05 Noiembrie, 2025, 11:56:59 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754860 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Aprilie, 2007, 03:11:21 p.m.
Răspuns #1920

Eve

Caut, Semiramis :laugh:
Uff,  nu stiu cum se face ca-mi cad in mana numai alte soiuri. Unde s-o fi ascuns? Mare figura mustarelul asta :P
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

27 Aprilie, 2007, 07:35:41 p.m.
Răspuns #1921

diana_nistor

Vizitator
Calutul meu...dragul meu prieten, nechezi si tu de dorul Hanului ce ne-a gazduit de atatea ori! Bine, nu il vom ocoli! In seara asta misterioasa si rautacioasa ca o fata batrana, vom cauta adapost la Varful cu Dor... Te rog, insa, ai mila de oasele mele obosite si nu goni prea tare! Zeita ta nu mai e asa de tanara!... Oare cum m-as mai tine la o hora cum jucam candva? Oare ne va intampina cineva in prag? Sa nu te astepti sa o vezi pe hangita Minerva, dragul meu calut! Am auzit ca e plecata departe in vremea asta!...

27 Aprilie, 2007, 07:46:59 p.m.
Răspuns #1922

Semiramis

Global Moderator
adevăr grăieşti. minerva e plecată dar aproape de noi, aşa că, până apre ea, hai la o cină caldă.  :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

27 Aprilie, 2007, 08:00:52 p.m.
Răspuns #1923

diana_nistor

Vizitator
Cu bucurie vin, domnita! Mi-e si frig, mi-e si foame si nici de la un pahar de vin nu m-as da indarat!
Imi iarta pasii sfiosi! Locurile astea sunt grele de nostalgie pentru mine! Poate ai observat, nici calul meu nu e chiar in largul lui!
E destul sa imi apropii urechea de zidul Hanului si cat ai clipi din ochi furtuna de amintiri pun stapanire pe mintea si sufletul meu!
Aud... glasuri vesele, franturi de povesti spuse de trubadur si de pirat, podeaua rasunand de pasii nostri dantuind cu foc, rasete de veselie...vad chipuri senine si puse pe chefuit, obrajii rumeni ai Hangitei si ai ajutoarelor ei grabite sa puna mancaruri pe mese si...ahhh... mancarurile... ce mirosuri imi invadeaza nasul mintii!... Ce s-o fi intamplat cu lumea aceea? Stii ceva, domnita? Cine mai e pe aici?

27 Aprilie, 2007, 08:06:16 p.m.
Răspuns #1924

Eve

-Semiramis, a sosit la han Zeita Diana calare pe un murg negru, Hanoverian. Semet si bland armasarul, tanara si frumoasa zeita (nici nu-ti vine a crede ca acum un anisor a dat viata unei mandreti de fetita sigur tot ketchup "dulce si bun de pus pe rana") Dar ce pacatele mele vorbesc? Deja vad ca v-ati intalnit!

M-ai lasat singura si nici nu am stiu unde sunt pernutele pentru pus pe bancuta :-\ Mare belea esti, toate incaperile le-am luat la rand!

- Bun venit! Diana, ma bucur sa te stiu aici frumoasa si stralucitoare ca de fiecare data. Cum a fost drumul? Ce-ai mai intalnit in cale? Sunt mereu dornica de istorisiri. Dar stai te rog pe bancuta ori pe un scaun. Uff, era sa uit de  pernute...! Uite una!
« Ultima Modificare: 27 Aprilie, 2007, 10:15:07 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:

27 Aprilie, 2007, 08:13:31 p.m.
Răspuns #1925

Semiramis

Global Moderator
calul îl iau eu, îl duc repede la castel să-l pun în grajd lângă inorogul sirenei. poate se împrietenesc. între timp, cât îl ţesăl eu, tu ai grijă de Diana. dă-i şi nişte vin  :D

27 Aprilie, 2007, 08:32:09 p.m.
Răspuns #1926

Eve

Sa-i dau niste vin :( Acum nu ca sunt nesuferita dar... fa bine si adu-l! Sunt aici de o zi si habar nu am cum e randuita pivnita. Intre timp am grija de mandretea asta de cal.

Bun si bland murg ai ales, Diana!
Ia uite la el parca stie ca-l admir... Tii ca mandru esti...!

Deci aduci vinul? se racesc bucatele
« Ultima Modificare: 27 Aprilie, 2007, 10:16:04 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:

27 Aprilie, 2007, 08:39:05 p.m.
Răspuns #1927

diana_nistor

Vizitator
Dragele mele, calul si prietenul meu se va bucura de reintalnirea cu inorogul bunei sirene, intr-un mod la care noi, oamenii, nu avem intelegere.
Cat despre mine... de-mi veti ingadui sa imi adun puterile, va voi spune, nu foarte tarziu, o poveste culeasa din cele mai adanci izvoare de intelepciune ale lumii.

27 Aprilie, 2007, 08:49:09 p.m.
Răspuns #1928

Eve

Astept cu nerabdare. Pana atunci o sa aduc vin alb si negru- ca mandra a preferat sa-mi explice cum merg treburile casei decat sa coboare cu ulcioarele (o avea teama?)- pun friptura si aduc paine calda din vatra. Am si ceva bucate alese. Spune fata asta ca-s mainile hangitei la mijloc si ca placintele si painea tot ea le-a facut. Nu stiu cum si cine le-a gatit dar miros asa bine ca... Pun totul pe masa si vedeti voi. ;)
Azi se muta lumea in gradina sub merii infloriti
« Ultima Modificare: 27 Aprilie, 2007, 10:17:18 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:

27 Aprilie, 2007, 11:48:41 p.m.
Răspuns #1929

Lorelei

Hanul ascuns intre vii ca altadata la raspantii de timpuri aduce uneori inapoi in sufletul meu rasul hangitei parca din copilarie si frumusetea liliacului alb, inflorit. Am poposit doar sa las un zambet. Un zambet larg cat toata copilaria mea.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

28 Aprilie, 2007, 12:59:54 a.m.
Răspuns #1930

Semiramis

Global Moderator
păi am putea fugi în căutarea copilăriei.  :P
eu sparg un geam  >:D

28 Aprilie, 2007, 01:04:39 a.m.
Răspuns #1931

Eve

Eu deja am spus faimoasa replica: Regele e gol!
Daca maine am cucuie e vina orei.. la ora asta sunt limbuta.... oare sa nu adorm? Oricum am dat in mintea copiilor... imi apar jucariile tipand :laugh: :police:
"plici-pleoci pe sotron:

28 Aprilie, 2007, 01:13:28 a.m.
Răspuns #1932

diana_nistor

Vizitator
Chiar daca e tarziu in noapte sau prea devreme in zori, nu ma voi lasa datoare cu povestea pe care am promis-o, desi vinul si oboseala incearca sa puna lacat gurii mele de altfel nu prea slobode. :)
Se spune ca un print din nordul Indiei, chipes si putred de bogat a scos din tezaurul lui cel mai frumos diamant pentru a-l pune in coroana miresei sale. L-a incredintat giuvaiergiului dar, o clipa de neatentie, si clestele bijutierului a alunecat, brazdand de-a lungul minunata nestemata. Dezamagirea a fost imensa si pentru print, si pentru mester. Dar un mester batran s-a infatisat la palat si a spus: "Maria Ta, incredinteaza-mi diamantul pentru o noapte, doar!". A doua zi, in zori, ochii uimiti ai printului au putut admira cel mai frumos giuvaier din cate s-au vazut vreodata. Cu migala si mestesug, priceputul mester preschimbase zgarietura adanca in tulpina unui minunat trandafir inflorit, ce scanteia in mii de vapai.
Ma duc sa imi vad calutul si sa ii urez noapte buna.

"Noapte buna, dragul meu prieten! Noapte buna, calutule!"

Cred ca am sa mai beau o cana de vin si apoi ma voi odihni pana in zori, cand poate voi da o fuga pana in Alexandria. ;)

28 Aprilie, 2007, 01:19:54 a.m.
Răspuns #1933

Eve

Frumoasa poveste. Intr-adevar depinde de cum vezi lucrurile. Uneori poti mangaia un nimic sa creezi miracol. Alteori insa cioburile adunate... nu-ti aduc fericirea. Multumesc. Te-am asteptat si ma bucur ca nu ai uitat sa fii aici cu povestea :-*
"plici-pleoci pe sotron:

28 Aprilie, 2007, 01:23:18 a.m.
Răspuns #1934

Semiramis

Global Moderator
dragele mele, frumoasă poveste, minunate bucate...eu însă mă duc în odaia mea unde miroase a brad, parfum făcut de mâinile hangiţei. noapte bună frumoase fete.  :-*