Totul despre Iubire

Romanian discussion room => La Bucătărie => Subiect creat de: Lady Allia din 08 Mai, 2007, 12:52:08 a.m.

Titlu: Tort De Zahăr Ars
Scris de: Lady Allia din 08 Mai, 2007, 12:52:08 a.m.
TORT DE ZAHĂR ARS

CREMA:

8 ouă
8 linguri zahăr tos
1l lapte
1 cană zahăr tos
3-4 pliculeţe de vanilie

BLAT:

6 ouă
12 linguri de zahăr tos
12 linguri de făină
4-5 linguri de apă


MOD DE PREPARARE:

CREMĂ:

Compoziţia I:

Gălbenuşurile se freacă separat într-un castron împreună cu cele 8 linguri de zahăr şi vanilia, iar apoi peste ele se adaugă laptele călduţ şi albuşurile bătute spumă.

Compoziţia II:

Într-o cratiţă înaltă se caramelizează 250 g zahăr, apoi se tapetează pereţii acesteia cu zahărul astfel caramelizat prin răsuciri uşoare.
Compoziţia I se toarnă în cratiţă şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până pregătim blatul.


BLAT:

Se freacă 6 gălbenuşuri cu 12 linguri zahăr, 12 linguri de făină. În timp ce frecăm această compoziţie pentru a se omogeniza cât mai bine adăugăm încet cele 4-5 linguri de apă.
Separat se bat spumă cele 6 albuşuri şi se înglobează în compoziţia de mai sus.

Când am terminat blatul îl turnăm încet peste compoziţia din cuptor şi îl lăsăm cam 1h/30 min. Pentru a fi siguri că blatul este copt înfingem în el o scobitoare. Când aceasta este curată şi nu rămâne pe ea blat, înseamnă că putem scoate tortul din cuptor.
Tortul trebuie lăsat la rece cam 3-5 ore după care se răstoarnă (crema trebuie să vină deasupra blatului) pe un platou. Se ornează după gust cu frişcă sau fructe.

Poftă bună!

Titlu: Răspuns: Tort De Zahăr Ars
Scris de: Alecsandra din 18 Noiembrie, 2009, 05:58:58 p.m.
Trebuie sa fie un deliciu. O sa incerc reteta asta cu siguranta.
Titlu: Răspuns: Tort De Zahăr Ars
Scris de: Lady Allia din 12 Decembrie, 2009, 09:29:13 p.m.
Este un deliciu pentru cei cărora le place crema de zahăr ars!
Dacă îţi place...închipuie-ţi că o mănânci alături de un pişcot pufos garnisit cu multă frişcă...
Titlu: Răspuns: Tort De Zahăr Ars
Scris de: Semiramis din 14 Decembrie, 2009, 09:25:28 p.m.
o sa încerc şi eu :)