Autor Subiect: Exorcismul  (Citit de 6446 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lady Allia

 • *****
 • Mesaje postate: 2081
 • Karma: 100
 • Gen: Femeie
  • Vezi Profilul
Exorcismul
« : 04 Februarie, 2008, 01:44:14 pm »

"Exorcismul sau alungarea duhurilor rele au o lungă tradiţie în creştinism şi se bazează pe textele Evangheliilor, în care se relatează felul în care Isus alunga demonii şi le încredinţa apostolilor puterea de a îndepărta şi ei Răul din oamenii chinuiţi de duhuri rele.
Cel mai mare exorcist al istoriei creştinismului este considerat Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscop al Cezareii în secolul al IV-lea şi autor al celor mai cunoscute rugăciuni de exorcizare numite, în tradiţia ortodoxă, "Molitfele Sfântului Vasile".

http://209.85.135.104/search?q=cache:RHNuH7x-8rUJ:www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/01/080130_exorcism.shtml+exorcismul+la+ortodocsi&hl=ro&ct=clnk&cd=9&gl=ro

În Biserica Ortodoxă cel mai mare exorcist a fost Părintele Ilarion Argatu de la Mănăstirea Cernica denumit de ei: ".. marele duhovnic si exorcizator ..." .

eu însă mereu am gândit aşa:

>>cred ca nu ar trebui sa cautam ce nu ar trebui cautat si nici sa cercetam ce nu suntem pregatiti sa gasim sau sa intalnim.<<

voi ce credeţi? ce spuneţi?
am început oare demult lupta împotriva celui mai mare duşman al sufletului şi al binelui sau încă nu a început lupta în adevăratul sens al cuvântului?
îl acceptă omenirea ca pe ceva firesc şi se complace în întuneric sau nu?


Offline Just

 • *****
 • Mesaje postate: 1089
 • Karma: 42
  • Vezi Profilul
Re: Exorcismul
« Răspuns #1 : 04 Februarie, 2008, 10:07:04 pm »
Este greu sa te pronunti in legatura cu aceasta "posesiune".Cei sceptici ar spune ca efectele sunt cauzate de anumite afectiuni psihice si ca tot ceea ce se petrece in interiorul persoanei posedate este de natura psihologica,psihiatrica.Daca ne gandim bine persoanele posedate au cateva manifestari asemanatoare cu efectele schizofreniei :halucinatiile, deliruri, tulburari formale de gandire, tulburari afective, tulburari de comportament, dezorganizarea personalitatii ,faptul ca isi provoaca rani fizice ,faptul ca uneori ajung la sinucidere .Pana aici exista o coincidenta ,problema este de aici inainte. Exorcizarea ,dupa care persoana posedata isi revine la normal ,ceea ce nu se intampla in cazul persoanelor ce sufera de aceasta boala numita schizofrenie.

Nu am avut ocazia sa vad o exorcizare si nici nu mi-as dori vreodata sa particip la asa ceva pentru ca imi pare infricosator tocmai datorita faptului ca misterul este inca neelucidat.As mai adauga ca exorcizarea ar putea fi o dovada concreta ,plauzibila a existentei raului de unde se poate usor trage concluzia ca din moment ce exista Raul automat exista si Binele -respectiv Diavolul si Dumnezeu.

Ps:Apropos am incercat sa vad filmul Exorcizarea lui Emily Rose ,dar fiind inspirat dintr-o fapta reala ,l-am considerat ... cutremurator ,intr-o anumita masura si nu am putut sa-l vizionez pana la sfarsit.
« Ultima Modificare: 04 Februarie, 2008, 10:40:56 pm de just_a_tear »
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

Offline Lady Allia

 • *****
 • Mesaje postate: 2081
 • Karma: 100
 • Gen: Femeie
  • Vezi Profilul
Re: Exorcismul
« Răspuns #2 : 06 Februarie, 2008, 12:09:02 pm »

