Autor Subiect: Intr-o cafenea  (Citit de 1983 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline katya1886

  • *****
  • Mesaje postate: 215
  • Karma: 17
  • Gen: Femeie
  • Immortality...
    • Vezi Profilul
Intr-o cafenea
« : 13 Octombrie, 2007, 11:36:34 am »
     Cât de iritant poate fi! Pe zi ce trece îl suport tot mai puţin şi nu pot să cred că încă mai am forţa să mă contrazic cu el, pentru că de zis, demult  ne-am zis tot şi chiar mai mult decât două persoane şi-ar putea spune. Acum probabil  vorbeşte de unul singur prin casă. Sătulă de isteriile lui, l-am lăsat în plata Domnului să se descurce cum o vrea cu toate dramele şi ideile lui absurde, ca să mă ocup nitel de nervii mei, asta înainte să ajung la psihiatru. Suficient că-mi dedic mai tot timpul zilei încercând să-i fac pe plac desigur, atunci când binevoieşte să stea pe acasă şi nu iese cu băieţii la o bere sau la un biliard ce se lungeşte până-n zori.
     Mi-am apucat geanta în grabă, ieşind din casă ca o vijelie fără să ştiu exact încotro s-o apuc. Odată ajunsă în stradă, mi-am zis că  mi-ar prinde bine o cafea într-o atmosferă relaxantă, poate mai uit de griji. Şi uite-aşa, m-am tot plimbat aiurea până ce într-un final am intrat într-o cafenea pe care nici nu o observasem până atunci. Îmi comand cafeaua şi mă aşez la o masă undeva într-un colţ umbrit.
     Ce nenorocit, auzi la el! mai are puţin şi mă închide în propria-mi casă! Doar n-ar fi el băiat rău, dacă n-ar înjura şi n-ar  ţipa atât. Vecina de la patru deja l-a ameninţat cu poliţia, că nu pot ăia mici şi bărbatul să se odihnească de ţipetele noastre. Cum aude pahare şi farfurii izbite de pereţi sau pardoseală, dă-i fuguţa sus la noi bocănind în uşă şi sunând continuu. Noi ne oprim brusc de parcă ar fi pauză publicitară, ne uităm unul la celălalt şi Fane merge să deschidă uşa. Să vezi abia atunci scandal! Că dacă nu vrea mahalagioaica să tacă şi începe cu jignirile, nici Fane nu se lasă mai prejos. De ce intervin şi eu luându-i apărarea de fiecare dată, n-am idee. De parcă nu ar fi de ajuns, uite că ies şi ceilalţi vecini de palier.
     Noi ţipăm, nici nu se mai ştie care la care, dar ţipăm. Ei se uită spectatori ca la teatru, până li se cere şi lor opinia, că doar trebuie să decidă cineva cine are dreptate şi cine nu. Balamuc! Ba vecina e o cotoroanţă afurisită ce-şi bagă nasul în treburile tuturor, ba noi ar trebui să ne facem bagajelul să plecăm dintr-un bloc unde locuiesc doar oameni decenţi, nu nişte şandramale ca noi, şi nu în cele din urmă, că ar trebui să-mi denunţ prietenul la poliţie să stea măcar câteva zile la răcoare pe motiv că m-ar maltrata. Că bărbaţii din ziua de azi nu  mai ştiu cum să trateze o femeie, deh! Acum nu neg nici eu, dar nu pot lăsa ca toate oalele să se spargă în capul lui că n-oi fi nici eu cheie de biserică aşa că mă iau în gură şi cu vecinul, om bătrân, ce-i drept cam comunist. Îmi aminteşte de tata şi ăsta-i ultimul lucru de care să-mi amintesc acum.
    Un barman drăguţ îmi serveşte cafeaua zâmbindu-mi discret. E uşor de observat ce diferenţă e între el şi Fane deşi nu ştiu de ce îi compar ... Obosită de situaţia asta interminabilă, încep să plâng în hohote. Toţi întorc privirile miraţi, dar cui îi pasă? Mă cunoaşte cineva, îi cunosc cumva?
