Totul despre Iubire

Romanian discussion room => La Bucătărie => Subiect creat de: Just din 22 Octombrie, 2008, 06:29:53 a.m.

Titlu: Ecler - Prajitura
Scris de: Just din 22 Octombrie, 2008, 06:29:53 a.m.
Avem nevoie de :

-150 grame faina
-100 grame unt
-un sfer litru apa
-un varf lingurita sare
-4 oua intregi

Preparare:

Se pune apa sa fiarba cu untul si sarea .Cand da primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina (toata odata) amestecandu-se repede pana ce se deslipeste de pe cratita.

(http://i306.photobucket.com/albums/nn256/lovetimejust/DSC02312.jpg)

Dupa ce compozitia s-a racit se adauga ouale ,unul cate unu .Unul ,se amesteca bine ,al doilea ... si tot asa.

(http://i306.photobucket.com/albums/nn256/lovetimejust/DSC02313.jpg)

Se pun cu lingurita in tava .
Nu se deschide cuptorul in timpul coacerii .

Crema :

Budinca de vanilie . Eu adaug si putina margarina pentru prajituri atunci cand este aproape rece .

Glazura:

Eu o prepar dupa ochi ,dar reteta este urmatoarea : 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa care se mai fierbe inca 5 min .

Pofta buna!

(http://i306.photobucket.com/albums/nn256/lovetimejust/DSC02315-1.jpg)
Titlu: Re: Ecler - Prajitura
Scris de: viulian din 22 Octombrie, 2008, 09:31:52 a.m.
Din pacate eu nu am cuptor sa testez reteta :(

Insa, imi plac mult farfuriile din poza! Si hexagonale, dar nu colturoase asa, ci delicate si rotunjite si cu motive florale. Frumoase :)
Titlu: Re: Ecler - Prajitura
Scris de: Semiramis din 22 Octombrie, 2008, 07:55:12 p.m.
miam miam. ce bine arată!
Titlu: Re: Ecler - Prajitura
Scris de: lumycriss din 22 Octombrie, 2008, 08:10:49 p.m.
Şi mama face eclere foarte bune! Cu acelaşi aspect, dar cu mai bune decât cele de la cofetărie! :D :D Hai că mi-aţi făcut o poftăăă...
Titlu: Re: Ecler - Prajitura
Scris de: Just din 22 Octombrie, 2008, 08:41:54 p.m.
Iulian , merci ! Si mie imi sunt tare dragi farfuriile .
Fetelor ,tot ce-i facut in casa e fain si nu se compara ce e cumparat gata.
V-am pupat si thanks pentru comentarii!