Frumos loc draga mea, frumoasa poveste si binecuvantata aceasta inteleapta Minerva...Dragii imi vor fi mereu dealurile Mehedintului pentru ca i-au cunoscut pasii, i-au auzit glasul si i-au imbratisat copilaria..., dragii imi vor fi si Hanul care este asemeni unei Urse care straluceste din departare indrumandu-ne pasii spre acest loc cald si magic unde nimeni nu poate cunoaste decat prietenia, zambetul, vorbele intelepte, povestile minunate, iubirea si frumusetea...
Binecuvantata sa ne fii hangita draga, binecuvantate sa fie vorbele tale dulci si intelepte, sufletul tau plin de frumusete si putere..., binecuvantati sa fie toti cei care au gasit si au poposit in acest han facandu-l atat de stralucitor si minunat!
Nu voi continua eu povestea...eu sunt doar o frunzulita in acest copac...dau din cand in cand prospetime, o gura de aer curat, o boaba de roua, dar vocea calda si adevarata a acestei povesti tot minunata povestitoare si hangita este...Doare ea are vocea sufletului perfect modelata dupa sufletul acestui han...doar pe vocea sufletului ei se poate potrivi de minune tot ce inseamna acest loc de basm si frumusete...

Eu voi asculta doar, voi povesti din cand in cand din lumea elfilor mei, din lumea iubirii si a stelelor, voi urca in odaita mea elfeasca cand imi va fi somn sau voi adormi langa soba cand voi vrea sa aud povestirile drumetilor...si cantecele hangitei!