06 Noiembrie, 2025, 01:44:42 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 756574 ori)

0 Membri și 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

11 Decembrie, 2005, 08:53:46 p.m.
Răspuns #1290

Gordius

Seara buna, Hangita, seara buna, draga printesa elfa, si seara buna, domnita Lorelei cu soare in privire :). Ce ganduri bune si ce povesti minunate aduceti de la targ domniile voastre?

11 Decembrie, 2005, 09:02:09 p.m.
Răspuns #1291

Lady Allia

'Quel undome Nápoldë Ar-Feiniel...elen sila lumenn omentilmo ! ... Buna seara Printe Gordius....o stea a stralucit la intalnirea noastra!

Acuma vorbeam cu frumoasa Domnita lorelei si ma bucuram de prezenta ei...ma incanta prezenta frumoasei si prea bunei noastre gazde..mereu prezente...mereu blanda si dulce...Printesa Minerva..., iar acum sunt fericita ca ai aparut si tu...ultimul domn al inorogilor mei dragi...
Cat depsre mine...ma pregatesc sa va povestesc despre locurile de unde vin...si cei dragi...

11 Decembrie, 2005, 09:11:49 p.m.
Răspuns #1292

Lorelei

Am adus argint de luna
Risipita in poveste
Lumea-ntreaga se aduna
Langa-opait. Poate peste...

Cercetand in scrinul verde
Tot povesti una si-o mie
Nimeni urma nu le pierde
Si tot dorul lor il stie

Aplecata peste umar
Asadar astept, ascult
Azi povestea fara numar
Scrisa mult mai dedemult.

Trubadurul ori hangita
Peste elfi marita zana
Cine-ncepe cu gurita
O poveste sa ne spuna?

Zana frumoasa, iti multumesc de cuvintele calde, hangita draga vorba calda a domniei tale tare mult imi lipsise, trubadur drag, cantecul domniei tale nu mai putin.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

11 Decembrie, 2005, 09:15:08 p.m.
Răspuns #1293

Gordius

Te ascultam cu drag, Printesa! Tare dor imi era de povestile de la Han din noptile lungi de iarna, cand crivatul urla nebun pe cararile padurii sau cand gerul face sa trosneasca stejarii si pinii sub imbratisarea lui de gheata. Viile desfrunzite dorm la sanul pamantului si viseaza rodul verii si toamnei ce o sa vina, cu inima de seva impacata ca sangele lor rosu ne inveseleste sufletele, ne dezleaga vorbele si ne incalzeste in aceste seri pline de farmec, asa cum numai la Hanul Viilor poti sa traiesti. Si ce alte clipe pot fi mai dulci decat acelea petrecute la lumina focului din vatra, depanand povesti cu prieteni dragi?

Hangita, Domnita Lorelei, haideti mai aproape, haideti la vatra si hai sa ne bucuram cu totii de povestea Printese noastre elfe, Lady Allia, oaspete si prieten drag.

11 Decembrie, 2005, 09:43:06 p.m.
Răspuns #1294

cv

Vizitator
 :) tarziu s-a indurat hangita asta sa raspunda. Iertata-mi fie intarzierea dar cred ca dupa alergatura de azi am adormit lipita de soba.

Se facea ca umblam printr-un tinut vechi si uitat de lume,...
Cel Puternic îşi fuma Pipa Păcii drept semnal de chemare a tuturor neamurilor. Fumul se ridica tâind aerul ca un nor alb de zăpadă, pâna ce atinse acoperişul ceresc şi-l învălui în întregime. Toate triburile zăriră semnalul, văzură îndepărtatul fum şi înţelepţii le ziseră:
- Cel Puternic îi cheamă pe războinici la sfat!
De pe văile apelor, din prerii, veniră războinicii neamului, îndreptându-se spre Marea Stâncă. Se înfăţişară acolo cu arme şi veşminte de război, văpsiţi ca frunzişul toamnei care azi îi saluta în cea dintâi zi. Îşi aruncau unul altuia priviri sălbatice, căci în inimi duceau certurile tuturor vremurilor, ura şi o nepotolită sete de răzbunare.
Zămislitorul Neamurilor, îi învălui cu o privire plină de dragoste părintească, ca şi când mania şi neînţelegerile lor ar fi biete certuri copilăreşti, întinse mâna dreaptă, potolindu-le revolta şi le vorbi c-un glas asemeni vuietului apelor, ce cad în abisuri:
- Copii mei, v-am dat pământuri pentru vânătoare, ape pentru pescuit şi nu sunteţi mulţumiţi! Vă războiţi unii cu alţii şi uitaţi că puterea stă în unirea voastră aşa cum nenorocirea vine din dezbinare! Fie ca de azi să trăiţi în pace şi-nfrăţire! Vă trimit pe cel care vă va da învăţătura şi va munci şi suferi cu voi împreună. Ascultaţi sfatul lui şi vă veţi înmulţi şi veţi trăi în belşug dar şi cu modestie. Scaldaţi-vă în râu, ştergeţi-vă însemnele războinice de pe chipuri, sângele de pe degete, îngropaţi-vă ghioagele şi armele, împodobiţi-vă cu cele mai frumoase pene ale voastre, fumaţi Pipa Păcii şi ...
cred ca aici m-a trezit vorba Domniilor voastre. E dar cum ramane cu cele povesti? :D

