Totul despre Iubire
Romanian discussion room => La Bucătărie => Subiect creat de: inda din 16 Iulie, 2007, 05:22:32 p.m.
-
Ingrediente:
4-5 morcovi
2-3 radacini de patrunjel
1-2 cepe
2-3 ardei grasi
800-1000 gr carne (porc+vita)
1 kg cartofi
putin ulei
condimente
ustensile:
ceaun
lingura de lemn
ambianta:
departe de lume
dar aproape de apa
timp de preparare
se incepe inspre seara si dureaza pana noaptea tarziu
portii
in functie de cate persoane au mai ramas treze pana la ora aceea!
Aceasta reteta este o varianta putin modificata fata de cea pe care o veti gasi in cartea de bucate, in sensul ca toate ingredientele sunt considerate oarecum optionale ( ca sa nu ne enervam atunci cand constatam ca pe unele le-am uitat acasa :D)
Deci, in timp ce am delegat pe altcineva (obligatoriu altcineva :D) sa adune lemne pentru foc, se scot de prin rucsac legumele, se curata, se spala si se taie rondele.
(http://inda.treaba.ro/prima.jpg)
In ceaun se pune un pic de ulei, peste care se adauga legumele si se calesc incetisor, pret de o tigara!
(http://inda.treaba.ro/doi.jpg)
Dupa aceea se adauga carnea taiata cubulete (nu prea mici, atentie la degete!)
(http://inda.treaba.ro/trei.jpg)
si condimentele.
(http://inda.treaba.ro/patru.jpg[/img
Se mai amesteca ele impreuna pana bei un pahar de vin, dupa care, avand in vedere ca te apuca lenea, se pune apa si se lasa sa fiarba in tihna pana cand se termina sticla de vin.
Cam in vremea in care te apuca foamea, se adauga cartofii, ca ei trebuie sa fiarba mai putin, si se desface a doua sticla de vin.
[img]http://inda.treaba.ro/cinci.jpg)
Intre timp, persoana responsabila cu lemnele (fochistul de servici) trebuie sa aiba grija ca focul nici sa nu se stinga, nici sa nu fie prea mare.
Se mai gusta din cand in cand si in functie de cate persoane nu au picat inca la datorie se declara :'in 15 minute e gata"
Cand s-a intunecat de-a binelea si mancarea arata cam asa
declaram ca este gata!
(http://inda.treaba.ro/sase.jpg)
Se serveste din farfurii adanci de tabla sau direct din ceaun, daca acestea (farfuriile) au fost uitate acasa, ceea ce n-a fost cazul de data aceasta, pentru ca bucatarul sef am fost eu :P
(http://inda.treaba.ro/sapte.jpg)
Nu incercati acasa ca e zadarnic! Fara ceaun, noapte, lingura de lemn, stele si mult fum...nu iese nimic, asa ca pana cand mergeti si voi, bucurati-va de asta!
Inda si echipa (stie el, si-i multumesc :-*) va ureaza pofta buna!
-
Mmmmmm de aici se vede delicios. Cati sunt invitati? Sa stiu ce portie-mi revine... :))
-
Nu tu spuneai ca 'nu virtualitatile astea iti dau de mancare?'
-
Asta poate fi o chestie reala inda. Drumul nu e foarte lung de la ce ai scris pana la realitate. Cade cata' mai muntele pe mine si cu cortul mergeam des. Faceam si mancare la ceaun, aveam si fochist si serveam si din ceaun cu toate ca de vreo 2 ori s-a ars. Dar daca nu sunt printre invitati scuze. Hai ca-mi retrag posturile.
-
Totul imi inspira incredere, maternitate, tandrete.. mai putin acel topor din poza 2. Brrr.
-
trebuia sa fie si o...rupere de ritm ca altfel totul devenea prea dulce si nu ne doream asta!!!
de fapt il lasase acolo fochistul (cazut la datorie intre timp) ca sa ne amintesca sa punem lemne pe foc si sa-i mai lasam si lui o portie!
-
de la mine nu se vede nimic...dar cartofii? si pe ei ii calim?sau se pun la sfarsit?
-
Imi pare rau, cineva a salivat atat de mult asteptand sa fie gata mancarea incat a sters pozele. Imi pare rau dar nu mai am cum sa le adaug...
da, cartofii se pun mai pe la sfarsit.