O persoana doar ce ma lamuri ce inseamna aceasta nepotrivire de caracter, pe care eu am luat-o ad-literam, dar se pare ca inseamna neportivire sexuala

Da, asta e marele pericol, si de aceasta eu ii numesc _foarte_ norocosi pe cei care aleg odata si _bine_ (sunteti recunoscatori pentru asta ?!).
Pentru ca de cele mai multe ori, instinctul sexual este ignorat, este amanat, lumea se ocupa de orice altceva.. pana dupa casatorie, cand afla un adevar elementar ce trebuia stiut totusi. Si un juramant nu rezolva probleme care tin de fizic/temperament/sexualitate.
Si ce s-a schimbat in lumea de azi este ca libertatea sexuala a femeilor a sporit. E normal sa-si doreasca orgasm, sunt interesate de punctul G, doresc sa simta cat mai multe si sa se bucure de libertatea lor, etc; pe alta parte exista in continuare principiile din batrani legate de casatorie si astea le face sa isi ingaduie sa experimenteze doar daca sunt casatorite. Si la scurt timp descopera ca e clar ca trebuie si o potrivire acolo.. si casatoria e degeaba..
(asta e doar o idee, nu cred ca pot insuma toti factorii care sa contribuie la destramarea unei casnicii).