Noaptea..., iarasi s-a lasat noaptea si ne-a surprins aici..., in acest loc unde iubirea canta cel mai frumos, iar Luna stie parca sa priveasca pe fereastra si sa ne sarute fruntile pline de intrebari...
Focul arde si... un tanar tocmai a intrat in han... E plin de praf si obosit..., dar are suflet tanar si ochii plini de mister..., parca ar fi adunat in ei tot miracolul noptii de afara.
Hangita nu este probabil s-a dus sa se odihneasca pentru ca este obosita...uneori viata si dorul te oboseste tare rau..., sau poate s-a transformat din nou in ultima Regina a Unicornilor si alearga alaturi de printul Gordius in lumea viselor noastre sa ne sarute cu iubirea si bunatatea...
Hanul insa isi aprinde singur lumanarile..., caci am uitat sa va spun...aici totul este fermecat..., totul vorbeste si canta..., pana si scaunele ne leagana si ne soptesc povestile celor care le-au ocupat inaintea noastra...
Tanarul se aseaza la o masa retrasa...si scrie..., iar lumanarea incepe sa planga ceara..., in timp ce trandafirul din vaza imprastie cele mai frumoase miresme iasomiei de alaturi... Tanarul le surade si luand o chitara incepe sa cante incet poezia scrisa de el...
E tanarul bard..., defapt poate acelasi de alta data..., dar oare se intoarce ? Se intoarce sa ne povesteasca pe unde a umblat?
Focul arde in vatra..., flacarile isi aruca umbrele pe pereti, iar acestea danseaaza o sarabanda nebuna... impletindu-se cu sclipirile stelelor si ale lunii...
Un elf de tare departe intra si imi aduce ravas din tara mea..., iar printul meu imi adoarme in brate...
Cainii latra si urla, iar caii musteriilor necheaza din cand in cand fericiti...
Steaua hanului straluceste puternic pentru a lumina calea celor rataciti..., iar povestile stau atarnate de buze ce inca nu vor sa vorbeasca...
canta bardule mai tare
canta lin, frumos si dulce
tot ce-i rau ca sa dispara
tot ce-i bun ca sa ramana...
canta bardule mai tare
sa te-auda de departe
si sa vina iar in Han
sau macar sa scrie-o carte
canta bardule mai tare
tot ce-i rau ca sa dispara