzit, sa nu le asculte! ;)
Iubesc, deci exist.

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
Copii in pungi...

Creat de Lord_Saladin « 1 2 » Zona liberă

17 Răspunsuri
5971 Vizualizări
Ultimul mesaj 23 Octombrie, 2008, 09:21:49 pm
de Just
3 Răspunsuri
2716 Vizualizări
Ultimul mesaj 15 Iunie, 2007, 02:33:20 pm
de Eve
0 Răspunsuri
655 Vizualizări
Ultimul mesaj 23 Iunie, 2010, 07:16:30 pm
de goeteri
0 Răspunsuri
605 Vizualizări
Ultimul mesaj 06 Septembrie, 2010, 12:07:15 pm
de goeteri
1 Răspunsuri
1043 Vizualizări
Ultimul mesaj 29 Decembrie, 2010, 04:59:16 pm
de sulty