Este greu sa te pronunti in legatura cu aceasta "posesiune".Cei sceptici ar spune ca efectele sunt cauzate de anumite afectiuni psihice si ca tot ceea ce se petrece in interiorul persoanei posedate este de natura psihologica,psihiatrica.Daca ne gandim bine persoanele posedate au cateva manifestari asemanatoare cu efectele schizofreniei :halucinatiile, deliruri, tulburari formale de gandire, tulburari afective, tulburari de comportament, dezorganizarea personalitatii ,faptul ca isi provoaca rani fizice ,faptul ca uneori ajung la sinucidere .Pana aici exista o coincidenta ,problema este de aici inainte. Exorcizarea ,dupa care persoana posedata isi revine la normal ,ceea ce nu se intampla in cazul persoanelor ce sufera de aceasta boala numita schizofrenie.
Nu am avut ocazia sa vad o exorcizare si nici nu mi-as dori vreodata sa particip la asa ceva pentru ca imi pare infricosator tocmai datorita faptului ca misterul este inca neelucidat.As mai adauga ca exorcizarea ar putea fi o dovada concreta ,plauzibila a existentei raului de unde se poate usor trage concluzia ca din moment ce exista Raul automat exista si Binele -respectiv Diavolul si Dumnezeu.
Ps:Apropos am incercat sa vad filmul Exorcizarea lui Emily Rose ,dar fiind inspirat dintr-o fapta reala ,l-am considerat ... cutremurator ,intr-o anumita masura si nu am putut sa-l vizionez pana la sfarsit.