05 Noiembrie, 2025, 04:37:29 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 755192 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Iulie, 2006, 04:07:52 p.m.
Răspuns #1710

desdemona

povesti,vremuri...
timpurle au trecut si am gasit noi povestiri de spus si de incantat auzul multor oameni obositi de aceasta lume...
ne-am oprit la han...nu hanul cu cealalta ancuta si cu un cal nazdravan...ci un han al nostru..unde focul ,veselia,drumetii,hangita prin vioata din noi...si noi suntem o particica din toate...
haide s anu pierdem aceasta particica...
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

27 Iulie, 2006, 01:43:03 p.m.
Răspuns #1711

Lady Allia

...hmmm, se pare ca iarasi am pierdut chermeza... :(..., iarasi m-am lipsit de romul din cafea pe care il aducea Muzafer si de povestile dulci si intelepte pe care ni le spune hangita mea mult draga...
...e minunat insa faptul ca oriunde as fi, orice as face...povestile, focul din vatra si oaspetii de aici mereu ma cheama..., mereu face sa port cu mine mirosul hanului nostru si al stelelor ce-l ocrotesc...
...mi-e dor de voi...si...bine te-am regasit han iubit... :-*

07 August, 2006, 09:09:19 p.m.
Răspuns #1712

Semiramis

Global Moderator
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 August, 2006, 09:33:13 p.m.
Răspuns #1713

charlie

face inventarul. banuiesc.
You believe but what you see
You receive but what you give

16 August, 2006, 10:53:09 p.m.
Răspuns #1714

anushca

Vizitator
 :D nu prea stie ce face hangita. s-a ratacit si drum inapoi nu crede ca exista. a promis insa ca la han nu va plange nimeni decat de bucurie asa ca daca vor mai fi vreodata musterii le daruieste o poveste veche, de pe vremea cand a venit la han... dar mai bine sa "curga" povestea!

Soricica isi freca labutele ingrozita: motanul griut care facea recensamantul in land vine pentru cina la han. Nu s-a mai pomenit motan sa se invite la han iar acesta nici nu-i un oarecare: educat, blanita nobila gri-albastra, la fel de albastrui ochisorii si o limbuta atat de roz...
A facut speriata plecaciuni bucataresei, a mituit-o cu spalarea blidelor inca un an, numai sa incropeasca o cina demna de motanel. Gandea ca de-i ghiftuit, Maritul Mau, nu s-a apleca asupra fragezimii soricesti...

Afland de asa oaspete neasteptat pana si gazdele au alungat colbul din cotloane, au scuturat hornurile, au infoiat pernele cele moi de matase rosie. Pe mese s-au pus carafe de lut sprea a gazduii vin tamaios, brutarii au ales faina alba si maia dibace spre a da avant painicilor si cozonacilor. Magicianul chitaitor al hanului a umplut cu cele mai frumoase povesti cufarul din piele galbui si a dat porunca Soricutei sa toarne peste fiecare poveste licoarea iubirii. Asa ca Soricica nu mai contenea sa amestece in vase nou-noute uleiurile parfumate si sa le cerceteze aromele.
Intr-un final, prin porumbelul rotat, s-a trimis ravas in toate colturile regatului Chit despre sarbatoarea cea mare de la conac si oaspetele Mau.

Brazii se incarcau de licurici zglobii cand un zgomot neobisnuit i-a facut pe soricei sa tresara de spaima: Mau se napusteste in bucatarie, cu scaieti infipti in coada.
Bucatreasa ramane cu polonicul in aer, Soricica a dat sa graiasca ceva dar s-a facut gramada peste scaunelul cu trei picioare si nici una nici doua buf cu nasucul infipt in blanita motanului. In buimaceala generala o pala de vant tranteste usa bucatariei, infasurand perdeaua peste muscata din fereastra. Motaniciul, o zbugheste respirand sacadat, sub fustele bucataresei care rade si rade, de nu se mai opreste.
„Un balaur cu suflet de iepure!”, sopteau soriceii si un timid oftat de usurare plutea in aer.
Profitand de slabiciunea lui Mau, Soricuta isi sterge fruntea cu batituta si scoate din buzunarelul sortuletului o placintica mica liliachie pe care o primise de la mag apoi, spre groaza tuturor, clipind din gene sarii pe obrajorul gri catifelat al lui Mau aplicandu-i un sarut cu aroma de coacaze.

-La masa! Striga bucatareasa, profitand la randul ei ca pisicelul e prea buimacind sa protesteze.

