Autor Subiect: Curajul de a iubi însemnă să devii un”Icar”al inimii tale...  (Citit de 1838 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline orhideea albastra

 • ****
 • Mesaje postate: 100
 • Karma: 7
 • Gen: Femeie
 • Love is like magic
  • Vezi Profilul
   Vrând-nevrând atunci când iubeşti , trebuie să accepţi şi suferinţa , ca pe un dar al iubirii. Problema e că puţini au curajul de a accepta tot ce le aduce iubirea; mulţi îşi doresc doar dulceaţa acestei minunate flori , şi puţini sunt cei care culeg polenul cu grijă ca apoi cu multă trudă să-l transforme în miere!
     Sunt multe lucruri pe lumea asta care ne încântă sufletul şi simţurile…dar nimic nu se compară cu iubirea. Abia când ţi se oferă şansa să iubeşti poţi să spui că ai început să trăieşti cu adevărat - atunci nu mai poţi să dormi,nu mai poţi să mănânci şi fiecare celulă din trupul tău e plină de chipul  , parfumul celui pe care-l iubeşti .În fiecare dimineaţă te trezeşti în suflet cu o nouă speranţă ; speranţa unei întâlniri sau a unui semn cât de mic din partea celui iubit! Atunci orice gest cât de mic , te face să trăieşti de o mie de ori mai intens  fiecare clipă.
    De prea puţine ori în viaţa ai norocul să iubeşti şi să fii  iubit. De obicei iubirea ne arată partea mai întunecoasă…dar ştie ea de ce, pentru că, sufletului nostru,ea e un adevărat maestru spiritual. Ne învaţă atât de multe lucruri, dar ce-l mai important e că ne   apropie cel mai mult de noi înşine! Prin ea renaştem de fiecare dată!
        Speranţe şi vise, senzaţii si parfumuri, mister şi durere….toate amestecate într-un ciorchin al iubirii .Din ele gustăm in fiecare zi, şi in fiecare zi senzaţiile se schimba!
      Limite impuse şi prejudecaţi depăşite,iubiri abandonate şi amintiri culese cu grijă, destine schimbate şi întrebări rămase fără răspuns, toate acestea îşi trag seva din sufletele noastre…fără ele nu am fi nimic…!
…nu am avea la ce sa visăm…nu am avea după ce plânge…nu am avea pentru ce să surâdem…nu am putea fi fericiţi.
„De dragoste nu dispunem ca de o rezervă: ea este înainte de toate, exerciţiu al inimii noastre! Căci dragoste nu-ţi este dată ca un cadou al acestui obraz, la fel cum liniştea şi calmul nu sunt un produs al priveliştii, ci al ascensiunii reuşite, al muntelui dominat, al instalării tale în cer…
La fel - dragostea. Iluzia este că o întâlneşti când de fapt se învaţă! Şi se înşeală cel care rătăceşte prin viaţă pentru a fi cucerit, cunoscând prin scurte fioruri gustul tumultului inimii şi visând să întâlnească marea febră ce va învinge pentru totdeauna , deşi ea nu este, în slăbiciunea inimii şi nimicnicia colinei pe care a învins-o, decât o deşartă victorie a inimii sale…”(Antoine de Saint-Exupery)
 

      Curajul de a iubi însemnă să devii un”Icar”al inimii tale; să ai curajul să zbori cu aripi de ceară până aproape de soare…libertatea unui asemenea zbor merită chiar şi preţul unei vieţi…căci el este cel care te transformă dintr-un simplu EU, în acel „ceva”pentru care nu mai există nici timp nici moarte...ci doar imensitatea unui vis împlinit!
"we want to fall in love. Why?
Because that experience makes us feel completely alive,
where every sense is heightened,
and every emotion is magnified.
It may only last a moment, an hour, or an afternoon,
but that doesn't diminish its value,
because we are left with memories..."

Offline desdemona

 • *****
 • Mesaje postate: 1694
 • Karma: 23
 • Gen: Femeie
 • esentialul este invizibil pt ochi
  • Vezi Profilul
Răspuns: Curajul de a iubi însemnă să devii un”Icar”al inimii tale...
« Răspuns #1 : 05 Noiembrie, 2006, 11:24:46 am »
o ideea asemanatoare ca cea de  <"icar"al inimei tale> este "fericirea nu o intalnesti niciodata,dar merita sa o cauti toata viata"
mi s-a parut foarte frumoasa.poate daca nu am trai mereu cu speranta clipei iubirii indeplinite si in acelasi timp cu ea a linistii mult cautate("o fericire") nu am mai putea fi definiti ca oameni.
ceea de diferentiaza oamenii de celelalte fiinte vii este iubirea si vointa de a o gasi.
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
14 Răspunsuri
4848 Vizualizări
Ultimul mesaj 11 Aprilie, 2005, 10:07:25 pm
de George Ene
0 Răspunsuri
1288 Vizualizări
Ultimul mesaj 29 Martie, 2006, 10:58:17 pm
de kuk
48 Răspunsuri
10507 Vizualizări
Ultimul mesaj 22 Noiembrie, 2006, 01:15:07 am
de |ngerMorT
0 Răspunsuri
7696 Vizualizări
Ultimul mesaj 29 Mai, 2006, 10:51:40 am
de viulian
17 Răspunsuri
4072 Vizualizări
Ultimul mesaj 30 Aprilie, 2007, 05:24:15 pm
de Eve