Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Lady Allia

Pagini: [1] 2 3 4 5 6 ... 139
1
Da, este deosebită Vrancea. Are foarte multe locuri frumoase...rupte din vis :).

2
Noutăţi, comentarii, sugestii / Re: Karma
« : 11 Mai, 2011, 02:23:05 pm »
Şi mie mi-a scăzut  :), dar erau câteva puncte primite fără justificări, deci mi se pare normal să nu le mai am  :).
Cât despre teme, am văzut că în ultima vreme ai lucrat mult să alegi una. Mă bucură să te ştiu pe aici. Ştii tu, îngerul din umbră :). Câteodată mi se face chiar dor.
Această temă, mie personal mi se pare frumoasă. Are culori calde şi e structurat bine. Totuşi, vom mai avea posibilitatea să ne alegem o temă cu care suntem obişnuiţi, aşa cum era posibil înainte - asta pentru nostalgia vremurilor sau pentru cei bătrâni şi neadaptabili aşa ca mine  ;D? Sau, chestia de la karma cu vezi cine şi de ce ţi-a schimbat karma, va mai exista?

3
Zona liberă / Răspuns: Ce muzica asculti acum?
« : 19 Aprilie, 2011, 12:18:42 am »

4
Ai nevoie de un sfat? / Răspuns: Invitatie la club
« : 19 Aprilie, 2011, 12:15:34 am »
Ce sfaturi să îţi dăm? La club cu tine Răzvan  :D şi ştii ce? Lasă neliniştile şi întrebările deoaparte. Nimeni nu poate să îţi spună ce să faci mai bine decât clipa aceea... Care? O să îţi dai tu seama, iar când ai să îţi dai seama...vei dacă să spui ceva frumos sau pur şi simplu fără importanţă  ;D. Alt sfat...orice ar fi distrează-te fain!

5
Ai nevoie de un sfat? / Răspuns: Un fel de criza.....spirituala.
« : 13 Aprilie, 2011, 04:57:06 pm »

"De ce iubiti?Care sunt motivele pentru care iubititi?" - De ce iubim? Pentru că iubim. Ori iubim, ori nu iubim. Nu există jumătate de măsură. dacă există, acela e compromis nu iubire.

"Ce ati raspunde la intrebarea...........de ce va iubitit partenerul?" - Pentru că ne completează, pentru că ne înţelege atunci când nici noi nu suntem capabili. pentru că ne este cel mai bun prieten. Pentru că aşa cum spuneam, dintr-un motiv anume l-am ales să ne fie alături. Pentru că în momentele în care barca se clatină el ştie să pună vâsla în echilibru alături de noi. pentru că îl iubim.

"Chiar este ceea ce v-ati dorit?In ce masura este ceea ce v-ati dorit?" - Nu, nu este. Uneori e enervant. Uneori e tăcut când eu am chef de vorbă. Uneori se uită la discovery când eu vreau la NCIS anchetă militară..., nu îi place să danseze, iar eu aş dansa  ;D. Stă prea mult la calculator când am eu chef să stau  :laugh:. Dacă vrei să ştii că poate fi perfect? probabil că poate, dar asta uneori se învaţă din mers şi uneori e bine să întoarcem reversul şi vom vedea că nici noi nu suntem ce vrea el uneori. Eu de exemplu vorbesc când el vrea linişte, vreau la NCIS când el vrea la discovery, vreau să dansez, dar ştiu că lui nu îi place şi totuşi...barca pluteşte liniştit. Ştii de ce? Trebuie să o laşi în mersul ei natural. Nu trebuie să vâsleşti contra curentului, nu trebuie să aştepţi totul deodată, nu trebuie să ... înţelegi? Viaţa uneori se pune singură pe făgaş, dar asta doar dacă ne dorim noi cu adevărat.

Cred că toţi trecem prin această criză spirituală..., sufletească mai degrabă. Unii, deşi nu recunosc o trăiesc toată viaţa pentru că marea majoritate a relaţiilor nu sunt perfecte, nu e aşa? Totuşi, nu putem să alegem un om, să îl facem să ne iubească şi apoi să ne simţim frustraţi doar pentru că nu este ceea ce ne dorim noi. Nu după. Mai bine încercăm să ne redefinim scara de valori sau să încercăm să ne dăm seama ce ne dorim defapt de la un partener...ce ne-ar face fericiţi, ce ne-ar aduce liniştea şi ce dăruim noi în schimbul acestor sentimente, emoţii. Poate, răspunsul nu stă în ei, în felul lor de a fi, în normalitatea lor ci în noi...în faptul că scara noastră de valori mereu se clatină...de teamă, de prea multă pasiune, de prea multe emoţii, de prea mult romantism, melancolie. Atunci...răspunsul e la noi. Noi suntem cei care putem aduce echilibrul. Ori încercăm să păstrăm ce avem pentru acel motiv anume pentru care l-am ales din milioanele de oameni să ne fie alături, ori realizăm eşecul şi părăsim barca lăsându-i libertatea de a găsi un alt ţărm liniştit.

