Autor Subiect: Povestea orbului  (Citit de 2221 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iosif

  • *****
  • Mesaje postate: 1272
  • Karma: 26
  • Gen: Bărbat
    • Vezi Profilul
    • Despre iubire
Povestea orbului
« : 08 Aprilie, 2004, 09:50:25 am »
"Intr-o zi, regele unei tari astepta alaiul unui print dintr-o tara invecinata, care venea la el in solie. Ca sa fie sigur ca printul va fi bine primit, si-a trimis oamenii la poarta cetatii, sa intrebe daca a venit alaiul. Dupa ce si-a trimis un servitor, comandantul garzii, si prim-ministrul, regele a mers el insusi la poarta cetatii.

Cand a ajuns la poarta, nu a vazut decat un cersetor orb care statea pe mrginea drumului.
Dupa ce l-a salutat si i-a dat pomana, l-a intrebat daca a auzit alaiul printului. Cersetorul i s-a inchinat si i-a raspuns:

-Maria Ta, alaiul printului n-a trecut inca pe aici, insa au fost mai inainte un servitor, un ostas si un ministru care au intrebat de alai.

Foarte uimit de patrunderea orbului, regele i-a multumit si l-a rugat sa ii explice cum, fara sa vada, a aflat cine este, si a spus exact cine au fost trimisii lui. Cu un zambet, cersetorul i-a raspuns:

-Maria Ta, asta nu a fost greu deloc. Iti spun cu placere :

Primul care a venit, a scuipat in fata mea, a injurat si a zis: hei, creatura nevolnica ce faci degeaba umbra pamantului, n-a trecut cumva pe aici alaiul printului ? Auzind ca nu, a injurat din nou, pe urma mi-a rasturnat cutia cu bani si a plecat fara sa dea ziua buna.

Al doilea care a venit, a spus intr-o voce grabita si autoritara : hei, orbule, ai auzit cumva maretul alai al printului trecand pe aici? Cand i-am spus ca nu, mi-a spus sa ma trag din drum cand vine alaiul, si a plecat si el fara sa salute.

Al treilea om mi-a dat binete si mi-a vorbit politicos, intreband de alaiul printului. Dupa ce i-am spus ce stiam, a multumit, mi-a dat un ban, a salutat si a plecat.

Iar al patrulea om ce a venit, a salutat cu tot respectul, mi-a dat pomana, s-a asezat langa mine ca sa nu imi vorbeasca de sus, si m-a intrebat in cuvinte atat de frumoase si cu atat respect despre alaiul printului, incat un singur om putea fi atat de marinimos, doar Maria Ta. Fiindca am inteles, in zilele vietii mele, ca doar cei marunti se considera mai buni decat altii, cel care e mare stie ca nu e cu nimic mai presus decat oricare dintre oameni."
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
15 Răspunsuri
6017 Vizualizări
Ultimul mesaj 20 Februarie, 2005, 08:57:33 pm
de Guardian|Angel
Povestea iubirii lui Vladimir

Creat de Lord_Saladin « 1 2 » Povestea mea

17 Răspunsuri
5357 Vizualizări
Ultimul mesaj 28 Martie, 2006, 11:18:04 pm
de cv
3 Răspunsuri
1567 Vizualizări
Ultimul mesaj 23 Noiembrie, 2004, 12:13:41 am
de CLARA
3 Răspunsuri
6202 Vizualizări
Ultimul mesaj 10 Februarie, 2005, 07:31:07 pm
de DIANA
Povestea mea

Creat de Lord_Saladin « 1 2 3 4 » Colţ de jurnal

46 Răspunsuri
23392 Vizualizări
Ultimul mesaj 27 Martie, 2006, 08:04:46 pm
de Lord_Saladin