10 Octombrie, 2025, 05:12:15 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este IUBIREA?  (Citit de 245731 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

17 Martie, 2006, 08:37:14 a.m.
Răspuns #120

sunshine

Copiii mei nu-mi vor cere asta niciodata, i-am crescut in credinta si le-am insuflat dragostea fata de Tatal ceresc.Daca se va intampla vreodata ce spui tu, Sunt convinsa ca Dumnezeu ii va ajuta , ca ei vor intelege unde gresesc si se vor indrepta.Eu voi fi langa ei si , cu vointa Lui vom trece peste toate piedicile.
 Nu stiu ce vrei tu sa ma convingi? Sa -L iubesc mai mult decat pe copiii mei? El nu ne-a cerut asta , ne-a cerut sa iubim , sa fim fericiti si sa traim in cinste. Iubirea de Dumnezeu si iubirea de copii sunt 2 iubiri aparte, fiecare unica in felul ei.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

17 Martie, 2006, 09:12:55 a.m.
Răspuns #121

mihaiporubin

Copiii mei nu-mi vor cere asta niciodata, i-am crescut in credinta si le-am insuflat dragostea fata de Tatal ceresc.Daca se va intampla vreodata ce spui tu, Sunt convinsa ca Dumnezeu ii va ajuta , ca ei vor intelege unde gresesc si se vor indrepta.Eu voi fi langa ei si , cu vointa Lui vom trece peste toate piedicile.
 Nu stiu ce vrei tu sa ma convingi? Sa -L iubesc mai mult decat pe copiii mei? El nu ne-a cerut asta , ne-a cerut sa iubim , sa fim fericiti si sa traim in cinste. Iubirea de Dumnezeu si iubirea de copii sunt 2 iubiri aparte, fiecare unica in felul ei.

Domnul Dumnezeu sa-si implineasca fagaduintele Sale minunate fata de tine si de acasa ta;traiesti intradevar o iubire frumoasa; dar mai sunt cazuri in care educatia copiilor si dezvoltarea poftelor lor nu este influentata numai de educatia data de parinti;un greu cuvant si-l spune educatia primita in lume: scoala,strada, prietenii, mas media,etc; pentru cazul in care copii pretind de la parinti sa fie lasati in pace sau sa li se permita prietenia cu lumea sau sa traiasca in compromisuri intre Cuvant si lume ;intre Biserica si lume; exista textul din Evanghelia dupa matei cap.10 versetele 37-39 peste care nu se poate trece;este una din conditiile mantuirii:Veniti la Mine si luati jugul Meu... spune Domnul Isus...

17 Martie, 2006, 10:21:38 a.m.
Răspuns #122

Lady Allia

T. Tolis este cel care s-a apropiat cel mai mult de ceea ce simt eu ca este iubirea...

"Sa iubesti nu e nimic. Sa fii iubit e ceva. Sa iubesti si sa fii iubit e totul."

Iubirea fata de D-zeu este unica, este deosebita, este suprema si pe care orice persoana ar trebui sa invete sa o simta, sa o daruiasca si sa fie fericit ca o primeste inapoi! Iubirea lui D-zeu pentru noi este o binecuvantare, o raza de soare, o mana mereu intinsa, un ajutor pe care il avem mereu la dispozitie, dar nu il stim accepta in suflete...pentru ca in marea parte a timpului suntem...oameni, dar multi dintre noi incercam sa fim oameni buni, sa nu ne abatem de la caile LUI, sa nu IL uitam, sa IL iubim si sa invatam din iubirea lui uriasa si netarmuita catre noi!

Insa...eu desi voi invata mereu din cuvintele Domnului si din cele sfinte, desi voi incerca sa transpun cateva invataturi din Biblie in viata de zi cu zi..., nu am sa compar iubirea fata de D-zeu cu iubirea umana...

Iubirea in sine este D-zeu, dar manifestarea ei este umana!

Nu cautati sensul iubirii si nici nu incercati sa o definiti...cu cat o veti face mai mult, cu cat va veti pierde de ceea ce este ea defapt...de ceea ce trebuie sa insemne ea...IUBIRE !

17 Martie, 2006, 10:34:18 a.m.
Răspuns #123

mihaiporubin

T. Tolis este cel care s-a apropiat cel mai mult de ceea ce simt eu ca este iubirea...

"Sa iubesti nu e nimic. Sa fii iubit e ceva. Sa iubesti si sa fii iubit e totul."