6
Zona liberă / Răspuns: Manifest
« : 13 Aprilie, 2011, 04:37:56 pm »
Bine vă revăd fete dragi... Mă bucur ori de câte ori trag cu ochiul pe Love Time şi văd chipuri cunoscute. Zâmbesc şi e normal să zâmbesc şi să am nostalgii. Lovetime este pe departe acea dragoste la prima vedere care nu se poate uita niciodată...indiferent de tachinări, de dicuţii. La urma urmei, a contat faptul că am construit ceva frumos aici. Cu toţii. Fiecare în felul său personal. Forumul acesta este ca şi un jurnal, ca şi o carte dacă vreţi unde fiecare avem un capitol al nostru. Niciodată nu am să regret că am scris o filă. Regret doar că nu există un timp în care să ne mai adunăm, să mai râdem, să ne mai întrebăm, să ne mai tachinăm. Mi-e dor şi de Escu, iar asta altădată ar fi fost grav  ;D. Glumesc. Deşi uneori incomod, Escu a avut dreptatea lui, dar "picanteria discuţiilor" face parte din divertisment.

Regret că uneori intru în Han şi rămân aşa...cu privirea în gol. De prin cămăruele atât de pline de altădată se aud ecouri, râsete, ciocnet de pahare, cântul menestrelului, vocea Hangiţei, veselia Alexiei, poezia domniţei Lorelei şi versetele lui Semiramis.

Intru uneori şi vreau să scriu, dar am un nod în gât. Nu am nimic cu cei noi. Câteodată ne regăsesc pe noi în câte unul, câteodată zâmbesc la tinereţea, neliniştea şi exuberanţa lor, iar de cele mai multe ori...ies aşa cum am intrat...în linişte. Nu vreau să le tulbur apele şi nici liniştea care au găsit-o aici. Ei au o ordine a lor. Eu le-aş întoarce-o pe dos  :). Eu sunt doar un user mai vechi, plin de nostalgii, de numele voastre...nu îmi găsesc defel locul printre ei deşi,...am tot încercat. Nu pot. Pur şi simplu îmi este dor de voi şi vă tot caut, iar voi nu puteţi fi găsiţi niciodată în alţii. De aceea...doar mă bucur ca şi acum de clipele când vă regăsesc aşa...în jurul mesei rotunde.

Totuşi, prin mai-iunie vin la Bucureşti. Am de dat nişte cărţi din cea lansată anul trecut şi tare mult mi-aş dori să ne vedem, să ne cunoaştem, să stăm la o cafea. Sper ca în acea perioadă să ne întâlnim cât mai mulţi.  :-* Am să aduc şi Gărgăriţa câteva clipe :)...oarecum e de-a forumului  :). O ştiţi încă de când era un grăunte de viaţă.

7
Zona liberă / Răspuns: astazi a nins
« : 19 Decembrie, 2010, 09:46:58 pm »
La noi a nins exact în data de 1 decembrie şi a nins atât de frumos... Fiică-mea m-a scos la bulgăreală şi la omuleţi de zăpadă, iar seara am stat până târziu şi ne-am uitat pe fereastră.
Pentru mine iarna e un anotimp al frumuseţii şi magiei şi, culmea este că mi se pare cel mai colorat dintre toate deşi e plin de alb.

Vă doresc la toţi Sărbători Fericite şi o iarnă de vis!  :-*


8
Proza / poveste de toamnă în culori ruginii...
« : 22 Octombrie, 2010, 04:50:54 pm »

...frunzele cad asemeni unor picături ruginii, iar eu zâmbesc şi alerg în mijlocul lor să le prind. Am mâinile întinse precum un copil fericit şi melancolic şi-mi place să le las să-mi ningă părul şi chipul... Toamna "are fulgi" umezi şi coloraţi...nişte palme cu nervuri de viaţă.


Undeva printre ele trăiesc câteva clipe ce ştiu încă să mai bată atât de frumos în pieptul toamnei şi al meu. Pare un ceas vechi cu cuc...fără nici o întârziere...nu uită niciodată să spargă timpul, pieptul şi amintirea. Le-am adunat şi le-am pus la ureche...o scoică din care se aud atâtea cuvinte, şoapte..., o scoică de unde soarele mai aruncă raze, zâmbetele pot să danseze, săruturile sparg teama. Încă...teama...

