Totul despre Iubire

Romanian discussion room => Creaţie literară => Proza => Subiect creat de: amelie din 30 Mai, 2007, 04:29:20 pm

Titlu: o insula verde
Scris de: amelie din 30 Mai, 2007, 04:29:20 pm
Cineva a hotarat pentru mine: aici te opresti putin,pentru ca exista o insula verde,o insula plutitoare care a incremenit o clipa asteptandu-te. Aici totul e verde si ierburile si arborii au uitat ce este timpul. Undeva, sus, soarele a incetat sa mai incalzeasca.Toata caldura lui s-a scurs in mine ca un fluviu adanc si verde.Din adancurile tulburi urca spre trup o vibratie dureroasa si calda.
O am pe ea...pe tine...si o insula verde. O insula verde care a devenit a mea.Din cand in cand,vii si tu pe-acolo,dar numai in vis.Altfel nu se poate.Nu te cunosc...Iti stiu doar numele.Ai cei mai catifelati ochi si cele mai frumoase buze. De cate ori simt ca zambesti mi se face putin frig.Apoi un nod cald incepe sa se rostogoleasca nebuneste in piept. Fetele spun ca esti frumos...Tu spui ca pentru tine nu are importanta.Nici pentru mine.Adica nu asta este ceea ce simt.Fiecare gest al tau doare,dar nici unul dintre aceste gesturi dureroase nu-mi este destinat.
Evident,in timp,n-am invatat nimic despre iubire.Stau in fata ei ca o buruiana taiata ce incearca sa prinda radacini.Am insa doar stangacia,nu si tenacitatea plantei.
Dar am o insula verde...si pe tine...