05 Noiembrie, 2025, 10:01:52 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: potzi spune:"SUNT FERICIT(A)?"  (Citit de 56038 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Octombrie, 2004, 12:05:35 a.m.
Răspuns #45

bke

Vizitator
Sunt cel mai fericit "inger"!
« Ultima Modificare: 23 Octombrie, 2004, 12:44:26 a.m. de friend »

26 Octombrie, 2004, 11:34:58 p.m.
Răspuns #46

surfer1026

Nu pot defini fericirea decat in miscare. O treapta pe o scara infinita. O provocare implinita. Nu se poate disocia fericirea de o anume metafizica..Cat timp esti fericit, consumi, sa zicem, roadele eforturilor ce te-au mai urcat o treapta spre nicaieri..Cred ca atata timp cat TRAIESTI(deci lupti-deci mai si reputezi victorii) ai toate sansele sa mai fii fericit.
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

27 Octombrie, 2004, 02:58:16 a.m.
Răspuns #47

viulian

Administrator
Interesant :) parerea mea este ca scara nu te duce musai mai sus, ci poate.. mai aproape de tine si de fiinta ta;
si de asemenea acel consum nu cred ca e un consum intr-un sens economic, caci fericirea o ai deja, e in tine, tu doar o aduci la iveala straduindu-te, o imprastii (e mai mult 'risipa', sa zicem, decat 'consum')

Si cat de nenatural pare unora sa vrei sa dai , sa iti vina sa dai, fara sa pretinzi absolut nimic in schimb. Fericirea a fost si va fi.. tu doar te bucuri de ea.. nu e a ta - lupta este ca sa poti sa ajungi sa simti asta, aceasta autenticitate, sa ajungi in Imparatia lui Dumnezeu sau in Nirvana, sau cum vrei sa-i zici, luptandu-te cu tine sa-ti intelegi nevoile, conflictele, alegerile, fixatiile.. sa te eliberezi de povara ca sa gasesti Iubirea, Fericirea.. ele au fost mereu si vor fi mereu, nu doar ale tele, ci ale tuturor!

(protestez impotriva mea :D caci "a ajunge" din paragraful de mai sus e folosit abuziv, dar n-am ce-i face ca limba aceasta nu este atat de rafinata.
Nu e vorba de nici o ajungere, toti sunt deja acolo, dar nu-si dau seama. E vorba de realizare si devenire, de lupta impotriva mintii, impotriva propriului egoism, iar nu de un loc anume.. de renuntarea la propriul egoism! eee, cam greeeu cu asta.
Toti vor sa planga cat de mult sufera dintr-o cauza sau alta, cat de sfasietoare este o dezamagire sau alta, cati vor sa vada ca _ei_ sunt cu adevarat responsabili de propriile lor alegeri, si nu alti ? Ca rezolvarea e in ei, si nu in amanarea si culcarea pe o ureche, visand la ce frumos va fi sa vie candva, sperand las ca indura ca va fi mai bine.)

Uf.
« Ultima Modificare: 27 Octombrie, 2004, 03:32:11 a.m. de viulian »

27 Octombrie, 2004, 08:05:13 p.m.
Răspuns #48

surfer1026

Scara am pomenit-o doar pentru a implica treptele - distinctia si succesiunea starilor de fericire. Sigur, nu se urca pe acesta scara...
Sunt de acord cu privire la faptul ca fericirea e in noi (dealtfel consider ca exista in noi arhetipul)
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

30 Octombrie, 2004, 11:59:03 p.m.
Răspuns #49

just_a_tear

Vizitator
 Cine mai crede in fericire? eu nu...Atunci cand esti pesimist e greu sa crezi ca mai exista si aceasta stare de completa multumire ...
    Fericirea?o simpla iluzie...am crezut si eu ,odata,in ea...acum nu mai pot sa cred

31 Octombrie, 2004, 12:03:37 a.m.
Răspuns #50

bke

Vizitator
e foarte nasol cand decazi de tot... cand esti suparat trist asa e.. starea respectiva te distruge,dar o poti controla?... eu cred ca da, o poti controla prin speranta...

31 Octombrie, 2004, 12:06:26 a.m.
Răspuns #51

just_a_tear

Vizitator
 sa o poti controla?cum se face?ma inveti si pe mine?prin sperante?si atunci cand sperantele nu mai exista?atunci cand singura speranta spre mai bine "a murit?"

31 Octombrie, 2004, 12:10:55 a.m.
Răspuns #52

bke

Vizitator
daca nu mai ai speranta... viata ta nu mai are rost deci te sinucizi.Tu ca robot organic nu mai ai de ce sa traiesti daca nu mai ai speranta... nu te pot invata cum o controlezi fiindca o faci deja...

31 Octombrie, 2004, 12:13:47 a.m.
Răspuns #53

just_a_tear

Vizitator
am murit...o paete din mine a murit!

31 Octombrie, 2004, 12:18:05 a.m.
Răspuns #54

bke

Vizitator
inseamna ca o parte din speranta a cedat... dar nu a murit fiindca atunci nu ii mai zice speranta....O calitate acestei "sperante" e ca nu moare ff greu.Decat atunci cand iti pui capat.Tu ca om ai acest dar de a incepe din nou ceva, ai aceasta putere.Cu toate ca esti slabit/a psihic... inca poti si inca poti pana iese...

31 Octombrie, 2004, 12:22:53 a.m.
Răspuns #55

just_a_tear

Vizitator
 Poate,de fapt sunt de acord cu tine insa in momentele acestea (acum) nu am putere sa ma ridic de aici ,de jos.Maine poate va fi altfel,sau poate peste o saptamana,peste o luna...cine stie?
   Insa e greu sa-ti recapeti speranta.E greu sa mai crezi in fericire dupa ce ai fost dezamagit,sau ma rog...dupa ce te-ai lovit de realitate,e ca si cand cineva te-a trezit din vis turnandu-ti o galeata de apa pe fata...

31 Octombrie, 2004, 12:25:26 a.m.
Răspuns #56

bke

Vizitator
ok... de acord cu tine... dar nu uita starea de azi e diferita de viata de zi cu zi...
ceea ce simti azi e un nimic pentru maine ...

31 Octombrie, 2004, 12:28:45 a.m.
Răspuns #57

just_a_tear

Vizitator
vreau sa cred ca maine va fi mai bine... :(

31 Octombrie, 2004, 12:31:10 a.m.
Răspuns #58

bke

Vizitator
maine intotdeauna va fi mai bine, nu stiu daca realizezi, dar seara esti nefericita si a doua zi parca vrei sa fi fericita... te bucuri din orice chestie micutza... .Hai zambeste maine este luni, ai o intreaga saptamana sa traiesti.be happy

31 Octombrie, 2004, 12:35:11 a.m.
Răspuns #59

just_a_tear

Vizitator
am zambit ,insa sunt trista,a fost mai mult un zambet fortat!
 Toate sunt trecatoare asa-i?unele trec mai greu,altele mai usor...