Încă eşti acolo şi râzi larg aşa cum numai tu ştii să râzi. Şi... ne-au trecut atâtea toamne şi le-am trecut şi noi lor. "Am ruginit"  în atâţia ani de ne-noi...în păr ni se văd nuanţele clipelor, în ochi nuanţele întrebărilor, iar în suflet...aceeiaşi culoare rubinie calmă şi caldă. Am fost mare învolburată de tinereţe şi nebunie...ne-am rămas un ocean calm şi senin. Tu pe un mal, eu pe celălalt. Între noi, o infinitate de linişte şi sentimente.


...frunzele s-au aşternut în calea mea. Sunt desculţă şi încerc un pas în mijlocul atâtor culori. Încă am emoţii să valsez sub privirea ta pătrunzătoare şi frumoasă. După multă vreme eşti acolo. Te-am desenat eu şi nu a fost deloc greu. Te ştiu pe de rost ca şi pe rugăciunea de seară. Mi-ai făcut cale prin frunze din palmele tale. E atât de bine să-mi fii amintire caldă la timp de restrişte...


E atât de bine...

Din ochii mei cad frunze de dor, dar e mai bine aşa decât să nu ne fi existat vreodat'.

Aş fi fost săracă de atât de multă toamnă...şi de tine!

9
Momentan vă anunţ data lansării la Adjud  :).

Vi-am povestit cândva despre călătoria sufletului meu pe meleagurile vrâncene, despre dragostea mea la primii paşi pe aceste locuri şi de aceste locuri, de prima staţie unde am coborât şi am făcut cunoştinţă întâia oară cu aerul Moldovei, cu oamenii ei, cu străzile, cu aleile, cu parcurile, cu târgurile...şi cu o nouă viaţă.

Vi-am povestit despre un orăşel unde am învăţat din nou "să fac primii paşi în viaţă", în iubire, în "încrederea" în oameni, în prieteni, în dragoste..., un orăşel unde am cunoscut un soţ, o mamă, o bunică, o mătuşă care au ştiut mereu să îmi fie aproape, să îmi ia sufletul în palme şi să mă ajute să mă ridic iar şi iar.

În acest oraş despre care unii spun că nu au ce face deoarece este mult prea mic viaţa are un ritm alert, lucrurile sunt mereu în schimbare, oamenii muncesc şi sunt liniştiţi, copiii au un parc frumos unde se pot juca, au un club al lor unde îşi pot dezvolta talentele şi pot socializa, au cluburi de dans, fac karting din când în când, fac sport şi unii dintre ei ajung la performanţe deosebite, iar tinerii, mulţi tineri...mi-a şoptit Doamna Director Tatiana Valea, preferă să treacă pragul Bibliotecii Municipale "Elena Lahovary" pentru a citi, pentru a intra în lumea aceea magică a cărţilor unde fiecare putem fi ceva, cineva...un erou, o prinţesă, o mamă, un soldat...şi nimeni nu ne poate smulge aripile :).

Orăşelul despre care vă vorbesc se numeşte Adjud şi cineva mi-a spus că  "aceia care vor bea apă din Trotuş nu vor mai pleaca de aici"... Deşi am zâmbit când am auzit această vorbă...s-a dovedit a fi adevărată :) şi recunosc încă odată că acest adevăr este unul foarte fericit pentru mine.

Deşi iniţial mi-am dorit ca prima lansare să aibă loc în Focşani, se pare că surprizele se ţin lanţ şi, am deosebita plăcere să vă anunţ că lansarea cărţii "Farul de la capătul tuturor lumilor mele" va avea loc la Biblioteca Municipală Adjud, pe data de 31 Octombrie între orele 12-13.

Emoţiile vor fi şi mai mari deoarece alături de mine, va avea lansarea de carte cunoscutul scriitor de catrene, Domnul Ion Croitoru, iar în sală vor fi prezente persoanele cele mai dragi şi apropiate mie, prieteni pe care nu i-am văzut încă niciodată, prieteni pe care îi ştiu de o viaţă, cunoscuţi de care mă leagă multe întâmplări frumoase, tineri care vor să primească, iar de data aceasta eu va trebui să ştiu să dau mai departe...în aşa fel încât să nu dezamăgesc.

