05 Noiembrie, 2025, 05:07:27 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754419 ori)

0 Membri și 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

01 Octombrie, 2004, 11:45:53 p.m.
Răspuns #45

Lord_Saladin

Vizitator
 Atatea cantece frumoase, prieteni !
 Am sa scot din cufarul meu niste dinari auriti, si am sa ii var in buzunarul hangitei... va ofer o cupa de vin fecaruia...
 Tie, Diano, iti ofer o cupa de vin care sa te intareasca, si sa iti ofere clarviziune cand drumurile tale te vor purta prin paduri intunecoase in urma vanatului...
 Tie, Trubadurule, iti ofer o cupa de vin al inspiratiei... fie ca minunatul tau dar sa se inzeceasca, o, tu , cantaret al fericirii !
 Tie, Danyela, iti dau o cupa de vin al inocentei, ce sa te ajute in viata si sa te fereasca de ispitele ce t-i le aduce vantul necrutator al vietii...
 Tie, Samiel, vant al Saharei si stegar al ostirii arabilor, iti dau aceasta cupa de vin, ce sa iti dea taria de a te purta si de a te intari in noptile instelate cand zbori deasupra dunelor de nisip ale desertului nesfarsit...
 Tie, Voinicule, iti dau o cupa de vin, sa te ajute in toate zilele vietii tale, sa te intareasca si sa fii aparator al dreptatii, o sabie a justitiei ce sa ne apere pe noi.Sa fii intre noi omul puternic, si cel priceput in manuirea sabiei si in mestesugul armelor.
 Tie, Surioara, fie ca acest vin sa te ajute sa ne fii tuturora precum o sora iubitoare, ce ne iubeste si ne oblojeste ranile si besicile ce le avem de atata amar de drum.
 Iar eu, Muzafer, beau acest vin ca sa imi deschid inima, si sa primesc in mine comoara cea adevarata...
 Sa bem cupa... si sa ne veselim...

02 Octombrie, 2004, 12:17:05 a.m.
Răspuns #46

cv

Vizitator
Multumim, prietene Muzafer. La hanul nostru insa... fiecare plateste doar prin cuvantul rostit. Alta plata nu-i de trebuinta.
Si ca tot a venit vorba: hangitele (ca suntem doua surioare) nu au vanat niciodata. Ce-i in zona e doar ofranda de la Zeita.
Iti multumesc de ganduri si bem bucurosi cu tine o cupa de vin.
Sanatate dragilor! :)

02 Octombrie, 2004, 07:32:14 p.m.
Răspuns #47

DIANA

Vizitator
Multumesc Muzafer pentru cupa de vin oferita si o inchin intru veselia si bunastarea noastra si a tuturor celor care vor sa ni se alature! Hangita, esti o femeie de isprava! Cinste tie! Ce bucate bune ai pregatit!

02 Octombrie, 2004, 07:55:59 p.m.
Răspuns #48

cv

Vizitator
... azi a fost zi de targ... ici colo cate-un musteriu ratacit a dat ziua buna, a gustat ceva pe fuga si a plecat mai departe. oaspetii de-au inoptat sunt dusi de ceva vreme dupa targuit. n-am apucat sa aprind nici lumina. multumesc zeita de ajutor. de-acum poate mai vine unul... altul. sper sa le fi fost ziua cu spor iar sedere aici placuta

02 Octombrie, 2004, 08:00:30 p.m.
Răspuns #49

DIANA

Vizitator
Se innopteaza si sigur vor veni multi aici sa isi spuna povestile si pataniile de peste zi! Sa facem focul si sa ii asteptam in pace!

02 Octombrie, 2004, 08:18:31 p.m.
Răspuns #50

Gordius

Si eu iti multumesc, Muzafer, pentru cupa plina de inspiratie! Stiu ca astfel nu o sa mai raman niciodata fara muza, asa cum se intampla de la o vreme, de o apuca dorul de duca si ma paraseste... Buna seara, prieteni dragi! O noua seara frumoasa la Hanul Viilor! Cine se incumeta sa spuna prima poveste?

02 Octombrie, 2004, 08:22:59 p.m.
Răspuns #51

Lorelei

"Ma numesc numai Lorelei. Legenda spune c-am ucis."
E frumos aici la voi, cald si miroase a cozonac framantat si pus la dospit. Am poposit numai pentru o cana de vin fiert cu scortisoara. Obolul - dupa datina - va fi tot in cuvinte.
« Ultima Modificare: 02 Octombrie, 2004, 09:05:11 p.m. de Lorelei »
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

02 Octombrie, 2004, 08:26:21 p.m.
Răspuns #52

DIANA

Vizitator
Foloseste muza, Marite Gordius, spune-ne o poveste frumoasa si noi te vom asculta cuminti.
Lorelei, bine ai venit printre noi!

02 Octombrie, 2004, 08:27:42 p.m.
Răspuns #53

Gordius

Fii binevenita, Lorelei! Portile hanului si inimile noastre s-au deschis larg sa te primeasca. Fie ca in Hanul Viilor sa gasesti, langa cana de vin fiert si scortisoara, cuvinte calde si ganduri curate, sa descoperi ceea ce cauti de mult.

02 Octombrie, 2004, 08:31:00 p.m.
Răspuns #54

cv

Vizitator
Bun venit, Lorelei!  :) Dar pofteste la vin fiert si castane au... nuci prajite. Sper sa te simti bine aici iar trubadurul sigur o sa cante unei domnite asa delicate ;)
« Ultima Modificare: 09 Octombrie, 2004, 10:42:54 a.m. de Minerva »

02 Octombrie, 2004, 08:35:24 p.m.
Răspuns #55

cv

Vizitator
Dar numa priviti ce mesaj a primit gandul meu:
Domnita Diana doreste sa povestesc tot eu, dragilor, dragilor... v-a invatat trubadurul cu cantec  :)

Acum raspund si eu:

Fiecare are rolul lui. Eu cu bucate si vorba buna, diana cu vanatul drumetii cu povestile si... trubadurul cu... cantecul
« Ultima Modificare: 02 Octombrie, 2004, 08:39:12 p.m. de Minerva »

02 Octombrie, 2004, 08:41:08 p.m.
Răspuns #56

Lorelei

Cine-a vazut, intamplator,
un han pribeag mai plin cu dor?
sau poate doar un calator
poate gasi asa usor
minut ca asta - trecator
si-atat de plin de vis... si dor...

02 Octombrie, 2004, 08:51:26 p.m.
Răspuns #57

Lorelei

Cuvintele sunt stranse ghem
si trubadurii tac solemn.
Solutii nu cat a gasi
Caci nici macar rege de-ai fi,
nu poti desface intr-un an
nodul capos - ori gordian.

02 Octombrie, 2004, 08:53:12 p.m.
Răspuns #58

Gordius

Lorelei, o zana buna
ca un rasarit de luna,
langa noi a poposit
pentr-un cantec ratacit
si-un vin fiert cu scortisoara
intr-o prea frumoasa seara.
Alungam legenda veche
ce ne canta la ureche
de pe malul Rinului,