05 Noiembrie, 2025, 06:55:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 755387 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Aprilie, 2006, 05:36:06 p.m.
Răspuns #1695

Lord_Saladin

Vizitator
Cunosti se pare originile neamului pirateresc.... :-*

Hmm, dar am o nelamurire... acesti Uruk de care vorbesti a fost cumva guvernator al Algerului ? Caci eu mai stiu de un Jayr-al-Din Baba Aruy, tot cu origini crestine dar de secol XVI, care a luptat in slujba Imperiului Otoman...

26 Aprilie, 2006, 08:22:22 p.m.
Răspuns #1696

cv

Vizitator
 ;) Legendele prietene si povestile (fie ele isorice sau nu) mi-au fost mereu aproape.
Brat-de-Argint nu este cel amintit de tine. Uruk a fost, conform istoriei pirateriei, cel dintai din neamul Barbarosie(Barbarossa), cel care a terorizat apele Mediteranei Apusene. Nu a avut niciodata functie inalta dar, dupa moartea sa, numele a fost dus mai departe de fratele sau Khizr.
Knizr se va dovedi la fel de abil ca pirat ca si Uruk dar si un adevarat diplomat. Spanioli-l vor numi Azor(nume care desemna o pasare asemenea soimului, dresata pentru vanatoare) Acest Azor capata rang de mare-amiral al flotei turcesti si inaltul titlu de Chaireddin (“Nadejdea credintei”) de la Soliman
Sub Soliman cel Mare si amiralul sau Azor Barbarossa-Chaireddin, Mediterana Apuseana devine o mare dominata complet de islam. Se zice ca numai vederea navelor sub pavilionul lui Azor starneau groaza in toate porturile.
« Ultima Modificare: 26 Aprilie, 2006, 08:26:19 p.m. de 1zi »

26 Aprilie, 2006, 10:02:16 p.m.
Răspuns #1697

Lord_Saladin

Vizitator
Ei, ce neamuri celebre am eu...
parca si Mouzaphaerre tot pe acolo era, prin Mediterana de Apus....

Citisem multe, si bune, si mai putin bune despre acesti pirati... in orice caz, zona Africii de Nord a fost singura zona unde pirateria a fost politica de stat... Parca a fost si o republica de pirati, la Saleh, apoi Alger, Tripoli...

Nume mari in istoria pirateriei...

Daca stau sa ma aplec si asupra pirateriei din Caraibe, pana prin sec XVIII a fost si acolo o adevara prada.... Flota Plata spaniola a fost constant pradata de piratii englezi, olandezi si francezi.... hmm, dar altul e cuvantul pentru ei, dar nu stiu cum se zice in romana... in engleza era "privateer"... spre deosebire de piratii care luau pentru ei insasi, numiti 'bucaneer"....

Nume mari... oameni mari, si povesti multe, asupra carora ma voi apleca intr-o seara, cand imi voi uda gatlejul cu niste rom :)

26 Aprilie, 2006, 10:27:47 p.m.
Răspuns #1698

cv

Vizitator
 :D  hai ca dau un rom daca povestesti ceva despre corsari au pirati.
Stii, legenda spune ca marele Dionisos, zeul vinului si petrecerilor a fost capturat de asti talhari ai marilor. Si de nu era zeu mai ca-l vindeau ca scav. Asa piratii au fost transformati in delfini iar eu... tare ma bucur ca a invins Dionisos ca acum nu stiu ce se alegea de hanul meu fara vin bun... ;) :D

Cat despre termeni... in greaca veche pirates are nu numai semnificatia de pirat, ci si pe cea de aventurier si descoperitor de tarmuri. Iar ars piratica romanilor era chiar arta, mestesugul pirateriei (cu sensurile de mai sus)

26 Aprilie, 2006, 11:28:37 p.m.
Răspuns #1699

Lord_Saladin

Vizitator
Interesant cu Dyonisos:)
 Ne-o fii facut el delfini pe noi, piratii, dar uite ca tot ne-a ospatat si cu vin si cu alte cele :)

Imi amintii acuma de vechii traci, de ramura sudica a tracilor, anume pelasgii ("oamenii marilor" , de la grecescul "pelagos").
 Si ei au practicat pirateria, dupa ce grecii au venit din zona Marii Caspice in 3 valuri, au izgonit pe pelasgi in Marea Egee, unde acestia alaturi de fratii lor traci, atacau si pradau cateodata corabiile grecesti.

Imi aduc aminte de o intamplare cand pelasgo-tracii din insula Lemnos au venit cu corabiile si au rapit toate femeile atenienilor... apoi, de tribul tracic al sintilor, talhari ai marilor

Uite, ca se pare ca si stramosii nostri au avut oaresicare inclinatie catre piraterie :)

Ei, dar sa las istoria in carti prafuite, as mai zice o poveste, draga hangito, dar sa se mai adune oleaca lumea...
 Ei bine, daca nu se aduna lumea, ti-oi spune-o tie mai cu soapta, mai cu veselie...
 Gal... oleaca de rom, ca de obicei :)

Ei bine, eu Muzafer, imi manai odata corabia prin niste mari tare pustii... am  mers zile si nopti, fara sa vedem cea mai mica urma de pamant... si iaca in a saptea zi de cand am intrat in apele astea blestemate, ce sa vezi, ce sa nu vezi... se arata la orizont o insula...