În sală se va afla şi o Doamnă cu un glas îngeresc pentru care biblioteca este o casă a ei unde îşi simte sufletul fericit şi liniştit, pentru care biblioteca este un copil pe care dumneaei l-a primit cu bucurie, l-a crescut, pe care îl îngrijeşte şi-l iubeşte şi pentru care îşi doreşte un viitor frumos şi deosebit. Această Doamnă se numeşte Doamna Tatiana Valea şi trebuie să recunosc că a trecut ceva vreme de când eu nu am mai simţit atât de multă gingăşie şi seninătate în sufletul şi vocea unui om. Am simţit cu adevărat că sunt binevenită şi aşteptată într-un loc unde cartea şi poezia este la ea acasă: într-o bibliotecă şi într-un suflet mare.

Îi mulţumesc pentru tot sprijinul, zâmbetul, seninul şi elanul pe care mi l-a dăruit mie, unui om pe care nu l-a întâlnit niciodată decât din carte!


În sală am înţeles că se vor afla şi câţiva reprezentanţi din presa şi televiziunea locală, dar sunt convinsă că adevăratul motiv al prezenţei lor acolo este faptul că bibliotecarii adjudeni sărbătoresc Săptămâna Bibliotecii care va avea loc între 28 octombrie-3 noiembrie, Biblioteca Municipală Adjud fiind la cea de-a 27-a ediţie.

Pe această cale, vă invit pe cei care doriţi şi puteţi, să veniţi Duminică, 31 Octombrie la Adjud pentru a-mi fi alături în acel moment atât de emoţionant şi deosebit mie. Această carte a luat naştere pentru că voi existaţi, pentru că voi mi-aţi dat puterea de a scrie, pentru că voi m-aţi făcut să găsesc în mine încrederea de a merge mai departe în lumea peniţei.

Vă mulţumesc şi vă aştept cu mare emoţie!

P.S.:

Cei dintre voi care îşi doresc cartea şi nu pot veni la lansare, pot să mă contacteze pe mail lady-allia@yahoo.com. Cartea va fi livrată ramburs.

10

Vă mulţumesc tuturor pentru felicitări şi pentru susţinere!

Acest prim volum de debut, care este un volum de poezie de dragoste este un prim pas în împlinirea unui vis şi este practic poarta prin care în viitorul apropiat se vor lansa proiecte mai vechi: două volume de poveşti pentru copii, iar anul viitor va apărea primul roman scris de mine  :) şi un proiect foarte mare care va fi lansat şi peste hotare, o enciclopedie sub o formă mai neobişnuită a Vrancei. Acest proiect face parte dintr-unul mai mare, dat fiind că în timp i se vor mai adăuga încă trei judeţe: Bihor, Alba şi Maramureş.

Cât despre vise, ele sunt visate pentru a fi împlinite, altfel, nu sunt decât regrete sau dureri! Indiferent de piedici, trebuie să privim mereu în faţă, să nu ne pierdem voinţa şi credinţa şi să nu ne abandonăm niciodată visele, ...când vom fi făcut asta, renunţăm deja la o mare parte din noi!

Vă doresc şi vouă să vă împliniţi visele, oricât de sus sau dweparte vi se par a fi!

P.S.: După ce mă voi cunoaşte şi eu personal cu "farul de la capătul tuturor lumilor mele" şi ne vom bucura de vedere  :), am să revin cu un număr de telefon pentru cei acre doriţi să aveţi această carte în biblioteca personală.

Lansarea se va face la Focşani şi poate destul de curând voi face una şi la Bucureşti!
De sărbătorit...bineînţeles că vom sărbători, altfel nici nu se poate!  :happydance: :cheers: :hug:

11
Datorită unei persoane foarte speciale şi dragi mie care a avut de ani de zile încredere în "căldura, frumuseţea şi puterea din sufletul cuvintelor mele"..., datorită susţinerii constante a unora dintre voi...am dat naştere motto-ului care mă reprezintă: "Cum facem imposibilul? Cu entuziasm!" şi...am trimis manuscrisul către editură. A fost acceptat, trebuie să primesc descrierea CIP de la Biblioteca Naţională...vor urma apoi alte câteva procedee şi....apoi dăm petrecerea de bun venit al cărţii!


Ceea ce mă face fericită este faptul că am prelucrat-o în totalitate...de la manuscris la copertă şi sunt foarte mândră de mine ... fără pic de modestie :D de data aceasta!VĂ MULŢUMESC DIN SUFLET PENTRU IMBOLDURI, SUSŢINERE ŞI ÎNCREDEREA

PE CARE MI-AŢI ACORDAT-O MEREU

chiar şi atunci când eu nu o mai aveam!