Iubirea fata de D-zeu este unica, este deosebita, este suprema si pe care orice persoana ar trebui sa invete sa o simta, sa o daruiasca si sa fie fericit ca o primeste inapoi! Iubirea lui D-zeu pentru noi este o binecuvantare, o raza de soare, o mana mereu intinsa, un ajutor pe care il avem mereu la dispozitie, dar nu il stim accepta in suflete...pentru ca in marea parte a timpului suntem...oameni, dar multi dintre noi incercam sa fim oameni buni, sa nu ne abatem de la caile LUI, sa nu IL uitam, sa IL iubim si sa invatam din iubirea lui uriasa si netarmuita catre noi!

Insa...eu desi voi invata mereu din cuvintele Domnului si din cele sfinte, desi voi incerca sa transpun cateva invataturi din Biblie in viata de zi cu zi..., nu am sa compar iubirea fata de D-zeu cu iubirea umana...

Iubirea in sine este D-zeu, dar manifestarea ei este umana!

Nu cautati sensul iubirii si nici nu incercati sa o definiti...cu cat o veti face mai mult, cu cat va veti pierde de ceea ce este ea defapt...de ceea ce trebuie sa insemne ea...IUBIRE !

oamenii care-L iubesc pe Domnul Dumnezeu si pe fratii Domnului Isus si pe vrajmasi...sunt sarea pamantului si lumina lumii...dar lucrul acesta este extrem de scump  si cere sacrificii mari... iubirea se dovedeste prin sacrificii...sentimente sau fapte? emotie sau constientizare pana la sange?
fidelitate sau gelozie? iubire si ura totodata;prietenie si vrajmasie,simultan

17 Martie, 2006, 10:50:54 a.m.
Răspuns #124

Lady Allia

Iubirea nu se dovedeste...iubirea se simte !!! Iubirea este IUBIRE ! Iubirea o daruiesti, iar atunci cand o primesti esti fericit!!!
Si pentru ca vad ca mereu vorbesti doar despre iubirea lui Dzeu si despre biserica...vreau sa spun ca....pana si Isus ... a iubit....De ce? Pur si simplu ne-a iubit !!! Nu a asteptat sa fie iubit la randul LUI..., nu a asteptat miracole, schimbari....EL...a DARUIT, ... a FACUT MIRACOLE....EL a IUBIT....!

17 Martie, 2006, 03:29:52 p.m.
Răspuns #125

mihaiporubin

Iubirea nu se dovedeste...iubirea se simte !!! Iubirea este IUBIRE ! Iubirea o daruiesti, iar atunci cand o primesti esti fericit!!!
Si pentru ca vad ca mereu vorbesti doar despre iubirea lui Dzeu si despre biserica...vreau sa spun ca....pana si Isus ... a iubit....De ce? Pur si simplu ne-a iubit !!! Nu a asteptat sa fie iubit la randul LUI..., nu a asteptat miracole, schimbari....EL...a DARUIT, ... a FACUT MIRACOLE....EL a IUBIT....!
My Lady,
fiecare om primeste o portie de iubire de dat si de primit;fiecare om intelege acest lucru diferit de ceilalti oameni;eu inteleg iubirea pentru iubita mea ca pe o mica portie de iubire;iubirea pentru copilul meu iarasi ca pe mica portie de iubire,dar de alt fel, iubirea pentru prietenul meu iarsi este altceva;iubirea de Dumnezeu este din nou cu totul altceva;Domnul Isus a fost singurul si primul care a avut  o iubire dincolo de placerea clipei:L-a iubit pe Domnul Dumnezeu si ia iubit pe oameni:prieteni,straini,vrajmasi,copii,femei,barbati,bolnavi,sanatosi,tineri si batrani,vii si morti,bogati si saraci,frumosi si urati,demni si nedemni;din cauza asta imi place sa vorbesc mai mult de iubirea Lui decat de a noastra;desi la o anumita varsta mi se pare ca eu sunt cel care iubeste cel mai mult si mai cuprinzator si mai total decat toata omenirea la un loc ;dar a trecut repede...

17 Martie, 2006, 03:33:24 p.m.
Răspuns #126

sunshine

Domnul Iisus este unul , nu va mai exista altul la fel.Deci nici noi nu putem fi ca El , dar putem sa-L iubim si sa-L purtam in suflet.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

17 Martie, 2006, 04:27:43 p.m.
Răspuns #127

mihaiporubin

Domnul Iisus este unul , nu va mai exista altul la fel.Deci nici noi nu putem fi ca El , dar putem sa-L iubim si sa-L purtam in suflet.

mia ramas in minte una din vorbele Sale: "Va dau o porunca noua,sa va iubiti unul pe altul asa cum v-am iubit Eu" sau: asa cum va iubesc Eu ...

22 Martie, 2006, 11:39:13 p.m.
Răspuns #128

ONLY_NICO

Probabil nimeni nu poate da o definitie acestui sentiment,IUBIREA!A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb,inseamna o daruire totala...IUBIREA este Dumnezeu.Exista oameni care se plang ca au daruit totul unei persoane si ca persona respectiva nu i-a raspuns niciodata iubiri.Daca iubesti cu adevarat nu astepti niciodata in schimb nimic,sa fi fericit ca iti poti manifesta iubirea .Poate ca va ganditi ca in lumea in care traim nu exista asa ceva...insa atata timp cat eu aduc aminte de ea insemna ca exista sau poate ca e pe cale sa renasca.Niciodata sa nu va fie rusine cu iubirea pe care o simtiti. ;)
Cu cât judeci mai mult, cu atât iubesti mai putin!

23 Martie, 2006, 09:48:08 p.m.
Răspuns #129

desdemona

azi m-a intrebat iubitul meu ce este iubirea pentru mine...si pt prima data m-am gandit sa ii dau o forma in cuvinte...iubirea pentru mine este atunci cand sunt un fulg si ma prind in dansul lor...pentru mine timpul isi are echivalent doar in vesnicie,si stii ca se va termina dar nu conteaza..atunci esti liber..esti acasa...
cred ca este definitia cea mai buna..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

23 Martie, 2006, 09:50:57 p.m.
Răspuns #130

ONLY_NICO

Intradevar iubirea nu are calendar :D :-*
Cu cât judeci mai mult, cu atât iubesti mai putin!

23 Martie, 2006, 10:12:00 p.m.
Răspuns #131

Rudy Valentino

Iubirea e atuncea cand o gagica iti da un kil da salam da Sibiu, iar tu, ca sa-i demonstrezi ca esti un tip romantic si ca nu-ti e indiferenta(gagica, nu masina ei!)  , ii mai ceri si niste file da shalau plus o damigeana da "Jidvei"!

Marele Maestru
Rudy

23 Martie, 2006, 10:16:10 p.m.
Răspuns #132

desdemona

si niciodata nu strica umorul.. :D
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

28 Martie, 2006, 07:33:42 a.m.
Răspuns #133

furia ingerului

Vizitator
Iubirea cred ca e apogeul simtiri umane. Altfel nu se explica cum suntem in stare de sacrificii pe care nu le justifica nici o sociologie, biologie, psihologie sau mai stiu eu ce alte stiinte umane. Daca esti gata sa te anulezi ca om pentru cel de langa tine incetezi a mai fi om...ajungi iubire.
Iubirea sta deci in nebunia de a lasa totul sa plece de la tine si sa te mandresti cu asta. Iubirea sta in a nu putea sa spui "Te Iubesc" de teama ca prea multi/-e inaintea lui/ei au auzit de la tine aceste cuvinte fara sa le dai sens iar acum cand SIMTI ca ai gasit pe acel EL sau acea EA...ai uitat cuvintele, de emotie. Iubirea inseamna sa-ti rupi de la gura mancarea ta si sa o dai celui de langa tine zicand: "Mananca si eu te voi iubi astfel".
Iubirea este definitia stadiului de om. Nu uitati, nu va nasteti oameni, doar primate superioare cu intelect. A ajunge om nu e o obligatie pentru toti prostii e o calitate doar a celor ce inteleg menirea traseului speciei umane...iubirea este capatul.

28 Martie, 2006, 10:46:20 p.m.
Răspuns #134

black rose

......oricat am incerk sa dam o defintitie iubirii fie ea stiintifica fie sentimentala nu vom reusi niciodata.......este k si cum ai privi o sfera si ai incerk sa-i gasesti un o mukie.este ceva f complex pt mintea nostra de fiinte superioare.
   dragoste..........iubirea...........este k o stafie pt k multi vorbesc despre ea,dar putini o cunosc si din acesti multi sufera din cauza ei.
            oare exista ea cu adevarat sau e doar nevoia noastra fiziologica de a ne gasi pe cineva cu care sa ne impartim bucuriile ,esecurile.......cine stie ............totul e mister..................
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!