05 Noiembrie, 2025, 06:43:48 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 755327 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

13 Aprilie, 2006, 10:42:42 p.m.
Răspuns #1680

Lorelei

Hanul asta are o poveste prea veche si prea frumoasa ca sa dispara vreodata. Si cand tace... inca vorbeste in fiecare dintre noi  :)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

13 Aprilie, 2006, 10:43:24 p.m.
Răspuns #1681

Lady Allia

:) :-* :-* :-* :)...draga mea Hangita...te-ai intors...!!!
Da...si cum sa nu te intorci ? Uite cum stralucesc luminile Hanului nostru si cum s-au adunat drumetii...! Uite cum se leagana copacii si cum se deschid florile de drag de tine...!
Draga mea...bine ai venit...si bine ne-ai regasit in locul care nu va fi uitat niciodata si care ne atrage asemeni unui magnet de caldura si frumusete...!
Eu te-am descris asa cum te-am gasit si te gasesc asa cum te-am descris...:)...Esti minunea care nu se va termina niciodata pentru ca stii sa daruiesti mai departe si stii sa primesti atat de frumos...
Tare draga mai imi esti buna mea prietena si draga mea Hangita... :) :-* :)...Sa nu uiti asta cand vei mai fi plecata si cand vei zambi soarelui...!

..............................

floare si soare,
mare de frunze,
muguri de zambet,
pasi adunati...
carari neumblate,
codrii de suflet,
batrani ca si lumea
ne-aduc iar la tine
Han cald si drag...

13 Aprilie, 2006, 10:47:14 p.m.
Răspuns #1682

black rose

yupiiiiiiii!a venit hangita....si lumea s-a adunat la han!ce bine imi pare ......acum vom asculta oare povesti?poate ne va povesti hangita ce a facut atat timp cat a lipsit...sau o lasam sa se odihneasca?...ce ziceti dragi drumeti? ;D
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

13 Aprilie, 2006, 10:47:57 p.m.
Răspuns #1683

charlie

eu ma retrag, maine nu e sambata  :(
You believe but what you see
You receive but what you give

13 Aprilie, 2006, 10:52:50 p.m.
Răspuns #1684

cv

Vizitator
 :) Bun venit, dragii mei! Iar nu ştiu cui răspunde întâi. Am să vă povestesc desigur de-mi veţi da răgaz a-mi trage sufletul.
Aşa cum zice  Domnişorul charlie... mâine nu-i sâmbătă.
Am să mă duc tiptil înainte de a adormi să văd ce face trubadurul. Că poate, poate nu e aşa departe şi o aduce şi el o vorbă la han ;)
Seară bună, cum bune vă sunt inimile :-*

13 Aprilie, 2006, 10:53:49 p.m.
Răspuns #1685

Lady Allia

...Si cum demult nu au mai fost spuse povesti..., iar eu simt cum emotiile dinaintea plecarii inspre locuri frumoase ma cuprinde..., somnul nu vrea sa vina...., noaptea isi intra in stapanire...am sa povestesc despre Suflet de Soare si Zambet de Luna..., cei doi Inorogi...primii din neamul Inorogilor Iubirii...

Intr-una din zilele care nu stia sa inceapa si nu stia sa se termine...Soarele a privit inspre Printesa Instelata si ochii lui au intalnit Luna...care radea si se ghidusea cu Luceafarul de Zi...
Soarele incepu sa rada cu pofta si sufletul lui incepu sa se incalzeasca..., ochii incepura sa-i straluceasca, iar inima ii batea nebuna...Se apropie mai mult de ea si o privi...Inainte ca rautacioasa Noapte sa ii vada reusira sa se atinga cateva clipe..., iar din ochii lor se prelinsera doua lacrimi...
Una se transforma in Prima Printesa Inorog...Zambet de Luna, iar a doua lacrima deveni cel mai frumos Print Inorog...Suflet de Soare...
Soarele si Luna nu au reusit sa se mai tina de mana, dar viseaza unul la altul prin lacrimile lor...Inorogii si ne trimit noua visele...Cand Noaptea este furioasa pentru ca nu a reusit niciodata sa tinga sufletul Soarelui ne trimite cosmare...insa cei doi Inorogi le alunga prin puterea dragostei lor...
Ii putem intalni adapandu-se din cristalinul lac al Iubirii, ce se afla la poalele Muntelui Sperantei...Acolo stau ei si nasc vise, sperante, zambete si impliniri...Ne trimit pe adieri de vant si alizee puterea de a merge mai departe..., de a crede in noi, de a stii ca iubirea invinge mereu...

Am sa mai revin cu povestea lor...caci numai am introdus-o... :) ;) :)

13 Aprilie, 2006, 10:58:41 p.m.
Răspuns #1686

cv

Vizitator
 :) eu una am să o aştept domniţă. Dragi îmi sunt inorogii. În sufletul meu e unul frumos, frumos care de ceva vreme îmi spune poveşti cu ochi înstelaţi  :-*

13 Aprilie, 2006, 11:03:38 p.m.
Răspuns #1687

black rose

dulci iti este graiul my lady si curioasa m-ai mai facut.voi astepta cu sufletul la gura continuarea povestii.....
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

13 Aprilie, 2006, 11:23:56 p.m.
Răspuns #1688

Lady Allia

Multumesc dragele mele...
Am sa revin cat de repede voi putea cu continuarea povestii celor doi Inorogi...., dar pana atunci ii voi lasa sa va sarute in vise cu cele mai frumoase clipe de speranta si dragoste..., sa va aduca zambetul pe raze de luna si iubirea pe suflet de soare...

Draga Hangita....sunt Luthien Galathil...fiica elfilor din Padurea Soulmyrth..., prietena printului Inorogilor, iar el mi-a soptit ca ti-a trimis cel mai insemnat sentiment si l-a pus bine....intr-un loc sfant si drag...unde numai una stie sa ajunga....
Stiu ca ti-a trimis Dragostea...si te-a sarutat cu Nemurirea ei..., te-a scaldat in Lacrimile Sperantei ca sa te poata face invincibila..., te-a protejat mereu cu Gandul Infinit al sufletului lui...si mai stiu ca ochii lui cand te privesc sunt insusi Universul Iubirii etern inchinate tie....Prima si nestiuta Printesa a Inorogilor..., Zambet de Luna..., nascuta intr-una din zilele care nu stia sa inceapa si nu stia sa se termine... :)...
Intr-o zi am sa vreau sa va plimb prin padurea mea draga..., ca sa simt fericirea de a avea din nou printre elfii...inorogii..., fiintele care fac nemurirea iubirii mai frumoasa si elfii mai stralucitori... :-*

14 Aprilie, 2006, 12:26:25 a.m.
Răspuns #1689

Lord_Saladin

Vizitator
Ce frumos e cand e prezenta si hangita...

Parca totul se schimba, parca praful , paianjenii si negura ce se lasa peste han in lipsa ei, se ridica, lasand loc, macar pentru cateva clipe, frumosului care a fost...

Mie dor de acele vremuri, de acele povesti... de aceea atmosfera de demult...

Parca si corabia mea, a mai pierdut multe panze... parca si prova ei prea a fost avariata de intemperii...
N-am mai iesit cu ea de mult in larg...

Ultima data, tin minte ca am primit o solie de la o cetate , cum ca prietena mea cea mai buna,  a fost rapita de catre piratul Isa al Mutrasim din cetatea Kajul, si legata cu mreje grele in temnitele unui palat de clestar de prin tinuturile rasaritului...

Apai ce era sa fac ? Ma dusai in port la Isarlak, cautai prin bazar vreo jumatate de ceas, printre marfuri, dansatoare din buric, negustori cu ochi negri si chipuri pline de viclenie, printre caravane nesfarsite de cai si de camile , tarabe pline de mirodenii si o inghesuiala... a mai trebuit sa fiu atent nu odata la talhari, dar imi facui descantec inainte sa plec, de sa ma fereasca de mana aducatoare de talharie...

Gasii dupa multa umblatura niste oameni, un echipaj pentru corabia mea , sa zicem vreo 50 de lepre si adunaturi, manati mai degraba de aurul meu decat de glorie... dar ce sa-i faci, bine a fost ca i-am gasit si pe astia.. Platii vreo 50 de dinari la Ismail sa imi dea niste zaharea pentru drum, ca si pentru drum pe mare trebuiesc destule calabalacuri...

De la Ismail, plecai la Hassan, ce imi vandu pe un pret nu tocmai mic, dupa ce ma targuii cu el vreo jumatate de zi aproape, niste panze negre la corabia mea, ca asa se cuvine... asa zicea traditia ca la calatorie periculoasa se pun panzele negre, iar de intoarcerea e cu succes, se pun panzele albe, intocmai cum a vrut sa faca si vechiul Tezeu cel ce ucise pe Minotaur....

- Sa va fie vant din pupa, ne strigara negutatorii de pe mal in vreme ce corabia mea isi lua avant si se indrepta spre apele involburate ale marii...

Se spune ca in miazanoapte, e greu a merge cu corabia din pricina ceturilor nesfarsite si a stancilor inselatoare, dar in miazazi suflarea aspra a desertului, ce se simte chiar si pe mare, si caldura , dogoarea soarelui, nu sunt tocmai lesne de rabdat...

Dupa vreo doua zile de calatorie, ma intalnii cu prietenul vechi, Barbarossa, venind de la prada , incarcat cu fel de fel de bijuterii si brucarii frumoase, luate de la fel de fel de oameni zgarciti si rai....

Si cam atata, dragii mei, astept sa imi dea hangita doua sticle de rom si dupa aia va mai povestesc daca mai vrei si daca o sa ma mai simt in stare :D

14 Aprilie, 2006, 03:22:57 p.m.
Răspuns #1690

cv

Vizitator
Sezi, prietene si te-oi ospata cum se cuvine.
Drag imi e cand povestesti despre cele tinuturi pe unde corabia ti-ai ancorat. Drag imi e sa aflu ce fapte ai savarsit si ce oameni ai in preajma (macar ca nu-s ei alesi dupa sufletul domniei tale)
Om pune si ceva bucate...  Si mai pe-nserat, ca tot e liniste la han, am sa povestesc si eu ceva de prin calatorie, chit ca va fi pe fuga (e treaba multa prin han ca vin sarbatorile si nu se cuvine sa ma gaseasca nepregatita)

14 Aprilie, 2006, 11:02:23 p.m.
Răspuns #1691

cv

Vizitator
Dragii mei, domeniul unde am poposit in peregrinarea mea are hotarul  de la “Culoarul Lacramioarelor” la “Saratura” si de la “Codrul Caus” la “Valea Mieilor”. Sa tot fie o ora si o patrime de strabatut la pas vioi

Despre loc? Frumoasa faneata cu cele 1000 de clai, frumoase viile de dadeau 1500 ako de vin pe an, frumoasa moara de apa si sora ei din deal: moara seaca.
Dar cel mai tare m-am bucurat ca in acel loc minunat am descoperit intr-o zi un han cald si primitor cu oameni minunati asa cum cutez sa cred ca-i al nostru

Erau intinse mese, desfasurate perne in pene umflate, asternute stergare cu bucate si multi lumeti petreceau printre ulcioare, strachini  pline…
Atmosfera… cine era catranit se facea alb si voios, cine era rosu de manie se facea precum aurul de luminos

Dintre toti, la masa joasa era un tanar care atragea toate privirile. Era oarecum frumos dar chipul ii era brazdat de o multime de cute. Ochii senini si adanci erau ca un magnet pentru toti musterii. Parca tot sufletul ii era in privire.

Intr-un tarziu, vazand ca nici unul dintre meseni nu cuteaza a-l indemna la vorba si curioasa (cum sunt toate hangitele) am cutezat si l-am starnit si iata ca, pana atunci tacutul barbat se ridica si zise:
- O, pentru toate cele de trebuie sunt facatori, si pentru toate palavrele vorbitori. Eu nu stiu cat am vorba de mestesiugita dar… (se intoarse catre mine) daca duduia vrea am sa-i spun niste versuri sa-i faca umerii usori
- Perfecta alegere, tinere! am spus imbujorandu-ma de placuta oferta
Atunci adunandu-si mantia recita cu voce calda dar si grava:

Scot cantec nou din struna mea,
cat ploaie nu-i, nici vant, nici nea;
ma-ncearca draga mea, caci vrea
sa-mi stie pe de-a-ntreg iubirea,
dar orisicat ma-nteapa ea,
din mreje nu-mi vad mantuirea.

Ba inca ei ma harazesc,
la ea-n hrisov sa ma citesc.
Si nu ganditi ca ma smintesc,
de-mi darui numai ei iubirea,
caci fara ea au nu traiesc,
de mult ce-o vreau cu toata firea.

Nu-i fildes alb ca trupul ei,
deci nu ma-nchin altei femei.
Dar de-o ramane ca un stei,
cand eu astept sa-mi dea iubirea,
pe Sin Grigore c-o sa piei,
de n-aflu-n brate-i fericirea.

Stapana mea, ce folosesti,
de-amorul tau ca ma lipsesti ?
S-ar zice schitul ca-l ravnesti.
Da-ti spun: de grea ce mi-e iubirea,
ma tem sub chin ca ma zdrobesti,
de nu te-mbun cu tanguirea.

Ce folosesti de-oi fi plecat,
si n-o sa ma mai tii legat ?
Tot raiul lumii ne e dat,
de ne-om trai, noi doi, iubirea.
Cer lui Daurostre*, bun fartatL
nu-mi urle: cante-mi stihuirea !

Ea-mi da fiori si-nvolburare,
atat de mare mi-e iubirea;
de la Adam, cred eu, nu-si are
nimeni ca ea alcatuirea

...draga mi-a cazut prezenta aceea si  stiti... am plans. Am plans amintindu-mi de hanul nostru si de alt tanar frumos cu vorba mestesiugita: dragul meu trubadur. Asa ca iata-ma acasa si tare ma bucur sa va reintalnesc

*Daurostre este numele jonglerului care urma sa recite poezia.
Poezia: Contele de Poitiers - Trubaduri
« Ultima Modificare: 14 Aprilie, 2006, 11:16:07 p.m. de 1zi »

17 Aprilie, 2006, 10:18:42 p.m.
Răspuns #1692

black rose

hei darcine a furat toate povestile...nu-i corect sa le tina doar pt el ???.unde sunteti cu totii si unde sunt povestile,ca tare curioasa mai sunt sa aud continuare lor....eu am sa va mai povbestesc din calatoriile mele alta data ca acum tare obosita mai sunt si vreau sa va ascult pe voi cum imi incalziti sufletul cu cuvintele voastre dulci :-*

18 Aprilie, 2006, 10:50:38 p.m.
Răspuns #1693

Lord_Saladin

Vizitator
Gulc.... hac... uff, romul asta m-a terminat, deja vad triplu, nu dublu.... :D :D

Dar las ca asa-i bine pentru un pirat batran si urat ca mine :)

Deci.... ahhh.... gulc, hac... am ramas parca... hac.... acolo unde m-am intalnit cu Barbarossa... si bineinteles, nu am putut sa nu stam la un pahar de vorba , si sa auziti ce intamplari nemaipomenite si minunate mi-a grait dansul...

Pe cand fusese in colonii dupa prada, a auzit intr-un port, de la un targoveat, de o insula, care zice-se ca ar contine comori nebanuite... cica ar fii acolo si drum si case si ferestre si tot, tot , tot, numai aur si aur....
-Eh, povesti ! spuse Barbarossa in gand, aducandu-si aminte de legendele copilariei...
 Dar, tot mergend el prin port, auzind pe oameni vorbind, se convinse el ca un sambure de adevar este in toata povestea asta. Ca de obicei, s-a dus la taverna unde sunt toti piratii, si dupa ce s-a luat in gura cu niste lepre de p-acolo se facu cu ditamai harta , cu locul bine insemnat..

A doua zi, la drum ! iesi fara probleme din port, si se indrepta cat colo in larg.. trecu o zi, trecura doua si nimic... trecu inca o saptamana si nimic...

Deja echipajul incepea sa murmure... unii chicoteau pe la colturi, altii isi ascuteau taisurile de la iatagane, pentru revolta... ca doara nu venira ei sa mearga pe mare aiurea !