Dupa atatea zile , proviziile devenira deja stricate , apa clocita, si echipajul nervos... Cu chiu cu vai, am manat corabia intr-un golf adapostit, imprejmuit de stanci inalte... insula toata, era plina de padure,  padure de un verde crud..

Ei, ce sa fie ? ma suii intr-o barca cu niste oameni de incredere, si vasliram incet, pana la mal... In sfarsit, dupa atatea zile, simteam pamantul, nisipul, solul , piatra sub picioarele noastre umflate de umezeala...

Ne croiram drum prin padure, facandu-ne adeseori cale cu maceta... caci nu era nici poteca, nici drum pe aceasta insula salbatica.. urcaram cu greu un deal noroios, iar cand alunecam ne prindeam de ferigi, de liane, de ce gaseam...

Si cand am ajuns in varful dealului, ce sa vezi ? Dincolo , la poale, pe-o vale intreaga, ruine, turnuri, cetati prabusite, un intreg oras parasit , vechi, desert de locuitori si napaditi de arbori...

- Aici e rost de aur, zise unul din oamenii mei.
 - Bai, si daca o fii blestemat ? ca oamenii astia care isi lasa aurul deobicei ii si blastama pe talharii ce l-or culege...
 - Taci mai, castig sa fie !
 Ce sa zic eu la gloata asta de lepre ca sa se linisteasca ?
 - Piratilor, vom merge si vom cauta, ca se prea poate sa nu aflam aur in aceste locuri...

Si ne coboraram de pe deal inspre ruine, calcand cu grija printre grohotisuri, noroaie si dale vechi de piatra.... cercetaram fiecare darapanatura, dar nicaieri, nicaieri nimic...
 -Pesemne ca nici oasele n-au mai ramas de cei ce-au vietuit aici...
 Si pe cand ne plimbam noi, deodata am auzit undeva departe, bubuituri teribile.. de parca ar fii tras o mie si-una de tunuri...

Uitati, dragii mei, si acuma ma iau fiorii cand va povestesc... sa fie oare de la emotii, sau de la rom ? :))

Si deodata, vazuram in spatele nostru, gloata de pirati inarmati cu pusti, sabii si iatagane ce ne incoltira din toate partile.Nici n-am apucat sa punem mana pe vreo arma , ca deja ne-am si trezit incercuiti ! Mai sa fie !

-Voi aveti corabia aia in golf, asa-i ? ma intreba un ditamai urs de om, cu o barba mare, neagra si ravasita si cu un iatagan plin de sange proaspat...

Nu i-am raspuns nimic.

-Zimi, ca eu stiu ca tu esti Muzafer, spaima marilor !  NU te-am uitat de ultima oara !

Am tacut, fara sa ii raspund nimic... adevarul e ca nici nu prea imi aduceam aminte de el...

- Da, a mea e corabia ! ce vrei cu mine ?

Omul se incrunta, si dupa ce injura vreo cateva veni de ma apuca de gat si ma tranti in glod :

- Ei bine, Muzafere, acuma ti-o veni si tie sfarsitul ! Dar mai intai, ma duci frumos la corabioara ta !Si te jura pe cer si pe pamant ca acolo ai sa ma duci ! Nu uita, noi piratii cand juram pe cer si pe pamant mereu ne tinem de cuvant !

- Asa o fii ! Te voi duce la corabia mea ! Ti-o jur !Dar uite tu, suntem aci printre ruinele acestea, ce-ai zice sa ma lasi pe mine si pe oamenii tai sa cautam dupa ceva aur ? Nu de alta, dar nu e pacat ca dupa ce ai mai si prins un mare pirat ca mine, sa nu ai pic de aur ca sa faci un bairam, precum se cuvine ?

Piratul statu pe ganduri oleaca...

-Ei, Muzafere, inainte sa te spanzur drept e ca as bea niste butelci de rom si as mai lua niste femei si pentru oamenii mei... te duci cu oamenii tai sa imi cauti aur, dar nu uita, ca daca misti sa incerci sa faci ceva, nu te omor, ci te tai cu sabia numai putin, cat sa te chinui! Hahaha !

SI ne-au impins de-am mers langa o movila mare, ce sta langa un turn ruinat... cu maini, cu pietre, cu ce-am avut am tot sapat...

-Muzafer, ne apuca noaptea aici ! Tie chiar nu tie frica de chinuri ? Ia mai grabeste-te odata, lepra ce esti !

