Pai strict religios si biblic, mai e loc de indoiala ?

Apare acolo cuvantul "strict", deci... e pacat cu siguranta orice ai face ca sa impiedici manifestarea vointei lui Dumnezeu.
Acum.. eu am o parerea care nu e strict religioasa.. adica eu cred ca afirmatia "cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul" trebuie interpretata in sensul, "cresteti sufleteste si , invatati si pe altii cum (cresteti ca numar), si umpleti pamantul cu iubire...". Ceea ce are mult mai mult sens din punct de vedere al raspandirii iubirii si invataturilor biblice, decat pur si simplu indemnarea orbeasca la sex doar pentru inmultire.
O alta chestie care as vrea s-o expun este ca reprimarea impulsurilor sexuale (abstinenta) nu functioneaza. E o chestie elementara psihic, daca reprimi sexualitatea, ea iese la iveala prin alte chestii.. sexualitatea trebuie _inteleasa_ si abia atunci apare celibatul autentic, abia cand intelegi despre ce e vorba, abia atunci dispare.
Si Iisus a spus asta, nu mai tin minte exact cum, dar stiu ca a spus ca daca un barbat poate sa stea fara nevasta, e ok, daca NU poate sa stea fara nevasta, e la fel de OK. Deci el nu idemna la reprimare.. e mai bine sa intelegi, te apropii mai mult de adevar, dar daca nu poti, atunci clar nu rezolva nimic sa reprimi.
Deci.. nu e interdictie nicaieri, sunt doar indemuri, si nu pedeapsa. Crezi ca faci un bine existentei sau cuiva anume, daca il aduci pe lume nedorit si nimeni sa nu-l iubeasca decat din obligatie si injurand mereu momentul conceptiei, momentul esecului ?
E pacat sa concepi un copil, si apoi sa-l omori.. e neglijenta si bataie de joc de viata unui suflet. Dar sa te aperi sa "gresesti" in felul asta, mai ales ca nu e nici o porunca (cum vad eu) care sa indemne sa te XXX sa faci copii pe banda.. mi se pare mult mai bine si mai responsabil.