Ce sa faca Barbarossa ? Stia ca il asteapta moarte de cutit, si inca moarte din aceea neomenoasa. Chema tot echipajul pe punte seara, si le spuse aste vorbe :
 - Frati ! Mai inainte am primit, printr-un porumbel-mesager, o scrisorica mica de la prietenul meu Muzafer, si el imi spunea exact, cu cuvant de moarte unde se afla comoara !
 Unii pirati ranjira ironic, altii se uitara cu ochi mari, bulbucati...
 -Si ce vrei, sefule, sa te credem ? zise unul mai deschis la vorba... Ne mani pe mare ca pe-o cireada de atatea zile si nu am gasit nimic, nimic !
 -Da , mai, cine te-a pus capitan,  mai bine te punea rob ! striga un altul din spate
 -Capitanu nu rob facem, capitanu` hacuim cu toporu ! grai un urs de om
 Ce sa faca Barbarossa ?
 -Ascultati la mine frati pirati ! Va propun un targ, care sunt convins ca o sa va placa !
 Piratii ciulira urechile.
 -Cand ajungem la comoara, eu v-o las voua toata, ca e numai aur, diamante, si bogatii neasemuite ! Sa traiti vieti de boierie ! S-aveti la mesele voastre numai bucate alese si vinuri nobile, sa traiti in palate in loc de cocioabe, sa mergeti la baluri in loc de carciumi ! Eu , fratii mei, un singur lucru va cer !!
 -Zi-ne, zi-ne, sefule !
 -Aveti galbeni la voi ?
 -Avem, avem , dar ne bucuram ca o sa avem si mai multi...
 -O sa aveti mult, mult, mult mai multi, toata comoara ! Numai ca , vreau si eu, drept rasplata ca va duc la comoara, toti galbenii vostri !
 -Vi-i dam pe toti, dom` capitan !  Pe toti ! Traiasca dom` capitanu`, `al ce ne aduce banu` !
 -Bun, frati iubiti ! Scuturati-va buzunarele colo in barca aceea ce e legata la babord !
 Si astfel, au mers toti, unul cate unul, si au aruncat toti galbenii in barcuta... sa fii fost multi, sa fii fost putini, nu stiu, dar au fost destui... de vreme ce fiecare om avea macar vreo 10 galbeni, e de  inteles ca a curs mult aur din buzunare...

Soarele cata catre apus, pe cerul violaceu.. Barbarossa, dadu porunca strasnica sa se desfaca cala si sa se scoata butoaiele cu rom... Rom pe indelete, pentru fiecare om ! Si iata ca se afuma bine echipajul, unii cantau, altii dansau, altii se faceau de-a maimutele, ce mai, era o adevarata menajerie pe punte !
 Barbarossa, se apropie de timonierul ametit, si ii sopti la ureche :
 - Sa mani deseara pe langa Port Royale, sa avem reper luminile din port...
 - Galc... bine domnu` capitan.. halc....
 Se lasa un intuneric adanc, noaptea aruncandu-si cortina de stele pe bolta cereasca... luna, tainica, se ascundea intre piscurile muntilor de pe insula, rasfrangandu-si lumina palida pe oglinda linistita a marii... departe, spre orizont, licareau luminile de la Port Royale, sa fii fost vreo 7-8 mile pana acolo...

Barbarossa se strecura cu grija pe punte, printre piratii adormiti... nici macar timonierul nu mai ramasese treaz, adormise cu capul pe timona... Trebuia oricum pasit tiptil, caci chiar si miezul adanc al noptii poate trada gandurile marsave....

Barbarossa, se sui in barca,  langa tot aurul luat de la echipaj, coborand-o cu franghiile, incet, in mare... acum, spre Port Royale !
 Cu multa teama trebuia sa fii fost aceea seara ! Un zgomot de-ar fii trezit piratii, ar fii zburat ghiulelelel tunurilor catre el !Incet, incet, barca se departa, plutind pe apele line... peste vreo cateva ceasuri, Barbarossa ajunse pe mal, dar nu acosta in port, ca sa nu dea de gandit autoritatilor, caci de-o vreme incoace, tare vanati erau piratii acestia marsavi si rai !

Se strecura in oras cu sacul in spinare, asemenea unui om obisnuit... iar a doua zi, era din nou gata de aventuri !

Cat despre soarta echipajului pacalit, asta n-o putem stii, si chiar dac-om stii, n-am povesti-o aci, ca acele blesteme si "urari de bine" pentru Barbarossa, nu merita a fii nici macar retinute, daramite povestite !

Si astfel isi incheie Barbarossa povestea la paharul nostru de vorba

25 Aprilie, 2006, 10:12:47 p.m.
Răspuns #1694

cv

Vizitator
Muzafer prietene, se pare ca barba rosie de care povesteste domnia ta e vrednic urmas al aromanului Uruk Brat-de-Argint ;) , cel dintai frate care a facut vestit neamul Barbarossa.
Maaaare smecher 'mnealui! Se aude ca prin veacul al saisprezecelea a inceput cu nici mai mult nici mai putin decat cucerirea a doua galere de razboi ale Vaticanului pe undeva intre tarmul corsican si cel toscan.
Si cand te gandesti ca bietul Iacob Macedoneanul, tatal lui era un mestesugar crestin...