Mai saparam ce mai saparam, si iata ca am dat peste-un cufar de lemn putrezit, si cand sa il deschid... vazui, dragi prieteni, atata aur cat n-am crezut ca este, aur si pietre pretioase... bijuterii, monede, sceptre..

Am ridicat cu doi oameni cufarul, si l-am varsat in fata piratului cu barba neagra...

-Ei, ca m-ai si norocit, Muzafere !Dar tot te omor !

Dar ce sa vezi, ca atunci cand vazura oamenii lui aurul, se luara toti de incepura sa se certe, care cum sa isi imparta prada, care cum sa isi ia partea lui de aur... ca fiarele incepura a se bate.. ca asa fac unii cand dau de prada, isi pierd omenia si devin mai degraba asemenea fiarelor...

Si nu imi fu greu mie si oamenilor mei, sa le luam armele si sa le tintim asupra lor...

- Muzafereeee , ai jurat ca ma vei duce la corabia ta ! Nu uita, mi-ai jurat asta !

Iar eu, marinimos si cinstit, am grait catre dansul :

-De dus, te-oi duce, ca prea s-au golit inchisorile din porturi, nu crezi ? Si-apoi cativa hamali care sa duca aurul acesta la corabia mea, tot nu ar strica , nu ?

SI-asa ma facui eu, dragi prieteni, si cu prizonieri luati, si cu aur....

Invatati si voi , ascultatorilor, de la un pirat batran, urat si rau, ca lacomia de bani adeseori, fura chiar si mintile cele mai intelepte ducandu-le la pierzanie...

27 Aprilie, 2006, 12:25:47 a.m.
Răspuns #1700

cv

Vizitator
Frumoasa poveste si inteleapt piratul nostr'
Acum stiu ca vei cauta in inima ta cu intelepciune si-ti vei raspunde intrebarii careia...  eu nu-i raspund  ;) 

Cat despre pustiu si ruina... sa nu uiti ca ele sunt doar in gandurile celor care nu stiu sapa in sufletul lor  :)

Merg acum catre Marea Nordului. Iar de te-o cuprinde dorul musai a intreaba de corabia AED-ului si el te-o calauzi catre mine :-*
« Ultima Modificare: 27 Aprilie, 2006, 12:29:43 a.m. de 1zi »

05 Mai, 2006, 04:35:57 p.m.
Răspuns #1701

black rose

Ziua buna dragii mei...uffff dar ce obosita ma simt...dar unde sunteti cu totii...gata ai parasit hanul?incep sa plang :'(...si mie care am fost plecata atata timp....si speram sa va intalnesc ca tareeeeeee dor mi-a fost de voi...unde sunteti?
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

22 Mai, 2006, 11:58:49 p.m.
Răspuns #1702

alexia

Hmmm... daca eram un zmeu, imi aruncam buzduganul inainte de a ajunge la han, dar nu sunt. Si sincera sa fiu, cam greu am ajuns si cand colo, ce sa vezi? Nu e nimeni la han!  ::) Unde sunteti, oameni buni? Hangita, mi-e dor de tine!  :( Iar domnitele, cavalerii piratul si trubadurul nost', oare pe unde or fi?  :-\
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

23 Mai, 2006, 04:59:16 p.m.
Răspuns #1703

black rose

;D ;) eu sunt aici...de mult va astept...nici cana asta de vin..parca nu mai merge cum trebuie cand sunt singura...vino aici langa mine...sa mai povestim pana se aduna si ceilalti...ca m-am cam plictisit asteptandu-i.... :-* si poate mai aflu vreo poveste de la tine...
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

23 Mai, 2006, 09:34:45 p.m.
Răspuns #1704

Semiramis

Global Moderator
hangitoooo! ii punem de-o chermeza?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

23 Mai, 2006, 09:38:12 p.m.
Răspuns #1705

cv

Vizitator
 :D ce dor mi-ar fi de asa ceva... dar e lumea dusa departeeeee

23 Mai, 2006, 09:43:27 p.m.
Răspuns #1706

Semiramis

Global Moderator
lasa ca facem in doi, ma rog, in doua, poate mai prindem vreun musteriu... ;D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

23 Mai, 2006, 09:50:53 p.m.
Răspuns #1707

black rose

hei hei...poate in trei ca vreau si eu sa particip...bine daca vreti voi...am asteptat cam mult si prea m-am plictisit stand singura...si vorbind cu o cana de vin...asa ca vreau si eu.....ca altfel nu ma mai joc :P

23 Mai, 2006, 09:53:46 p.m.
Răspuns #1708

cv

Vizitator
inca o cadana, iuhuuu! sa pun pijamaluta? ca tot e liniste in han. de asta iarna (cand se mai ascultau povesti) sunt pernute rosii si galbioare langa soba... mancare...sunt gospodina... ;)

23 Mai, 2006, 10:40:18 p.m.
Răspuns #1709

black rose

da da chiar te rog,dar inainte de a merge la culcare...as vrea sa mai stam la o poveste...ca tareeeeeee mi-e dor de vremurile de odinioara