Fiind o zona libera, m-am gandit a v-a scrie retete de prajiturii care mie-mi plac sperand sa va indulceasca si pe voi.Mai intai nitica istorie privind ciocolata.
Exista o adevarata traditie in gastronomie de a nota ciocolata ca pe un excitant de lux,...mu'sai servita in doi. Doamna de Pompandour,amanta lui Ludovic al xv-lea, consuma frecvent ciocolata fierbinte, pentru a-si incalzi sangele. Ciocolata este originara din Mexic..Ciocolata deriva dintr-un cuvant aztec(n-am sa-l explic acum ca-mi prind limbuta), si este internationala,...asa se spune in foarte multe tarii indiferent de limba vorbita.
Mie-mi place ciocolata foarte, foarte mult. Decat o floare, mai bine o ciocolata. Cand sunt singura,...nu vreau sa ma vada Jimmy(baietelul meu) sa nu-l fac dependent de dulciuri( teama de obezitate,...desii nu-i lipseste dulcele), merg si-mi cumpar doua ciocolate, si infulec rapid parc-as fi bulimica de ciocolata.
Haide-ti acum sa va dau si voua o reteta delicioasa pe care eu o fac destul de des. Daca v-a plac spune-ti-mi si eu scriu si altele. Ca o concluzie finala,...imi place sa gatesc.
Rulada de cacao,
Blat: 250 gr nuca macinata,200 gr zahar pudra, 1ou intreg, 2 linguri cacao
Crema: 2 galbenusuri fierte date prin sita( nu-i nevoie daca sunt fierte bine,adica tari, si racite bine, apoi pasate foarte bine), 150 gr unt sau margarina(eu folosesc Unirea), 150 gr zahar pudra, 50 gr zahar vanilinat, 1 lingurita esenta de rom, 1 lingurita esenta de migdale.
Se amesteca toate ingredientele pentru blat bine pana se omogenizeaza, apoi pe un ceolofan umed se intinde o foaie dreptunghiulara( cand intindeti foaia umezeste facaletul cu nitel lapte, pentru a fi mai usor). Peste aceasta foaie se pune crema bine mixata, apoi se ruleaza cu tot cu ceolofan si se introduce la rece. Se poate servii simpla, cu frisca, sau cu o garnitura de inghetata.
Daca v-a placut am sa mai scriu.
Sa fiti dulci,
Maria