In aburii calzi, motanel clipeste rar si, de pe pernuta rosie de langa vatra, isi alinta lenes coada stufoasa. Bucatareasa a adus bucatele alese si el s-a infruptat pe cinste mai ales din placinta uriasa cu coacaze.
„Coacaze... Soricica cea cu ochii de zana, daaaa zana cea zambitoare a noptii! Doamne, nimeni pe lumea asta nu mai are asa mustati lungi si sensibile ca ale ei si ochii, ce ochisori... Ia uite: pana si florile adunate sub frunzele late ale brusturelui isi ridica alene capsoarele curioase sa-i admire domnita. Iar omida asta verde-albastruie isi admira degeaba bulinutele galbui de pe spate si se tot fataie, ca sa le faca sa para argintii si frumoase in lumina Lunii ca blanita soricutei. Soricuta... Soricuta lui” continua Mau printre sforaituri...

In sala petrecaretii, care de frica viiitorului, care de bucurie ca Maunel nu-i ca in cosmarurile lor, ciocnesc carafe si lalaie balade cu fapte de arme, sau istorisesc amintiri indepartate.
Mau adulmeca adanc aroma bucatelor si acum viseaza ca e pe o plaje fina, se intinde la soare sa-si incalzeasca blanita gri-albastra si zgaraie cu o gheruta o scoica sidefata, dantelata la margini.. Langa el e Soricuta. Se uita in ochisorii ei si sorb amandoi cu paiul dintr-un sirop de coacaze
Soba are brate largi si motanel viseaza si vizeaza...

Sala cea mare a hanului e plina cu petrecareti, sporovaiala, hamalaie. Intr-un colt motaie Soricuta... Oare e adevarat ca daca dormi cu nasul catre stele ai acelasi vis cu persoana iubita?
« Ultima Modificare: 18 August, 2006, 02:07:29 p.m. de anuta »

16 August, 2006, 11:17:32 p.m.
Răspuns #1715

alexia

;) As dormi si eu cu nasul catre stele, poate vom avea acelasi vis!  ;) Multumesc de poveste, draga hangita!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

18 August, 2006, 01:18:32 p.m.
Răspuns #1716

Lady Allia

am pasit pe urme de pasi
pasi sfinti si vechi precum lumea
pasii iubirii si ai pieteniei
si...am ajuns din nou aici
unde exista dor de ploaie,
dor de van,
dor de povesti,
dor de voi,
dor de noi...
si brusc m-a atins firul doul
de tine...hangita draga...
pietena draga...

........oriunde esti si orice faci sa stii ca mi-e dor si drag de tine.... :-* :-* :-*

18 August, 2006, 01:25:29 p.m.
Răspuns #1717

anushca

Vizitator
Bun venit si tie, Lady Allia! Si mie imi e dor de voi si asa cum ti-am spus n-am sa rezist a trimite un zambet.
Sper sa ai cer senin si sa zambesti mereu, frumoasa regina!
 :-* :)

18 August, 2006, 09:44:50 p.m.
Răspuns #1718

Zamolxis

Vizitator

18 August, 2006, 09:48:52 p.m.
Răspuns #1719

anushca

Vizitator
 :D da, bun venit! Cu siguranta ai citit ce scrie la intrare ;)

18 August, 2006, 09:51:39 p.m.
Răspuns #1720

Zamolxis

Vizitator
Fireste...

Daca nu stiam despre ce e vorba, nu intram :)

Acum, omeniti-ma cu niste vin, si cu niste rom....

18 August, 2006, 09:56:00 p.m.
Răspuns #1721

anushca

Vizitator
 :D cu rom fireste
Dar o sa ne povestesti intai. Pentru ca stie domnia ta: totul este la schimb ;)
Sa traiesti si bun venit! Am adus ceva bucate dar... astept povestea

Era sa uit: prietene, o astept azi. Maine voi fi a marii. Cat mi-as dori sa raman a ei pentru totdeauna ::)
« Ultima Modificare: 18 August, 2006, 09:57:40 p.m. de anuta »

25 August, 2006, 12:03:15 p.m.
Răspuns #1722

desdemona

cioc cioc!este cineva acasa?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

25 August, 2006, 12:09:34 p.m.
Răspuns #1723

Just

Un oaspete la masa din colt.Ma vezi? Ma recunosti? Eu cutreieram paduri plangand de disperare ca m-am ratacit ,dar in zare ,printre copacii infrunziti s-a ivit o casuta inconjurata de vii.M-am apropiat grabita si mi-am permis sa intru insetata fiind. Un pahar cu vin aromat din viile voastre mi-ar place sa gust. Se mai gaseste in beci?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

25 August, 2006, 02:02:27 p.m.
Răspuns #1724

anushca

Vizitator
Ce lume timida! Poftiti, domnite dragi! Este inca vin in butoaie (cum preferati alb, rosu, negru) si bucate in camara. O fi si un strop de voie buna ca vorba ceea: "datorita vinului Eschil a creat cele mai bune tragedii, Hoffman cele mai fantastice romane, Steen cele mai frumoase tablouri, Demostene cele mai elocvente discursuri..." ;)