Pentru a vă face idee despre ce va fi să fie... vă prezint

UN VIS ÎMPLINIT:
12
Eu cred că totul se învaţă din mers. Pe vremea noastră ni se spunea să nu vorbim cu străinii, dar şi atunci erau copii care ţineau cont şi copii care nu ţineau cont. Viaţa este un fel de şcoală permanentă care îţi oferă şanse sau ţi le ia pe toate, dar, vina a ceea ce se întâmplă în ziua de azi nu este a internetului sau a transparenţei ci a educaţiei - sau mai bine spus a lipsei ei.

Părinţii nu mai sunt interesaţi să discute, să educe, să fie prezenţi în viaţa copiilor. Pentru unii este o uşurare că odraslele lor stau toată ziua pe calculator... sau oriunde altundeva. Din păcate, acest fapt este deja foarte grav şi la scară destul de largă...iresponsabilitatea părinţilor.

Un copil bine educat, apropiat de părinţi care este ajutat să înţeleagă impactul internetului şi al calculatorului în viaţa sa, va învăţa să preţuiască faţa pozitivă a acestuia, la fel cum va şti să iasă prin parc, să meargă în excursii, etc
Eu cred cu sinceritate că totul constă în felul în care ai fost educat, direcţionat, dirijat, în intuiţia ta ca şi persoană individuală, cât şi în societatea din care faci parte.

Intimitatea d.p.m.d.v. este discutabilă, iar ideea de cât mai mulţi prieteni...discutabilă şi ea. Eu prefer multe cunoştinţe şi câţiva prieteni adevăraţi. Prietenii sunt oricum destul de greu de găsit, iar asta înseamnă a acorda timp, importanţă, suflet, activităţi, gusturi comune, etc O prietenie poate începe în câteva clipe, dar necesită foarte multe resurse ca să o întreţii şi să o ajuţi să existe.

Intimitatea... un cv este sau nu este intim?
Mie aşa mi se pare şi totuşi, sunt foarte mulţi care au cv pe internet, iar dacă ai un cont pe siteu-rile cu joburi...poţi să vezi date de naştere, mailuri, telefoane, stare civilă, educaţie, poză, etc
Deci...mie mi se pare destul de intim.
Intimitatea are o graniţă pentru fiecare. Eu cred că intimitatea este defapt carapacea noastră şi...de aici porneşte defapt adevărata problemă: cât de mult vrem să vadă alţii despre noi sau în noi sau...prin noi?  :-\
Da, eu cred că intimitatea este ceea ce vrem noi să ţinem ascuns în noi faţă de alţii şi pe care o oferim doar oamenilor de mare încredere, iar asta doar când scăpăm noi înşine de unele complexe sau temeri.

Mai sunt laturi ale intimităţii...cele a vieţii personale, dar şi aici se pot spune multe. Noi ca oameni suntem indivizi luaţi singular şi indivizi în societate, iar sub acest aspect, intimitatea noastră va avea mai mereu de suferit, deoarece oamenii sunt curioşi, doresc să afle cât mai multe despre noi ca şi colegi de şcoală, de muncă, ca şi vecini, etc

Ideal ar fi să păstreze pentru ei ce află, dar bârfa este boală veche...mult mai periculoasă decât internetul.

Deci, nu cred că internetul aduce neaparat ceva nou sub acest aspect ci, devine o armă albă în mâna celor care nu deţin o "carte tehnică" înmânată de părinţi, profesori sau persoane adecvate.

În ce mă priveşte, eu îmi stabilesc limitele intimităţii mele, după regulile pe care mi le-am stabilit, reguli care pe parcurs au variat, au devenit mai drastice sau mai libertine în anumite circumstanţe, etc, dar care se învârt în jurul unui nucleu care niciodată nu se va schimba - el mă conţine pe mine ca şi individ singular...ca şi suflet, iar oamenii vor avea întotdeauna lucruri pe care doar ei înşişi le pot ştii.

13
Noutăţi, comentarii, sugestii / Răspuns: Experiment cu teme :)
« : 20 Iulie, 2010, 11:16:07 pm »
Mie această temă mi se pare mult mai bună decât cealaltă. Tema precedentă mie mi s-a părut mai greoaie. Aceasta seamănă mai mult cu celelalte teme d.p.d.v. al fiabilităţii...uşor, finuţ şi aspectuos.  :)

14
Phantasia / Răspuns: Varful cu Dor - Hanul Viilor
« : 08 Iulie, 2010, 09:15:43 pm »
Frumoasă şi fericită clipă am găsit aici la han... O seară magică vă doresc dragi fete...

15
Cu întârziere...îţi urez şi eu un sincer La Mulţi Ani, împliniri şi să fi iubit!
În tot ce faci să ao parte doar de senin!

Pagini: [1] 2 3 4 5 6 ... 139