Musaca de vinete Avem nevoie de : 1.Carne macinata de vacuta (jumatate de kilogram)
2.Pasta de tomate
3.Doua tomate proaspete
4.O ceapa mai mare
5.Ulei de masline
6.Un usturoi
7.Sare ,piper
8.4,5 vinete potrivite
9.Cascaval ras (ca cel pentru pizza,sarat)
10.Cartofi (3,4 mai maricei)
11.Pesmet
12.Unt
13.1 pliculet praf -crema pentru musaca ( !se gaseste in supermarketuri)
14.1 ou
Prepararea carnii :Se dinstuie ceapa cu usturoiul intr-o cantitate mica de ulei ,iar cand aceasta este gata se adauga carnea si se lasa la un foc potrivit sa fiarba pana ce isi schimba culoarea.Se adauga apoi putina pasta de tomate si cele doua tomate proaspete pe care le-am ras intre timp. Sarea si piperul se pun dupa gust. *Reteta este aceeasi si pentru spaghete. Dupa ce carnea s-a racit se adauga albusul .
Prepararea vinetelor :Se taie vinetele in lung si se prajesc in ulei (de preferat cel de masline) pana ce primesc o culoare maronie .Ca sa nu pastreze prea mult ulei cand le scoatem din tigaie indicat este sa le punem in straturi pe servetele .
Prepararea cartofilor :Se taie rondele si se prajesc ,dar numai pana ce vor deveni putin moi deoarece mai apoi vom introduce totul in cuptor. La cartofi ,daca aveti rabdare ,e de preferat sa prajim rondelele pe rand (adica tot cate 7 ,8 - cat intra in tigaie intr-o tura).
La
crema aveti nevoie de putin lapte si 1 galbenus .Se pune plicul intr-un castron ,se adauga oul si lapte in timp ce se amesteca bine cu mixerul .Indicatiile precise se gasesc pe ambalaj.
Pregatirea de cuptor:Se unge tava cu unt peste care se presara pesmetul ,iar mai apoi rand pe rand cele pregatite mai sus .Initial se pune un strat de vinete urmat de unul de carne ,un strat de cascaval si apoi cartofii ,dupa care vom adauga din nou un strat de vinete ,unul de carne ,crema si inca un strat de cascaval .Se lasa la cuptor pana ce crema capata o culoare maronie .
Pofta buna!