    Nici nu mai ştiu de cât timp suntem... să-i zicem cuplu, de patru ani locuim împreună. Dar am ajuns să fim aproape ca doi străini, indiferent ce am vorbi parcă fiecare vorbeşte o altă limbă. S-a ales praful de toate visele, prinţul meu s-a transformat într-un broscoi ce stă toată ziua în mlaştini cu alţii asemeni până când îşi aminteşte că cineva îl aşteaptă acasă. Vine mereu atunci când e prea târziu ca să mai am răbdare să-i ascult scuzele.
    Aşa-i când eşti tânăr, te laşi dus de val şi-apoi realizezi că e prea târziu ca să mai poţi face ceva. Ori din comoditate, poate că şi dintr-un anumit sentiment de iubire, bolnăvicios i-aş zice, rămâi lângă cineva care nu face decât  să-ţi amârască zilele. Mai cer o cafea, poate am să fumez şi o ţigară deşi ar fi pentru întâia dată, dar lasa ca pentru toate exista un inceput ...
    Mă mir de fiecare dată ce oare m-a adus în situaţia de faţă, unde am greşit şi tot soiul de întrebări venite nu tocmai la momentul oportun. Pentru că ar fi trebuit să fi cugetat asupra lor înainte să mă fi avântat atât de entuziasmată sub imperiul unui instinct de moment. Asta am vrut eu de la viaţă? Refuz categoric să ajung o altă copie a vecinei de la patru! 
    Iubirea pare să nu fie suficientă întotdeauna şi oricât aş vrea eu să mă conving că da, la un moment dat el se va schimba şi îmi va acorda atenţia meritată, ştiu că mă amăgesc singură. Chiar de-ar fi să conştientizeze la un moment dat ce orb a putut fi şi să regrete, bla bla bla scene siropoase în care el vine cu buchetul de flori invitându-mă la o cină romantică în care să reînviem nu ştiu ce sentimente pierdute şi-apoi să avem parte de o noapte fabuloasă, nu cred că sunt dispusă să-l aştept cine ştie câţi ani ca o Penelopa. Acelaşi barman drăguţ îmi pune cafeaua pe masă, apoi se aşează lângă mine, după ce îmi cere permisiunea politicos, nu într-un mod bădăran cu tot felul de replici ieftine de cuceritor. Îmi spune că-i sunt simpatică şi-mi cere numărul de telefon, eu însă refuz. Nu insistă, dar se oferă să mă asculte. De ce? Mai contează? e binevenită propunerea lui. Dumnezeu ştie de când nu mi-a mai oferit cineva din timpul său pentru a-mi asculta toate lamentările. Se vede cu ochiul liber că e băiat de treabă, ştiu asta pentru că mă pricep la oameni. A trecut  jumătate de oră şi deja flirtram. Îi cer numărul de telefon şi el râde.Usor încurcată, îi răspund zâmbind timid. Îmi propune să ne întâlnim seara următoare în club.   
    Ce naiba! Viaţa merge mai departe.                           
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
2 Răspunsuri
1223 Vizualizări
Ultimul mesaj 28 Februarie, 2005, 10:27:03 pm
de George Ene
1 Răspunsuri
1937 Vizualizări
Ultimul mesaj 26 August, 2008, 08:16:58 pm
de alexia
10 Răspunsuri
3956 Vizualizări
Ultimul mesaj 19 Noiembrie, 2008, 10:46:59 pm
de lumycriss
0 Răspunsuri
1720 Vizualizări
Ultimul mesaj 07 Noiembrie, 2009, 04:55:52 pm
de lyheartly
0 Răspunsuri
1012 Vizualizări
Ultimul mesaj 15 August, 2010, 05:15:07 pm
de nibasus