Autor Subiect: sarmale in foi de vita  (Citit de 2833 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline valentina

  • *****
  • Mesaje postate: 857
  • Karma: 15
  • Gen: Femeie
  • Frumusetea cerului intr-o zi de vara
    • Vezi Profilul
sarmale in foi de vita
« : 19 Mai, 2007, 07:27:56 pm »
1/2kg carne de vaca,1/2 kg carne de porc,1 ou,verdeata tocata,1 cartof crud,2 cepe mari,2 morcovi,sare,piper,busuioc,cimbru,4 rosii decojite sau 2 linguri bulion,1 ceasca de orez,40-50 frunze de vita de vie crude sau murate.
    Carnea tocata se amesteca cu ingredientele de mai sus.Cartoful il puteti rade pe razatoare,morcovul la fel.Peste amestec se pune bulion sau taiem cateva rosii decojite,se adauga verdeata tocata fin si orezul spalat in mai multe ape.Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust.Piperul il puteti inlocui cu menta pisata.
   Foile de vita se lasa la desarat in apa calda un sfert de ora,dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmalele.Pe fundul unei oale sau ceaun se pun cateva foi de vita sau cateva felii de rosii,se aseaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite.Se umple oala cu apa calda,atat cat sa acopere putin sarmalele,se lasa pe foc mic si se fierb doua ore.
  Se servesc calde , cu smantana deasupra si cu mamaliga fierbinte.
  Frunza de vita proaspata se opareste cu bors,apoi se foloseste.La fiert se pune apa indoita cu bors;sarmalele trebuie sa fie acrisoare.Daca nu sunt destul de grase,se pune la fiert putin ulei.
   Pofta buna! Eu abea astept sa mananc,deja sunt pe foc.mmmmmmm,ce pofta am.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume