10 Octombrie, 2025, 05:52:01 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

DA SAU NU PENTRU AVORT ?

DA
3 (23.1%)
NU
10 (76.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 7

Autor Subiect: DA SAU NU PENTRU AVORT ?  (Citit de 31101 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Ianuarie, 2008, 10:00:10 p.m.
Răspuns #60

sunshine

Draga mama, sunt fiul tau alcatuit din suflet si trup, persoana vie, adapostita langa inima ta. Sunt fiul tau si-mi intretin viata cu sangele tau, decitu esti adevarata mea mama. Glasul meu nu se aude dar el exista si simt acest lucru cum simt ca am gura, ochi si urechi, cap si trup, maini si picioare. Cu acest glas vreau sa-ti vorbesc . Ma gasesc intr-un moment unic al existentei mele si nu pot sa nu-ti strig in constiinta. Stii mai bine ca mine ca sunt pe punctul de a fi ucis. Vai, ce cruda nefericire, ucis de propria mea mama! E prea tarziu sa vorbesc in cugetul tau? Nu vreau decat un singur lucru: VREAU SA TRAIESC! Sunt fiinta si mi-e draga viata. Te implor, scumpa mama, lasa-ma sa exist! Nu-mi lua lumina zilei si bucuria existentei! La sanul tau sunt in locul cel mai sigur si linistit din intreaga lume, de ce nu vrei sa ma ocrotesti? Ma aflu in acest rai pamantesc, dintr-o randuiala divina, de ce-mi iei dreptul la viata?
   Ma indrept , mai intai spre inima ta. Iti cer intelegere si-ti caut iubirea. Niciodata nu esti mai aproape de propria-ti fiinta, cu un rost suprem si sfant de mama, ca acum. Niciodata faptura ta nu este incarcata de o mai aleasa maretie decat acum cand ma aflu si eu in ea. Esti sfanta prin prezenta mea, esti sfanta prin jertfa pe care o faci pentru existenta si devotamentul pe care-l arati fiind insarcinata cu mine. Nu renunta la numele sfant de mama, care face ca sufletul tau sa fie rug de iubire. Nu renunta la acest titlu care te onoreaza inaintea tuturor oamenilor cinstiti si credinciosi. Nu te pierde si nu te teme de viata mea si nu fi rece ca un monstru. Dar, mai ales, nu pata cu sange nevinovat ceea ce ai mai de pret , ceea ce ai mai nobil si imaculat in adancul fiintei tale.
  Nu pot sa ma adresez constiintei mele. Am speranta ca glasul meu va patrunde in ea raza de lumina. Esti, intr-adevar, constienta de ceea ce te-ai hotarat sa faci? Banuiesc ca imi raspunzi imediat :" da , desigur". Oare vorbesti dintr-o certitudine sau siguranta deplina? Oare chiar asa iti spune constiinta? Eu stiu mai bine decat tine : te ascunzi in spatele constiintei altora, adica a celor care si-au pierdut de fapt limpezirea constiintei, indemnandu-te impotriva mea.Ce vor acestia? Unii din acesti potrivnici ai mei iti soptesc sau chiar striga spunandu-ti ca eu nu as fi om, ca nu as avea viata proprie, deci pot fi avortat. Nu, mama, nu categoric, nu te lasa inselata! Eu nu sunt doar o bucata de carne in pantecele tau , sunt viata si sunt persoana, am suflet si am trup, sunt faptura vie si sunt izvor de existenta .
   Alti potrivnici mai spun ca as fi un simplu embrion, fara suflet viu si nemuriot, care poate fi suprimat oricand. In numele acestei presupuneri , ma poti omori pe mine si poti omori pe oricine. Daca nu exista suflet, nu exista crima. Mama, omul are suflet. Eu nu vreau sa mor niciodata! Tot asa , potrivnicii mei iti mai spun ca nu as fi om decat dupa ce m-as naste si as fi constient de mine insumi. Asadar , ai avea , negresit, dreptul sa ma arunci. Raspunde-mi: omul matur poate fi omorat in somn, pentru ca nu este constient?
   Daca vei fi cu bagare de seama , luand aminte la tine, vei constata ca propria ta constiinta te opreste a savarsi crima avortului.Ea nu-ti ingaduie sa te atingi de sufletul meu, pentru ca el nu este un obiect in proprietatea ta, nu este un lucru de vanzare. Dimpotriva, eu sunt in primul rand proprietatea lui Dumnezeu si din partea Lui am dreptul de a ma naste. Si, pentru mine , Dumnezeu a rostit cuvintele acestea: "Inainte ca sa fi iesit din pantecele mamei tale te-am sfintit".  Iti mai spun doar atat: cand glasul meu de acum va inceta, pentru ca m-ai omorat, va aparea un alt glas. El iti va aduce aminte necontenit de crima savarsita . Simplul fapt ca mai traiesti dupa aceea te va apasa ca o vine de neiertat.
   Copilul tau.

Despre aceasta vina vorbesc eu.Nu exista pacat mai mare pe lume si niciodata nu va putea fi platit.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

28 Ianuarie, 2008, 01:01:56 p.m.
Răspuns #61

Lady Allia

"As dori sa intreb persoanele care sunt categoric impotriva avortului, daca au o parere mai buna despre femeile care nasc copii, dar ii pun intr-o punga pe care o lasa la tomberon ori in fata unui orfelinat ori pe scarile unei biserici ori ii vand pe cativa euro/dolari."

1. cu atâtea măsuri de preconcepţie şi cu atâta informaţie la îndemâna oricui nici NU AR TREBUI SĂ SE PUNĂ ACEASTĂ PROBLEMĂ!!! e imoral! e ilogic! e...crimă cu premeditare!!!
Cine totuşi ajunge aici socotesc că este ori ignorant, ori iresponsabil, ori nu pur şi simplu nu merită să fie vreodată mamă!!!
Crimă este oricum, chiar dacă legal se pedepseşte doar varianta cu punga, tomberonul, etc.
Fătul trebuie să se nască , ..., ca legea să te pedepsească pentru omor calificat. În prima variantă a avortului te pedepseşte doar în anumite circumstanţe mai greu de dovedit :(.

3. totuşi...acel copil din pungă sau din tomberon UNEORI MĂCAR ARE O ŞANSĂ, cel avortat nu are nici măcar acea şansă! am văzut un caz unde copilul a fost găsit şi înfiat. sunt convinsă că nu este singurul caz.

oricum...deşi înţeleg unele variante şi încerc să le accept...le socotesc nedrepte, crude şi oripilante amândouă :(.
eu am avut un avort spontan când fătul avea 2 luni...pe masa de control şi...nu pot să depăşesc această situaţie nici acum. mă gândesc mereu la copilul meu, la cât de mare ar fi, la faptul că ar fi trebuit să ştiu că dacă plâng şi mă stresez pot să-l pierd...
NU AM ŞTIUT şi am să mă URĂSC pentru asta câte zile voi avea!!!
în momentul în care devii mamă TREBUIE să ştii tot!
sper să mă ierte de acolo de unde este pentru că din neglijenţa mea oarecum...l-am pierdut  :'( :'( :'(!

« Ultima Modificare: 28 Ianuarie, 2008, 01:03:57 p.m. de Lady Allia »

28 Ianuarie, 2008, 03:19:42 p.m.
Răspuns #62

Pensees

S-a pus intrebaea:DA sau Nu;mi-am spus si eu parerea cum simt cum gindesc.
 Referitor la cele ce-si pun cpopii in pungi la tomberon?Cred ca n-au nascut intr-un spital,au facut-o sub influienta "febrei laptelui",mi-e mila de ele.Cele ce-i lasa pe scarile unei biserici,orfelinate sau ii vind?le-au dat viata din viata lor,spera sa aiba norocul de o viata mai buna ca a lor;atitea-si cauta ulterior pruncii,atiti copii abandonati,dati spre infiere sau vinduti isi cauta mamele,le iarta si le-nteleg.Le si nu le-nteleg.
  Mda...cind am raspuns,nu m-am gindit la situatii extreme;cind raspund,ma pun in situatia respectiva:sa fac sau sa nu fac.In adevar,sint femei cu sanatatea precara,care realmente n-au stiut ca nasterea le-ar priclita viata lor sau si a copilului;e drept,ca acum pot fi vazute malformatiile fatului in perioada intrauterina,malformatii ce pot fi in urma acelui nefericit accident la acel reactor,urmare a modificarilor genetice aduse plantelor,folosirii unor anticonceptionale a caror reactie poate fi diferita de la un organism la altul,sau cite-or mai fi si in adevar se cere interventia medicului.
 Mai e situatia cind sarcina e in urma unui viol si atunci se stie ca socul celei violate,poate avea repercursiuni grave asupra psihicului copilului ce se va naste,lucru ce nu poate fi vazut inainte de nastere dar se stie din situatii similare.
  Restul:copii multi,amanti,soti ce nu-i doresc,venituri mici....hm..solutii pentru "scuze-acuze".(Repet,aici m-am gindit la situatia ca asi fi eu in cauza.)
  Imi cer scuze,dar cred ca fiecare ,asa fac eu,raspunde dupa cele traite,gindite,simtite pe propria viata,pe propriul suflet,fara a dori sa jigneasca,sau sa contrazica pe cineva(cum nu am dorit nici eu). Am raspuns pentru ca am zis un "NU" categoric,si-mi asum greseala de a nu ma fi gindit la toate aspectele acestei intrebari.
                                         Cu bine M.
« Ultima Modificare: 28 Ianuarie, 2008, 04:02:08 p.m. de Pensees »

