05 Noiembrie, 2025, 10:11:28 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 755965 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Decembrie, 2005, 12:49:03 p.m.
Răspuns #1185

cv

Vizitator
"Mai adu-mi vin. Singurătatea-mi îneacă gâtul ca un praf.
Şi să-mi aduci pe cel mai oacheş ţigan, de colo, din taraf,
Să beau cu el şi-apoi să-mi cânte.
Să-mi cânte mult, cu ochii închişi,
Romanţe de pe vremea-n care fecioare anemice şi blânde,
Plângeau iubiri aeriene sub floarea albilor caişi.

Ce negru eşti, ţigane, şi ce vioară veche…
Să nu-mi cânţi după note, să-mi cânţi după ureche
Şi să te-nalţi pe vârfuri cu fiecare notă
Şi ochii-nchişi, tot timpul. Am bani străvechi, de aur…
Şi-s vesel, măi ţigane, căci semeni a balaur
Cu labele în ghete şi coada-n redingotă"

08 Decembrie, 2005, 08:42:42 p.m.
Răspuns #1186

cv

Vizitator
Nu va miroase a sarbatori, a povesti pe saturate si veselie multa, a paine calda din vatra, gutui si nuci sau castane coapte in cuptor cu miere?
Vreti o carafa de vin vechi cu gust usor amarui, sau negru si parfumat fiert cu scortisoara, baut si vorbit cu prietenii? Sau poate o cana de ceai fierbinte cu zahar si lamaie sa imbunam frigul din oase?
Cum nu simtiti vanilia din prajituri, aroma portocalelor, mirosul de brad?
Zau asa, mie imi place sa intru de la frigul de afara la caldura, si imi place cand plec de undeva unde e cald sa infrunt frigul.
Daca si voi vreti, de azi sunteti invitatii hanului.
Am sters praful, am curatat paianjenii, barnele vechi au fost inlocuite, e iar foc in vatra, opaitul arde si nelipsitul miros de lamaie, scortisoara si lacramioare o sa va intampine din prag.
Spuneam: Bun venit Drumetule, intra fara sa bati! La orice ora din zi si din noapte iti este deschisa poarta, hangita te asteapta mereu, te iubeste si vrea sa-ti vina în ajutor. O repet ca si atunci si va astept cu bratele deschise mereu

Bun venit, prietenii mei dragi!
« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2005, 12:41:09 p.m. de Minerva »

08 Decembrie, 2005, 08:50:01 p.m.
Răspuns #1187

Lorelei

Ummmmm... nu stiu cum sa ma mai descurc printre atatea arome! Am intrat, chiar fara sa bat. Asa cum am intrat si prima oara, iar in prag am regasit zambetul hangitei de care imi era tare dor.

Spuneam pe atunci: "Ma numesc numai Lorelei. Legenda spune c-am ucis."
E frumos aici la voi, cald si miroase a cozonac framantat si pus la dospit. Am poposit numai pentru o cana de vin fiert cu scortisoara. Obolul - dupa datina - va fi tot in cuvinte.

Am poposit pentru o cana cu vin si am gasit minunile din fiecare dintre noi. Sunt sigura ca le voi regasi din nou, ca va voi regasi din nou pe toti la fel de frumosi.

Hangitaaaaaaa, asta e cana mea? Ca sa stiu  ;D ;D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

08 Decembrie, 2005, 08:54:38 p.m.
Răspuns #1188

littleangel

A zis cineva sarbatoare si vin fiert? Aici sunt...din pacate nu am citit cele 80 de pagini...dar sper sa ma descurc pe aici printre voi...dupa o cana, doua de vin fiert am uitat de timiditate, de tot...intr-adevar miroase a sarbatoare...si a scortisoara.
Bine v-am gasit! :-*
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata...dar, in cautarea ei merita sa alergi toata viata"

08 Decembrie, 2005, 09:00:33 p.m.
Răspuns #1189

cv

Vizitator
Aceea e cana, domnita draga. Bun venit... de aceasta data din prima zi! ;)
M-ai dat de gol cu acel cozonac, sau el ti-a gadilat prea tare narile... curand o sa fie pe mese :) ( Cand ma gandesc la el parca astept sa apara Mos Craciun, sa-mi implineasca dorintele ramase neimplinite din copilarie)

Bun venit, littleangel! Sa-ti fie inima mereu plina de bucurie si de cantec! :D
Nu-i nevoie sa citesti ce a trecut. Aici oamenii vin si pleaca, povestile le zice fiecare, iar vinul curge limpede din cupe :)
« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2005, 12:42:24 p.m. de Minerva »

08 Decembrie, 2005, 09:14:12 p.m.
Răspuns #1190

Lorelei

Cred ca deja ma gandesc si eu la dorintele implinite de sub brad...

Prin hanuri drumetii din nou poposesc,
din vechile doruri renasc amintiri.
iar vinul e dulce, o stiu, nu gresesc;
ne-mbie la vorba. S-or scrie iubiri...

08 Decembrie, 2005, 09:15:45 p.m.
Răspuns #1191

cv

Vizitator
S-or scrie iubiri... ca bine graiesti domnita. Unde s-o fi ascuns trubadurul nostru drag?A poposit o domnita noua si el... ;)
littleangel sigur sigur n-ai sa fii uitata :)
« Ultima Modificare: 08 Decembrie, 2005, 09:18:15 p.m. de Minerva »

08 Decembrie, 2005, 09:18:08 p.m.
Răspuns #1192

|ngerMorT

Ah...ce aveam nevoie de o pauza...Hangito! Scuze ca am disparut ieri fara sa-mi mananc biscuitele...dar am adormit cu capul pe masa...si am zis ca ar fi mai politicos sa ma duc acasa in patul meu! Dar uite ca azi poftesc rau de tot la un vin fiert! Te rog doar sa te grabesti putin, ca in juma de ora iar o sa dispar...ma asteapta marea mea iubire...Platon!  ;D
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

08 Decembrie, 2005, 09:20:45 p.m.
Răspuns #1193

cv

Vizitator
Am venit Inger drag, hangita a si pus vinul cel fiert si castane pe masa, am si nuci prajite. De cantat, stiu ca o sa se cante. Esti oaspete de onoare azi si stie domnia ta motivul! ;)
« Ultima Modificare: 10 Decembrie, 2005, 12:43:56 p.m. de Minerva »

08 Decembrie, 2005, 09:21:04 p.m.
Răspuns #1194

littleangel

Mmm...si cozonac cald? Deja imi suna a rasfat ;D. Ce poate fi mai bun dupa un drum lung prin frig, un drum lung in care ai gasit ceea ce cautai si ai ramas cu cele mai fumoase amintiri? Nimic nu se poate compara cu prietenii care te asteapta cu o cana de vin fiert si un cozonac cald, cu buna dispozitie si caldura in suflet...Ce mai? Sarbatoare!!! Il astept cu nerabdare pe Mos sa indeplineasca dorinte si sa vad in jurul meu numai zambete...Intre timp, mai inchin o cupa de vin in cinstea celor care m-au primit cu atata caldura. Va multumesc. :-*
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata...dar, in cautarea ei merita sa alergi toata viata"

08 Decembrie, 2005, 09:24:54 p.m.
Răspuns #1195

cv

Vizitator
Aici doar hangita multumeste si poate... trubadurul hanului.  ;)
Voi veseliti-va si nu duceti grija
Sanatate si cat veti sta aici  sa nu cunoasteti niciodata lacrima sau durerea!

08 Decembrie, 2005, 09:25:31 p.m.
Răspuns #1196

Gordius

Seara buna, Hangita! Seara buna, domnita Lorelei si felicitari! Seara buna Ingeras micut! Aici mi-s, pare-mi-se mie ca m-a strigat cineva? :)

Am intrat pe din dos, pe la cuhnie si ce-mi vazura ochii? Cozonacul e gata, asa ca l-am adus eu sa il pun pe mese. Mi-am adus si chitara, ca doar ce inseamna o seara de veselie fara... o balada de bun venit pentru Little Angel, asa cum pe vremuri se intampla pe la han cand sosea cate un prieten nou?

Intr-o seara fara ger
dar cu stele sus pe cer
prima seara iar la Han
cu o vorba-n loc de ban,
a sosit din departare
o sfioasa-nduiosare
cu chip pur si ochi senini
cu gand cald de prin vecini
cu un zambet ca de soare
si cu aripi lucitoare...
suflet bun ca painea calda
ce venit-a sa ne vada
la vin fiert si vorba veche
si un cantec la ureche
Little Angel, bun sosit
in ast Han blagoslovit
toti ne bucuram aici
de un gand intre amici !

Tare bine e printre voi din nou, prieteni! Bun gasit tuturor! Sunt o idee ostenit de pe drum, de aceea ma misc o idee mai cu greu :).

08 Decembrie, 2005, 09:26:32 p.m.
Răspuns #1197

|ngerMorT

Multam pentru vin! Bun ca intotdeauna! Si fierbinte rau de tot...auch ce m-am fript!
Nuci prajite...hmmm...n-am mancat niciodata. Sa ma indur? Nucile nu prea-mi plac mie...dar daca sunt prajite...nu stiu ce sa zic.
Pai daca tot sunt oaspete special, cer un dans in cinstea mea  ;D Ce spuneti?

Ingerasmic...ce cupa de vin?? Cana vrei sa spui  ;D

Gordius..pe mine de ce nu ma saluti?  >:(
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

08 Decembrie, 2005, 09:30:39 p.m.
Răspuns #1198

cv

Vizitator
Fara suparari, oaspete drag. Cred ca trubadurul nu s-a obisnuit cu lumina asta inca. Cum sa nu salute. Cat despre nuci de nu-ti plac...am castane, alune, placinte cu afine sau urda... ;)

PS: era sa uit si cozonac acum adus din cuptor :D
« Ultima Modificare: 08 Decembrie, 2005, 09:33:01 p.m. de Minerva »

08 Decembrie, 2005, 09:31:52 p.m.
Răspuns #1199

Lorelei

Buna seara tuturor. Ingeras, bun venit! Ingerita toata lumea te va rasfata azi!
Bun sosit si trubadurului, tare dor ne-a fost de chitara domniei tale...