11 Decembrie, 2005, 09:56:28 p.m.
Răspuns #1295

Gordius

Calde, din inima si cu talc cuvinte, Hangita draga! Poate daca am asculta cu inima, am invata cum sa fim mai buni, cum sa avem grija unii de altii, cum sa redescoperim iubirea si sa o readucem in lume... Mi-ai umplut inima de caldura.

11 Decembrie, 2005, 09:59:46 p.m.
Răspuns #1296

cv

Vizitator
 :D sa fie aceeasi caldura trubadur care m-a dus pe mine la... picoteala? tare imi e ca o sa adorm lumea pe la han cu... caldura inimii ;D

11 Decembrie, 2005, 10:00:01 p.m.
Răspuns #1297

littleangel

Buna seara, dragilor. Pot sa poposesc si eu? Vin dupa un drum lung de la munte...v-am adus aer de munte, bulgari de zapada si buna dispozitie. Ce ziceti? Si daca mai primesc si un vin fiert ar fi exceptional :P.
 :-* :-* :-*
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata...dar, in cautarea ei merita sa alergi toata viata"

11 Decembrie, 2005, 10:06:49 p.m.
Răspuns #1298

Gordius

Ingeras Mic, pofteste, pofteste! Ai venit la timp pentru o cana de vin fiert si un sac de povesti :). Inca asteptam Printesa noastra elfa sa depene caierul minunatelor povestiri ale padurilor vesnic verzi! Ingeras, mi se parea mie ca simt un parfum de zapada proaspata si de voiosie, domnia ta erai!

Hangita, draga Hangita, nu spune asta. Caldura inmii si a vorbelor nu poate decat sa ne mangaie si sa ne aduca bucurie in suflet! Uite, vorbele tale dulci au adus si un Ingeras Micut toooocmai de pe muntele carunt!

11 Decembrie, 2005, 10:09:43 p.m.
Răspuns #1299

cv

Vizitator
 :D te-ai tinut de promisiune ingeras. cat ma bucur! pofteste. dragilor casetuta cu aer de munte e a mea dar...va dau si voua. pofteste la vin fiert. mmm... simt miros de iarna.... :-*

11 Decembrie, 2005, 10:26:19 p.m.
Răspuns #1300

Lorelei

Un vin fiert si eu as pofti, si zau tare m-as bucura sa si ninga :)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

11 Decembrie, 2005, 10:28:06 p.m.
Răspuns #1301

littleangel

Din pacate zapada nu v-am adus prea multa ca nu prea era. Am gasit de-abia la 1400...Oricum...o impartiti si voi frateste ;D. Cat despre aer curat de munte...e destul pentru toata lumea. Astept cu nerabdare povestile, dar trebuie sa va spun ca nu o sa stau prea mult, pentru ca sunt cam obosita. Si dupa vinul asta fiert o sa ma ia un somn care o sa ma traga la vise frumoase... :P
 :-* :-* :-*
"Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata...dar, in cautarea ei merita sa alergi toata viata"

11 Decembrie, 2005, 10:29:46 p.m.
Răspuns #1302

Gordius

Vineeee, Domnita draga Lorelei! Uite o cupa plina... si o ninsoare proaspata si pufoasa, cu fulgi mari si desi! Doar deschide ferestrele inimii si ai sa vezi cat de frumos ninge! :)

Un cozonac cald si un vis plin de veselie, Domnita Ingeras?

11 Decembrie, 2005, 10:31:02 p.m.
Răspuns #1303

cv

Vizitator
Cum nu Domnita Lorelei, pofteste! Vad ca trubadurul nu-i azi ostenit si cum a vazut doua aparitii asa calde...
 Si mie mi-ar place la lumina asta galben-roscata, ascultand focul in soba sa turtesc nasul in geam -ca in copilarie- si cu suflere aburinda sa admir caderea fulgilor
« Ultima Modificare: 11 Decembrie, 2005, 10:33:35 p.m. de Minerva »

11 Decembrie, 2005, 10:33:53 p.m.
Răspuns #1304

littleangel

Daca e cald cozonacul, clar nu pot sa refuz...pot sa primesc si o ciocolata calda?
Despre vise...maine va spun daca au fost frumoase si vesele. Banuiesc ca asa vor fi ;D