Autor Subiect: Vrajba în casă-predici ale părintelui Arsenie Boca  (Citit de 3439 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mihai Dor

  • ****
  • Mesaje postate: 186
  • Karma: 4
  • Gen: Bărbat
  • Orice cuvânt rostit trezeşte sensul opus
    • Vezi Profilul
Vrajba în casă-predici ale părintelui Arsenie Boca
« : 17 Septembrie, 2008, 07:01:31 pm »
II. Vrajba în casă

Să ascultaţi pricinile pentru care o au şi apoi ce să facă ca să nu le mai aibe.
Vrajba în casă vine din păcate. Toate îşi au izvorul în păcate. Neaparat vine vrajbă în casă dacă:
1. Căsătoria s-a început cu stângul adică cu desfrânarea.
2. Mai vine apoi dacă soţii trăiesc în căsătorie nelegiuită sau fără cununia bisericească. E un păcat pe care toţi îl plătesc cu vrajba. De aceea toţi trebuie să intre la cuminţenie şi să se legiuiască dacă sunteţi aşa.
3. Din curvii nemărturisite făcute înainte sau după căsătorie. Astfel au intrat într-o casă nouă cu o pecete drăcească pe sufletul şi pe trupul lor. Şi pentru că nu s-au mărturisit acel păcat are să le spargă casa tocmai pentru că n-au omorât pe diavolul care e cel care face acest lucru.
4. Lăcomia de avere a unui părinte când şi-a măritat fata sau şi-a căsătorit feciorul. O asemenea căsătorie nu ţine pentru că s-a făcut cu o lucrare a diavolului. De o vei mărita pe fata ta numai pentru avere căsătoria lor va sfârşi cu vrajbă şi cu spargerea casei aceleia. Prin urmare cuminţiţi-vă părinţilor cu sfaturile când vă măritaţi fetele sau vă căsătoriţi feciorii.
5. Nepotrivirea de vârstă, căci sunt părinţi care îşi mărită fetele de 14-15 ani tot din lăcomie de avere sau numai ca s-o ştie măritată. Şi la 17-18 ani fata lor e văduvă şi cu un copil. Asta pentru nepotrivirea de vârstă pentru că ce poate face o copilă faţă de un vlăjgan. Acesta e păcat înaintea lui Dumnezeu. De aceea casa aceea nu ţine ci se sparge. Şi părinţii aceia trebuie să recunoască că au dat un sfat prost.
6. Din negrija de suflet a celor din casa aceea se ajunge de asemenea la vrajbă. Din negrija de spovedanie, de Sfânta Împărtaşanie şi de rânduielile Bisericii care sunt poruncile lui Dumnezeu. Şi dacă nu le păzesc cum să aibă linişte? Căci de nu păzeşte cineva poruncile lui Dumnezeu păzeşte pe ale diavolului şi atunci te arzi.
7. Şi mai vine vrajba şi din petrecerea fără post. Cei ce se umplu de mărire sunt cei plini de fiere care se înmulţeşte în corpul omului atunci când mănânci carne multă şi când nu posteşti. Plin de fiere fiind se umplu de mânie şi astfel îşi sar în cap. Aşa pentru o vorbă cât de neînsemnată, pentru o bucată de lemn care i se pare că nu stă la locul ei, îi sare în cap celuilalt.
8. Şi-o ultimă pricină este desfrânarea tuturor. Dar soţii cum desfrânaează când sunt legiuiţi? Aşa bine căci nu mai ţin nici o seamă de miercuri, vineri, de zilele de post, de sărbători. Nu mai ţin nici o rânduială. Şi bate Dumnezeu nerânduiala ca să se facă rânduială.

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
1 Răspunsuri
1275 Vizualizări
Ultimul mesaj 30 Octombrie, 2004, 09:57:57 pm
de AL`Xandra
2 Răspunsuri
3112 Vizualizări
Ultimul mesaj 28 Octombrie, 2006, 07:46:09 pm
de Lorelei
0 Răspunsuri
2567 Vizualizări
Ultimul mesaj 29 Octombrie, 2006, 10:19:58 pm
de Just
2 Răspunsuri
3244 Vizualizări
Ultimul mesaj 13 Octombrie, 2007, 08:21:29 pm
de Escu
1 Răspunsuri
1991 Vizualizări
Ultimul mesaj 21 Ianuarie, 2008, 01:25:23 pm
de Semiramis