Draga mea, sceptici sunt si vor fi mereu in absolut orice domeniu.
Existenta scepticilor consider a fi binevenita, deoarece datorita lor foarte multe teorii au trebuit bine "rumegate" si expuse publicului - prin argumente clare, date sigure si fapte - , iar acest fapt a facut ca totul sa fie mai sigur si nu "doar de dragul teoriei".
Din pacate insa in cazul posesiunilor demonice scepticii uneori nu fac decat sa impiedice actul de exorcism sau sa-l faca sa se amane, ceea ce duce de multe ori la moartea victimei.
Este normal sa fie greu de inteles posesia, deoarece oamenii prefera sa nu cunoasca si sa nu se documeneteze in aceste cazuri - unii din ignoranta, altii din teama - , iar Biserica nu este foarte deschisa in ce priveste slujbele si rugaciunile de acest gen, cu atat mai putin preotii care le practica.
La noi in tara sunt cateva "cuiburi" de lupta zilnica impotriva diavolului, dar din fericire cele mai multe cazuri sunt de boala psihica si nicidecum de posedare.

Totusi diferentele sunt clare la cei posedati de cei bolnavi. Bolnavii nu pot vorbi in limbi necunoscute si nefolosite de sute de ani si cu atat mai mult nu pot levita, pe cand posedatii le fac pe amandoua.
Mai jos am sa dau o parte dintr-un reportaj cu exorcistul Gabriel Amorth, cel mai mare exorcist al Vaticanului, apropiat si de Papa, care a fost de fata la fatalica intamplare a Annelisei Michel, studenta nascuta in Bavaria si moarta in urma exorcizarii tarzii (dupa care au fost realizate filmele Emily Rose si Requiem) si care a pomenit despre aceasta exorcizare si in cartea sa Esorcista Racconta.
In cazul Annelisei Biserica a acceptat ca ea a murit din cauza exorcizarilor si cei doi preoti au fost condamnati la inchisoare. Vaticanul si parintele Gabriel desi credeau in faptul ca tanara a fost posedata de 6 demoni odata au considerat de cuviinta atitudinea lor in proces.

"- Sunt cazurile de posedare frecvente?
- Nu, sunt rare. Dar nu vă pot da cifre exacte. Am în grija mea multe cazuri de adevărate posedări demonice, dar aceasta pentru că cele mai dificile cazuri ajung la mine, şi anume cele pe care alţi exorcişti nu le pot rezolva. În timpul primilor mei ani de activitate, când i-am primit pe toţi fără nici o verificare înainte, marea majoritatea erau persoane bolnave psihic, dar fără nici o activitate demonică.

- Cum ştiţi că cineva este posedat?
- Aflu aceasta în timpul tratamentelor, nu înainte. Un simptom clar este aversiunea violentă, viscerală faţă de orice este sacru. Îmi amintesc de un tată căruia îi era teamă că fiul său era posedat de diavol şi, într-o zi, când erau împreună la masă, s-a rugat în minte pentru el "Bucură-te Maria". Băiatul a strigat: "Nu, tată, taci!" Apoi este vorbirea în limbi necunoscute, explozia cu forţă neomenească şi levitaţia: acestea sunt toate lucruri care se întâmplă în timpul exorcismelor.  - Interviu cu exorcistul Gabriel Amorth 2 / 117
14.06.2004, Roma (Catholica)" http://www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=8540

despre Anneliese Michel daca vreti gasiti in limba engleza foarte multe date. pentru cine doreste sa se documenteze las cateva linkuri:

http://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel
www.chasingthefrog.com/reelfaces/emilyrose.php
www.youtube.com/watch?v=qz_xYLPvUM0


Ce mai vreau sa adaug este faptul ca in ce priveste exorcizarile Biserica Catolica are o scoala de exorcism, iar preotii sunt urmati de o echipa de medici in cazurile pe care ei le considera a fi de posedare, pe cand  Biserica Ortodoxa este inca stricta in ceea ce priveste acest fapt.