Autor Subiect: Va deveni vreo data mintea suflet? despre F E R I C I R E  (Citit de 2120 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alexandra1407

  • Mesaje postate: 2
  • Karma: 0
  • LoveTime.Ro
    • Vezi Profilul
Va deveni vreo data mintea suflet? despre F E R I C I R E
« : 04 Martie, 2005, 11:44:55 pm »
      Va deveni vreo data mintea suflet?
                                        - metamorfoza e totul –
                                                              de Alexandra Iulia Tomescu

“Un zvon fugar
  Ca umbra nestatornic, scurt ca visul,
  Precum un fulger care-n bezna neagră…”

…orbeşte clipa de eternitate. Pentru un moment fulgerul trăieşte, iar in acel moment lumina argintie e fericită! fericită! fericită căci atunci şi acolo timpul s-a oprit; totul se transformă în nimic.
Aşa e şi iubirea…atâta timp cât sunt îndrăgostită nimic nu mai contează: timpul curge aşa cum vreau eu, soarele străluceşte doar pentru noi, lumea se dizolvă în propria-i luptă pentru putere şi fericire, în acea luptă murdară ce pare că nu se mai termină niciodată. Cineva mi-a spus odată că dacă vrei să fii fericit trebuie să calci fericirea altora în picioare. Atunci am zâmbit şi nu am realizat ce adevăr se ascunde în spatele unor simple cuvinte câteodată aruncate in vânt. Pare că aceasta frază e motto-ul lumii. E destul de greu să vezi că unii au ceea ce tu nu ai (din punct de vedere material), dar e imens, groaznic de greu să vezi că unii iubesc si sunt iubiţi în timp ce tu…
Orice aţi face sau orice aţi zice, când vine vorba de fericirea proprie cu toţii deveniţi de un egoism feroce. ‘De ce el e iubit? De ce ea s-a îndrăgostit?’ sunt poate doar  două întrebări care răsar aproape zilnic in minţile voastre. De ce apar? Vă spun eu: pentru că toţi alergaţi după iubire cu mintea şi nu cu sufletul aşa cum ar trebui. Vreţi să gândiţi iubirea, să o pipăiţi, să o vedeţi…vreţi ca ea să devină ceva material. Nu încercaţi să simţiţi iubirea, voi doar vreţi să o arătaţi. Unii ar chiar vrea ca atunci când ies în oraş cu iubita sau iubitul să spună:
‘- Uite ea e iubirea mea! Nu-i aşa ce frumoasă şi rotundă e? Ce plină de perfecţiune? Spune-mi că nu ai mai văzut niciodată aşa ceva…!’
Cred că atunci când iubesc conştiinţa socială rămâne undeva în urma mea: atunci sunt doar eu şi el, suntem doar noi doi, uitaţi de lume…aşa am putea să trăim până la sfârşitul timpurilor si încă o clipa în plus, căci nimeni nu s-ar mai amesteca între noi…Dar ce păcat că lumea nu uită de îndrăgostiţi! Şi cu o forţă gigantică născută din egoismul ce o stăpâneşte vă face totul ca noi să redevenim din nou două suflete distincte…Vai! Am spus suflete…cred că mai indicat ar fi minţi…căci ce e sufletul decât o piedica în calea afirmării, în calea convieţuirii în societate? 
 Dragostea adevărata e din ce in ce mai rară şi mai des privită ca un act de sălbăticie! Mă întreb: oare cât timp va mai trece până când adevăraţii îndrăgostiţi nu vor mai fi despărţiţi cu forţa? Sper că foarte puţin, căci cu toţii ştim că clipele de demenţă ale lumii sunt din ce mai rare şi mai lungi! Şi cu toate acestea, noi, cei ce iubim cu adevărat putem sufla uşuraţi! Lumea nu e încă atât de rea încât să poată schimba istoria ireversibil. Noi putem, ba mai mult, trebuie să stăm în faţa monstruoasei istorii scrisă de ei şi cu dovezile noastre de dragoste să o distrugem, să o anihilăm arătându-i sufletul îndrăgostit. Şi atunci clipa universală de fericire mai are o şansă să existe. Atunci istoria va deveni una plină de farmec sufletesc, ce se va ocupa nu de războaie si tratate, ci de minţi devenite inimi!
Dar până atunci mai este şi de aceea îţi spun: ’IUBEŞTE’, căci clipa ta de fericire ar putea deveni istoria. Iar istoria de azi e eternul de ieri…!
   

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
63 Răspunsuri
17198 Vizualizări
Ultimul mesaj 23 Octombrie, 2006, 05:21:51 am
de catty
6 Răspunsuri
3699 Vizualizări
Ultimul mesaj 03 Iunie, 2008, 06:55:28 pm
de liviu
0 Răspunsuri
1307 Vizualizări
Ultimul mesaj 25 Iulie, 2008, 08:44:54 pm
de George Ene
4 Răspunsuri
2276 Vizualizări
Ultimul mesaj 26 Septembrie, 2008, 11:23:11 am
de ONLY DESIRE
5 Răspunsuri
4714 Vizualizări
Ultimul mesaj 16 August, 2011, 04:42:09 pm
de brokenstar