05 Noiembrie, 2025, 04:34:40 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 755177 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Septembrie, 2006, 11:09:30 p.m.
Răspuns #1740

anushca

Vizitator
Domnita Semira, binenteles cum se poate sa nu ciocnim o cana de vin fiert cu scortisoara, stiam eu si niste placinte.... poate om mai sta si la basme, am aprins lumina si daca nu mai are cine... povestea hanului s-o spune singura (cum bine amintea Domnita Lorelei)

Multumesc de popasul din trecut si pentru cel de azi. O bucurie si o tristete s-au oprit acum in apropierea mea... poate-i doar un alt vis creat de mine... poate sunt resturile nostalgiei dupa luminile unui Eden... si totusi, cata bucurie ne bantuia! Mereu revin si-mi imaginez ceva asemanator cocoarelor perforand linistea toamnei...

29 Septembrie, 2006, 10:20:22 p.m.
Răspuns #1741

Semiramis

Global Moderator
hangiţă dragă, zâmbeşte! hanului i-e dor de tine...şi mie mi-e dor de han.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

29 Septembrie, 2006, 10:24:17 p.m.
Răspuns #1742

Just

Si mie imi este dor,asa de dor sa va aud petrecand pe toti si cu mine printre voi.Mi-e dor tot ce a fost si ce as vrea sa mai fie. Mi-e dor si de o cana cu vin fiert, si de povestioare si de poezii haioase ,de dans si de toti cei care au pasit si s-au veselit aici.  :)
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

02 Octombrie, 2006, 02:35:30 p.m.
Răspuns #1743

anushca

Vizitator
Ce iti e cu toamna asta... prea indeamna la melancolie! Astazi umblam prin padure sa admir ultimele frunze ale toamnei si cand m-am intors am gasit un biletel: "Draga hangita Minerva, unde te-ai ascuns? ca mi-e urat pe aici ,nu am cu cine sa stau la povesti[...] Mi-e asa de dor de Han si de Castel si as vrea sa ne intalnim si sa ma mai inviti la o cana de vin sau la o poveste in fotoliu la castel." Se poate Domnita sa plangi ca n-ai cu cine sta la povesti? In toata imparatia nu stiu daca mai sunt 2-3 fete asa indragite... sterge lacramioarele si hai la o cana de vin fiert leac bun contra racealii domniei tale ;)

02 Octombrie, 2006, 09:48:04 p.m.
Răspuns #1744

Just

Saru'mana ,hangita pentru vinul ce mi-ai oferit.Leac bun ce-i drept! parca mi-a mai trecut raceala.
 Mare dreptate ai !Toamna asta parca-s mult mai nostalgica decat in toate cele ce-au trecut.Ratacesc pe carari de dimineata pana seara,cand la Castel cand la Han si tot nu-mi gasesc locul .Si ma ia cu tristete ,nici eu nu stiu de ce.Poate e din cauza frunzelor ce-si parasesc copacii ,or o fi vreun dor ce ma apasa tare pe suflet !? eh...parca-am si obosit acum de atata umblat .M-oi aseza aici si am sa astept o poveste ,iar apoi m-oi plimba din nou...printre vise si-amintiri.
« Ultima Modificare: 02 Octombrie, 2006, 09:49:41 p.m. de just_a_tear »
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

02 Octombrie, 2006, 10:05:36 p.m.
Răspuns #1745

anushca

Vizitator
Stiam eu, Domnita just ;)
Stai langa mine sa simtim mirosul toamnei. Dulce si clara si fara vant este asta noapte. Am colindat si eu pe ici colo si parca imi parea ca aud intunericul lasandu-se domol peste gradini iar luna zambind ocrotitor.

Azi in catunul meu indepartat e agitatie mare. Tare mi-ar fi placut sa va chem la o halba de bere, la vata de zahar, mere caramelizate, turta dulce si bucurie cat cuprinde. Maine incepe Oktoberfest. S-au intins deja corturile, au venit rotile, caluseii, masinutele... copii tremura de bucuria acadelelor si a minunatiilor amintite. De la primar la ultimul locuitor al suburbiei toti visam la petrecerea ce va sa vie

02 Octombrie, 2006, 10:22:39 p.m.
Răspuns #1746

Just

Imi amintesc ca am fost si eu in locurile acelea si am simti emotie si bucurie copila fiind. Ce sa spun!? minunat ,mai ales focul de artificii cand pentru cateva minute noaptea devenea o zi colorata. Si despre dulciuri ce sa mai spun .Am gustat din fiecare si parca tot mai imi era pofta .M-am incumetat si am zburat cu tot felul de masinarii ciudate si am ramas cu amintiri frumoase.

Poate ca in curand am sa revad locurile ,macar in poze ,hangita. Ai sa-mi povestesti cum a fost anul acesta? ca tare mi-e dor.

Pana una alta ,mai bem o gura de ceai si mai punem un lem pe foc sa fie cald si bine.Apoi...ratacim prin vise.

02 Octombrie, 2006, 10:35:16 p.m.
Răspuns #1747

anushca

Vizitator
cum nu domnita. am sa incerc si povesti. si daca tot zici de trecute amintiri... am si ceva imagini de la o parada...  ;) asta sa te incalzesti oleaca pana or incepe flacarile sa fie mai jucause.

« Ultima Modificare: 02 Octombrie, 2006, 10:40:16 p.m. de cv »

02 Octombrie, 2006, 10:46:45 p.m.
Răspuns #1748

Just

Tare-i frumos !Am sa vin si eu anul acest ,cu gandul  ;D. Sa ne aduci ceva frumos cand te intorci din tinuturile indepartate .Adica niste povestiri frumoase  :)

Eu iti voi spune intr-o zi povestea usii invizibile :D ca sa ne mai descretim fruntile.Ti-oi povesti tot asa la o cana de ceai or una cu vin ,dar sa fie vin rosu  ,fiert si cu scortisoara numai asa cum stii tu sa-l pregatesti.

03 Octombrie, 2006, 10:49:06 a.m.
Răspuns #1749

Zamolxis

Vizitator
Am venit !

Un rom, un rom, un rom vreau... ! :D

03 Octombrie, 2006, 01:53:50 p.m.
Răspuns #1750

anushca

Vizitator
ai vointa, dragalasule! cred c-ai incurcat hanul cu bodegile pe la care-ai poposit. ai de platit cu povesti vechile datorii. pana atunci: apa de izvor (si asta cat nu ma razgandesc... esti cel mai profitor musteriu al hanului) :D

03 Octombrie, 2006, 05:33:56 p.m.
Răspuns #1751

Zamolxis

Vizitator
Povesti , povesti , povesti ! Povesti pirateresti !

Vor fii, firesc, si din acelea... dar mai intai, sa ma vad la gura cu sticlutza de rom...  :D
Asa ca, draga hangita, ia mergi tu in camaruta, si cauta-mi pe-acolo un rom bun, de Jamaica... sau de nu, mai bine arata-mi mie cum se ajunge pe la butoaie  :)

03 Octombrie, 2006, 08:42:48 p.m.
Răspuns #1752

anushca

Vizitator
 :D mare santajist imi esti domnisorule! uite, ma las si de data asta, deja stie lumea ca am o slabiciune pentru Domnia ta si nu ma rabda inima sa te vad rugandu-te.
Apropo, gandindu-ma la plimbarile tale mi-am reamintit legenda lui Murad. Se spune ca Murad se folosea de Coran pentru a prevedea rezultatul unei expeditii, al unei tranzactii cu sclavi... Succesele sale i-au facut invidiosi pe ceilalti capitani pirati, pentru ca evita varsarea de sange pe cat posibil si se purta bland cu captivii. El a fost cel care a cucerit, cu doua nave mici, doua galere de razboi papale puternic inarmate si tot el ar fi fost primul (si printre f putinii) pirati care a trecut Gibraltarul, avantandu-se in Atlantic unde a cucerit Lazarote. Iar exemplarul lui fermecat din Coran l-a ajutat mereu... pentru ca, asa cum dovedesc scriptele, faimosul pirat a murit... de batranete

03 Octombrie, 2006, 09:44:53 p.m.
Răspuns #1753

Just

Ah! Povesti pirateresti mai vrem ! Si fa bine, Domn' Pirat si-ti achita datoriile ,eu abia astept .Sa ne spui prin ce meleaguri ai umblat ,cate atacuri ai mai dat si cum se face ca ai ramas far' de rom ...din nou :o.

Hangita!? ceai cu lamaie mai ai ca tare rau sunt guturita  :D asa incat abia mai pot sa va vorbesc. Toate felurile de doctorii imi sunt inutile .Raman la ceaiul facut de domnia ta ,probabil singurul remediu.

Eu iti spun sincera ,as pune lacate pe usile de la beci ca nu-i de gluma cu omul insetat ,mai ales de rom .

Pana una, alta
 Se-ntregeste ceata
 Si-on spune povesti
 De-ale pirateresti.

« Ultima Modificare: 03 Octombrie, 2006, 09:46:24 p.m. de just_a_tear »

04 Octombrie, 2006, 10:04:06 a.m.
Răspuns #1754

Zamolxis

Vizitator
E interesant cum in alte vremuri, noi, piratii, stapaneam toate marile lumii (inclusiv Marea Neagra)... treptat, treptat, pe masura ce militarizarea marilor a luat amploare, am ajuns in situatia de a ne lasa de meserie, deoarece nu mai prea putem sa capturam asa de usor un vas...

In ziua de astazi, au mai ramas doar cateva zone din lume bantuite de pirati.... una dintre apele infestate de pirati , este in zona stramtorii Bab-el-Mendeb, unde si in zi de astazi piratii somalezi ataca navele comerciale. O alta zona este cea a Indoneziei, iar si insulele Filipine au mai cunoscvitati put in ultima vreme actitati pirateresti.

S-ar spune, fireste, ca pirateria nu a murit si nu va muri niciodata. Eu cred insa ca a murit demult.... in momentul in care s-a pierdut acel simt al romantismului, acel mod de viata unic.... acum, nu mai exista pirati, poate doar talhari. Eu sunt ultimul pirat. :'(