28 Ianuarie, 2008, 10:32:18 p.m.
Răspuns #63

valentina

Sunt contra,prefer pastilele  cu toate ca si astea din pct de vedre religios sunt pacatoase.Insa le prefer orice contaceptiv este mai bun decat sa-l omori cand deja pulseaza viata,asa contraceptivul impiedica sa se formeze.Eu una asa vad,poate e bine ,poate e rau,nu stiu ,sa-mi spuneti voi...
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

07 Februarie, 2008, 03:13:07 p.m.
Răspuns #64

Cruella

categoric DA. ma gandesc la femeile care au 12 copii si n-au cu ce sa-i hraneasca, si nici destula minte sa foloseasca ceva anticonceptionale. din pacate sunt destule! macar sa le dam o sansa dupa ce "nu au gandit"...
My imaginary friend says you are crazy!

19 Aprilie, 2008, 12:47:04 p.m.
Răspuns #65

fireblade

Un caz fericit.... o femeie de 28 ani, de la tara, somera,  ramane insarcinata cu un barbat casatorit. Dilema ... sa faca avort si astfel sa ascunda " pacatul" de gura lumii sau sa pastreze copilul si sa infrunte prejudecatile si familia. Decide pentru a doua varianta, cat a durat sarcina nu a fost zi in care sa nu planga din cauza faptului ca familia(mama si fratele)o judecau si o certau, ca sa ma exprim elegant. De una singura a mers la spital si a nascut(o nastere grea, intrucat la spitalele din oraselele mici , fara bani risti sa te mutileze doctorii). Si astfel am o nepotica sanatoasa si frumoasa pe care toti o iubesc inclusiv unchiul care era cel mai inversunat in afirmatii de genul " Ne-ai facut de ras in tot satul". Acest copil nu va avea cele mai frumoase jucarii si hainute insa are o mama care lupta pentru a-i oferi tot ceea ce poate. Ma intreb acum daca femeia aceasta nu ar fi fost indeajuns de puternica incat sa ia decizia sa pastreze copilul, cine mi-ar mai fi spus mie prin telefon " Ati, te iubesc, cand vii acasa?", facandu-ma sa plang de dor si de iubire.
Depinde de la caz la caz decizia de a face sau nu avort, insa toata admiratia mea pentru femeile care pastreaza un copil, in ciuda dificultatilor, si lupta apoi pentru a-i oferi o sansa sa devina OM.

19 Aprilie, 2008, 03:25:06 p.m.
Răspuns #66

dayane

mi-e groaza si ma doare sa ma gandesc ca propria-mi mama a putut face un astfel de act.as fi putut chiar eu.ma intreb oare cum de am scapat. :'(

nici macar nu stiu cati au fost....cati fratiori mi-a fost interzis sa-i cunosc. :'(

tot ce vreau e sa uit ca am aflat candva de asa ceva...pentru ca mi-e mama si nu vreau sa o judec,nu vreau sa-mi schimb parerea despre ea mai ales prin cate a mai avut de trecut...

03 Mai, 2008, 11:48:51 a.m.
Răspuns #67

Aledronix

Avort : DA!
Abuz de avort : NU!

Ok te-ai distrat cu persoana iubita, fie ca esti barbat sau femeie, si prezervativul, pilula, spermicidele sau orice combinatie a lor a cedat sifemeia ramane insarcinata fara a avea dorinta/posibilitatea de crestere a copilului atunci DA.Categoric merita facut avortul.
Sarcina e rezultatul unui viol?Pune inpericol viata mamei? = avort
Singura situatie in care nu sunt de acord cu avortul este atunci cand barbatul obliga femeia in acest sens sau cand femeia se foloseste de avort ca metoda contraceptiva.

Si aviz matorilor de pareri categorice anti avort:
Am vazut vehementa cu care ati criticat avortul invocand dogme si reguli fara substanta si existenta unui al doilea "suflet".Dragut din partea voastra sa specificati ca NU ati trecut voi insiva prin el.Sunt destul de sigur ca in fata deciziei de a pastra un copil care nu il doriti(a se intelege si ca nu il doriti cu persoana respectiva sau in acel moment al vietii; eu imi doresc copii dar nu m-as apuca de la varsta mea de ei) sau nu il puteti sustine veti fi cat se poate de tentati si chiar pe buna dreptate, sa renuntati la el prin avort.De ce sa nenorociti viata a trei persoane(barbatul femeia si copilul) cand acest lucru se poate evit?