05 Noiembrie, 2025, 09:06:56 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754654 ori)

0 Membri și 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

28 Mai, 2007, 09:51:33 p.m.
Răspuns #1995

Semiramis

Global Moderator
ţie îţi dau sec. eu beau dulce. n-am stare.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

28 Mai, 2007, 10:01:39 p.m.
Răspuns #1996

Escu

Global Moderator
imi permit sa va servesc cu niste bomboane, imbracate cu cea mai fina ciocolata.sper ca interiorul sa fie o surpriza placuta pt voi...stimate doamne...
Let's put a smile on that face!

28 Mai, 2007, 10:17:02 p.m.
Răspuns #1997

Eve

Fie si asa Semiramis. Urmeaza o usoara revigorare cu medicamentul indicat si o sa ai si... stare.
Escu, recunosc frumoasa surpriza. Dulce-amaruie pe gustul meu. :-*  A dragutei de Semiramis cum o fi?

In curand se va asterne seara… Sticla de vin isi asteapta cuminte musterii...
Cantati si va veseliti. Din cand in cand trag si eu pe la fiecare sa vad de-s cofele pline. Aduc ceva pastrama si mamaliga, placinta si papanasi...  Vinului i s-a dus vestea... deci om da la schimb pe cantece si voie buna tot ce va doreste sufletul"

o adiere blanda de vant a purtat pe aripa ei asta veste...
dar timpul a trecut. astazi am deschis usita hanului si un aer statut m-a lovit in fata… ce-ar mai fi strambat hangita din nas, si-ar fi suflecat manecile si s-ar fi  apucat de treaba…
eu... doar am iesit cu o cana de cafea in mana, pe veranda astazi atat de trista
« Ultima Modificare: 28 Mai, 2007, 10:24:56 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

28 Mai, 2007, 10:23:10 p.m.
Răspuns #1998

Semiramis

Global Moderator
vreau un castel!!!

ps a mea e cu caramel
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

04 Iunie, 2007, 09:05:56 a.m.
Răspuns #1999

Lady Allia

ascunse in spatele timpului, copilaria nu a murit. sta pitita si viseaza povesti.

............................

mi s-au rasucit frunzele dupa priviri
din ochii imi curg boabe de roua
un inorog necheaza clipe de clestar,
iar Luna canta.

stelele danseaza deasupra lumilor
vantul croieste povesti din fire de gand,
iar somnul zambeste.

au renascut visele ascunse dupa copilarie
zanele inca fac minuni,
iar ploaia se joaca desculta.

............................

04 Iunie, 2007, 10:52:47 a.m.
Răspuns #2000

Escu

Global Moderator
cum fetele au treaba....imi fac de lucru...bucataricesc o tarta cu visine...si dupa ce o pun la cuptor...trebuie sa repar usa din spate....a iesit din balamale....
scuzati eventualele ciocaneli...pe mai tarziu....sper sa nu uit tarta in cuptor... :-\

04 Iunie, 2007, 11:02:29 a.m.
Răspuns #2001

Eve

Lady Allia, copilaria nu moare niciodata... Chiar aici, de 2000 de povesti, la rascruce de vanturi, drumur dorului si-a facut Han si a presarat pe poteca mereu alte si alte vise. Poate unele-s triste, altele-s vesele... altele au uitat culorile acasa dar... merge zvon ca fiecare-si poate dejuga in fuga carul cu nevoi si apoi sa caute o alta umbra care sa-l tina pe bratu-i.
In fiecare ceas vor fi mereu aici placute firi de jupanite si cavaleri frumosi chiar nembracati in zale, vazduhul va ramane senin, florile cu dulci potire vor imbraca hanul :)
Si uite: un cavaler tocmai pune umarul ca visul sa nu scartie din balamale ;)
« Ultima Modificare: 04 Iunie, 2007, 11:05:12 a.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:

04 Iunie, 2007, 01:01:45 p.m.
Răspuns #2002

Lady Allia

Vorbă dulce ai draga mea  :-* şi mai, mai că mă las "amăgită" de umbrele pe braţele cărora să-mi adorm visele şi să-mi cânt sufletul...
 Despre Han...i-am bătut cărările şi i-am ascultat la colţul sufletului poveştile. Am dansat cu lume aleasă, cu lume nouă şi veche deopotrivă şi drag îmi este...
 Pe coridoarele lui...vopseaua albă şi veche încă mai cântă despre inorogi şi iubiri, despre hangiţă şi aşteptare..., eu o ascult cuminte...dorul e mare...
 Jupâniţele şi cavalerii...vin şi pleacă...în ultima vreme nu prea mai rămân să dapene poveşti la gura sobei şi să danseze cu trubaduri...
 Dar...mă las purtată pe firul vorbei tale frumoase...parcă aş recunoaşte pe cineva în vorba ta, dar tac şi zâmbesc... Mai spune o poveste în timp ce timpul cade peste pleoape... :)

11 Iunie, 2007, 10:27:00 p.m.
Răspuns #2003

Escu

Global Moderator
In aceasta seara magica...invit doamnele si domnisoarele...pe terasa hanului...la cate o discutie. Este cald si bine, mai adie din cand in cand vantul. Copilashii sunt la somn, dorm ca niste ingerasi. Pentru a va racori, am adus niste limonada si multa gheata.
Cum v-a mers ziua de azi ?A mea a fost minunata, si vroiam sa va impartasesc acest lucru.

11 Iunie, 2007, 10:44:57 p.m.
Răspuns #2004

inda

Am vazut oare sclipirea unei candele aprinse...sau era doar zambetul unui mic licurici?
E murmur de voci depanand povesti demult uitate sau doar vantul alergand jucaus prin crengile despletite?
Sa ma opresc... ori ar fi mai bine sa nu tulbur pacea asternuta peste suflete ?....
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

11 Iunie, 2007, 10:47:25 p.m.
Răspuns #2005

Escu

Global Moderator
e plin de licurici, padurea e casa lor. prinsi cu treburi nu prea ii mai bagam in seama.Nu te opri...continua...

11 Iunie, 2007, 10:57:49 p.m.
Răspuns #2006

inda

Am sa-ti urmez sfatul...
Desi sunt obosita, drumet pribeag fiind de-atat timp... ma voi acoperi cu mantia-mi ponosita si nu ma voi opri... imi voi continua drumul, precum mi-ai spus...
Poate voi gasi totusi undeva un suflet sa-mi lumineze calea......
Ramaneti cu bine!

12 Iunie, 2007, 02:05:39 a.m.
Răspuns #2007

Eve

"imi voi continua drumul, precum mi-ai spus...
Poate voi gasi totusi undeva un suflet sa-mi lumineze calea..."

rostit-a cu putina amaraciune in glas, inda.
Ce nu stia ea? Sufletul care o astepta la intrare avea cu totul si cu totul alte ganduri... Nici un musteriu nu a pleacat necajit de la han in toti anii si tocmai dansa, preferata... Asa se face ca acum, Domnita din regat indepartat doarme zambind in odaita special impodobita cu flori de camp. Fereastra e deschisa si se aude incet fosnetul padurii si cantecul greierilor. Lumina aurie, strecurata prin perdele, trece zglobiu spre a picta vise aurii pe peretii odaii
In alta camaruta pe patutul de stejar, cu un zambet pe buze si respiratia calma, doarme domnisorul Escu. A lasat perdeaua data intr-o parte si licuricii din cand in cand intra pe fereastra deschisa si-i lumineaza un vis
Povestile le vegheaza celor doi oaspeti ai hanului gandurile si nu prididesc sa  le inveleasca sufletele cu sperante.

Bucatareasa a desferecat iatacul cel de taina si aroma de coriandru imbinat cu branza a inundat bucatarioara. Pe masa asteapta vesele ravasele pentru placinta care va face deliciul musteriilor. Totul pare pregatit pentru noua zi, luna straluceste cald si linistea inunda hanul
« Ultima Modificare: 12 Iunie, 2007, 02:11:01 a.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:

12 Iunie, 2007, 12:08:46 p.m.
Răspuns #2008

inda

Mmmmmmmm… ce mult am dormit….
Dar unde ma aflu oare?

Aseara, imi amintesc, adormisem in poienita cu mesteceni, dupa ce plecasem de la usa hanului, cu sufletul obidit… Imi facusem culcus in covorul gros si moale de muschi verde, imi pusesem bocceluta in chip de perna si ma acoperisem cu mantia ponosita sub care-mi ascundeam fata si rangul…
Si-acum ma trezesc in asternuturi proaspete, mirosind a iasomie si a busuioc…
…Sa dau la o parte perdelutele de la fereastra, sa vad unde ma aflu…
   Ia te uita ! Dar asta-i curtea hanului pe langa care trecusem aseara…
   Cum oi fi ajuns eu aici ?… Mare lucru s-a-ntamplat in noaptea asta… m-o fi privit Dumnezeu cu amandoi ochii deodata…sau poate zanle padurii sa fi fost ?… ori spiridusii jucausi ?… nu stiu cui apartine locul acesta… aseara nu vazusem decat un barbat, care presupusesem ca e hangiul, statea pe prispa si tragea alene din pipa, mi-a spus sa nu ma opresc…iar eu am grabit pasul mai departe…
   Ar trebui sa ma primenesc, sa-mi pun straiele cele bune si sa cobor, sa vad cui sa-i multumesc pentru grija si gazduire…

12 Iunie, 2007, 12:18:42 p.m.
Răspuns #2009

Eve

Buna dimineata, inda! Pofteste repejor ca se racesc placintele. O cana de lapte?
Se vede treaba ca lunga cale ai strabatut daca e soarele sus pe cer si abia ai facut ochisori. Dar las' ca-i bine daca te-ai odihnit!
Imi era teama sa nu te trezeasca zgomotul din ograda. Era prea cald aseara sa inchid ferestrele.
Dar ce intrebai de hangiu? Hanul nu are hangiu, doar hangita din cate stiu si un cantaret care a fugit momentan cu chitara in lume. Iar prieteni... prieteni cat cuprinde
Dar ia uite, m-am pus pe dat din gura si domnia ta abia ai facut ochisori. De cafea n-am intrebat. Este si ea calda ;)
"plici-pleoci pe sotron: