10 Octombrie, 2025, 12:10:32 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Care-i cea mai mare durere legata de dragoste?  (Citit de 33033 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Octombrie, 2004, 11:21:55 p.m.
Răspuns #30

|ngerMorT

exact ceea ce spuneam...shi ajungi la ideea...hai sa fie amandoi fericitzi shi astfel nu mai exista pb...nu? de-ar fi atat de simplu...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

20 Octombrie, 2004, 11:23:30 p.m.
Răspuns #31

bke

Vizitator

23 Octombrie, 2004, 08:18:13 a.m.
Răspuns #32

kiddoe

cind pierzi pe cineva pe care iubesti cu toate inima si stii ca nici odata nu il vei avea inapoi in viata ta.. cind il vezi ca el iubeste pe altcineva si tu tiai da viata pentru aceasta persoana  :'(
wipe away my tears

23 Octombrie, 2004, 10:30:17 p.m.
Răspuns #33

bke

Vizitator
Da... ti-ai da viata pentru acea persoana si te doare cand vezi ca iubeste pe altcineva.Cum zicea viulian , ca daca l-ai iubi cum o fac maiestrii , in loc sa suferi ai fi fericit/a pentru el ca e iubit de altcineva , ca ii merge bine... cu toate ca noi ca oameni(poate europeni) am fost crescuti , educati in alta maniera... cum vedem la parinti a iubi inseamna reciprocitate, inseamna fidelitate... , tu suferi din acea idee ca nu iti mai apartine ca incalca acele legi ... daca ai reusi sa spargi aceasta bariera ai fi cu adevarat libera si nu ai mai suferi , daca ai gandi ff material nu ai mai avea probleme , sau ma insel?

25 Octombrie, 2004, 04:25:20 a.m.
Răspuns #34

Evangeline

Dupa parerea mea iubirea neimpartasita nu e nimic pe langa o iubire care nu se poate realiza, adica cand ce-i doi se iubesc dar nu pot fi impreuna, de ce? datorita prietenilor, parintilor, sau stiu eu, uneori conditiilor sociale, ceea ce cred ca e cumplit, pt. ca daca e iubire nu tine cont, de bani, de casa si asa mai departe, daca e iubirea adevarata si nu poate fi realizata, e cumplit, e cumplit, pt. ca toata viata vei spera la pers. aceeia, care ai iubit-o si o iubesti, niciodata nu vei putea fi cu adevarat fericit(a). Daca vei avea pe altcineva, va fi greu pt. ca niciodata nu-l vei putea iubi asa cum ai iubit....si poate mai iubesti, si vei suferi si u si cel cu care stai si cel pe care-l iubesti. Uneori stau si ma gandesc ce voi face eu? Nu doresc nimanui sa fie ca mine, adica sa fie intr-un loc, departe de pers. iubita si sa nu stii cand il vei mai vedea, nu stii ce se va intampla. Cateodata simt ca innebunesc cand ma gandesc ca nici macar nu-l pot atinge :'(
Never, never quit!

26 Octombrie, 2004, 07:42:11 p.m.
Răspuns #35

surfer1026

De departe cred ca cel mai dureros lucru in dragoste este "aruncarea margaritarelor la porci"; adica sa realizezi ca, la un moment dat, cele mai frumoase sentimente (vise , sperante etc) ale tale nu mai valoreaza 2 bani in ochii celui iubit. Cred ca cel mai tare ne este lovit ego-ul inconstient (tradarea este cel mai bun exemplu); deziluzia asupra propriei identitati ce capatase o oarecare autoritate morala prin girul dat de aprecierea, prietenia, iubirea partenerului (tradatorului). Ar mai fi de discutat pe tema asta-egoismul in dragoste.   
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

26 Octombrie, 2004, 09:29:30 p.m.
Răspuns #36

viulian

Administrator
Oh! Am incercat si eu sa discut :)

Toti numesc iubire de fapt starea de depentenda si aceasta iluzie a lui NOI, care atunci cand se spulbera, apare suferinta..

Din pacate, cine nu intelege acest adevar.. e condamnat sa sufere si sa repete aceiasi poveste, over and over, si sa se salveze de la depresie amagindu-se cu speranta ca poate va fi mai bine.
Si sunt destui care nu-l inteleg, dar au foarte mare noroc si iluzia lui NOI merge mai departe.. din cand in cand intrevad realitatea dependentei (cand poate sunt amenintati de ceva anume si se panicheaza la ideea de despartirii) si apoi iar au noroc si lucrurile intra in normal..

Parerea mea este ca nu exista durere din dragoste.. ci doar din egoism.

30 Octombrie, 2004, 09:58:11 a.m.
Răspuns #37

surfer1026

.Parerea mea este ca nu exista durere din dragoste.. ci doar din egoism
As indrazni/propune: Nu exista dragoste.. ci DOAR egoism! (pentru foarte, foarte multi indivizi)
Adevarata dragoste e o floare de colt; frumoasa si discreta-ea nu poate provoca durere-NICIODATA.
Cat priveste formele de dependenta in iubire; ele sunt atat de variate si pervertite incat este foarte greu sa distingi intre ele "the real thing". Si asa cum spuneai.. unii au foarte mare noroc..   
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

30 Octombrie, 2004, 10:24:37 p.m.
Răspuns #38

AL`Xandra

Vizitator
Care-i cea mai mare durere legata de dragoste? ...hmm~!
Acum realizez cate intrebari aici si cat de putine raspunsuri gasesc la mine ... dar pot incerca si eu :D
DUREREA... cred ca se poate intampla si atunci cand nu-i mai recunoastem pe cei care ne iubesc si visam la cei care ne-au dat uitarii...
Nu intotdeauna in viata gandim cand facem sau spunem ceva.Pentru ca uneori se intampla pur si simplu si nu putem controla ceea ce este,cum ar spune unii,predestinat...
E dureros cand dragostea nu mai are nici vise macar ... nu mai are nimic care s-o fericeasca... atunci cand fi-va prea tarziu pentru amandoi... cand vor renunta la legaminte si promisiuni... cand nu mai stii unde la-i  pierdut sau daca ti-a apartinut vreodata! Cand nu mai stii nimic! Asta e gandul care te poate ucide in fiecare secunda!
Ma intreb de ce doare atat de tare, de fiecare data cand pierdem pe cineva drag? De ce nu reusim sa dezvoltam o oarecare imunitate?! Da, asta ar fi chiar trist...Dupa o despartire anumite strazi, locuri, chiar si ore, sunt interzise. Orasul pentru tine devine un camp de lupta parasit, plin de mine emotionale. Si tu trebuie sa ai grija pe unde calci, altfel esti facut farame...
Ma voi opri acum ...reamintindu-mi cateva replici citite undeva___ "Traieste astfel incat sa nu faci pe nimeni sa sufere, iar daca nu poti dobandi FERICIREA decat intristand inima cuiva atunci mai bine renunta la fericire."

06 Decembrie, 2004, 04:43:11 p.m.
Răspuns #39

buburuza

eu cred ca sunt multe dureri legate de dragoste si fiecare persoana le percepe in felul sau.o problema care mi-e mi s-ar parea de nerezolvat,o problema care m-ar face sa nu mai rezist pentru altcineva ar putea fi doar o banala intamplare.cand iubesti orice lucru minor ne face sa suferim,nu neaparat foarte mult.de exemplu putem suferi intr-o zi si pentru simplu fapt ca iubita sau iubitul nu ne-a oferit atentia dupa care noi am tanjit.si sunt extrem de multe astfel de exemple.eu cred ca aceste lucruri se-ntampla deoarece atunci cand iubim si ne se ofera dragoste,vrem din ce in ce mai mult,niciodata nu ne saturam cu ce ne poate oferi iubirea.am citit undeva o fraza :"cel mai dureros lucru este sa nu mai insemni nimic acolo unde candva erai totul."mi se pare mult prea adevarata aceasta fraza.sa privesti in ochii lui,ochii care candva te admirau,iti straluceau,erai lumina lor;iar acum dupa ceva timp sa gasesti acei ochi mai goi ca niciodata.intradevar indiferenta doare cel mai tare,mai ales atunci cand stii ca defapt aceea persoana te-a iubit candva si erai totul pentru ea.adunand totul am ajuns la concluzia ca singuratatea doare foarte tare,mult prea tare
lumea e perversa fii diferit de ea

14 Noiembrie, 2008, 04:34:22 p.m.
Răspuns #40

lumycriss

Vizitator
"Atunci am descoperit ce este dragostea. Atunci când vezi omul cu care vrei să fii împreună râzând fericit că a scăpat de tine." (John Fowles)

Cred că, până la urmă, dragostea în sine înseamnă durere. Nu degeaba se spune că puţini sunt cei ce îndrăznesc în viaţă să iubească cu adevărat, pt că tuturor celorlalţi le e prea teamă de suferinţă... Eu am cunoscut o astfel de durere ca cea descrisă mai sus... Şi cu adevărat, asta mi se pare cea mai dură şi mai cinică situaţie: să îl vezi zi de zi pe cel pe care îl iubeşti şi despre care îţi închipuiai odinioară că te iubeşte cum se bucură de viaţă în continuare fără tine, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, de parcă nu te-ar fi întâlnit niciodată, în vreme ce tu te perpeleşti şi te topeşti văzând cu ochii de dorul de fiinţa lui... :(

11 Aprilie, 2009, 10:44:25 p.m.
Răspuns #41

BlueGuardianAngel

Cea mai mare durere in dragoste este ca in cel mai "neasteptat"  moment  Dumnezeu hotoreste ca persoana care te iubeste cu intreaga fiinta si pe care o iubesti la fel trebuie sa devina inger....azi esti langa el ...maine esti singura si ramai o viata cu o intrebare in minte:de ce tocmai pe el?, de ce?
Si totusi exista iubire...
Iubesc, am curaj si ma tem....

11 Iulie, 2009, 02:35:31 a.m.
Răspuns #42

Angy

Sa trebuiasca sa pleci atunci cand vrei sa ramai.
There is no finish line. Never in life !!!