11 Octombrie, 2025, 12:08:56 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cat de buni suntem?  (Citit de 16975 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Decembrie, 2004, 11:57:30 p.m.
Răspuns #15

just_a_tear

Vizitator
 Sa chem politia,ar fi fost o idee,dar cine avea idei in situatia aceea?eu m-am pierdut...chiar nu stiam ce puteam sa fac.Data viitoare sigur voi stii,insa imi doresc sa nu existe o "data viitoare"

07 Decembrie, 2004, 12:04:37 a.m.
Răspuns #16

bke

Vizitator
e usor si adevarat din pacate... poate daca ai sansa pe cativa cum a avut-o justatear...  sau poate tatal ala isi pedepsea fiul fiindca furase ceva... si nu vorbea serios ci doar sa il sperie in modul lui... 10 de mii de variante... doar tipa la el nu il lovea din cate zice justatear.. so... nu stiu

07 Decembrie, 2004, 12:08:33 a.m.
Răspuns #17

just_a_tear

Vizitator
 Din cate am putut vedea nu il lovise,dar oricum nu o facea pentru a-l speria ...daca ai stii cum ii vorbea,il injura in cel mai vulgar mod(ca sa intelegeti)

07 Decembrie, 2004, 12:17:58 a.m.
Răspuns #18

|ngerMorT

E adevarat ca un astfel de mediu este oribil pentru un copil...f.probabil ca acel copil va ramane cu mari sechele daca secventele de genul acesta aveau loc in mod repetativ...Ideea de a chema politia? Ce ar putea sa faca politia? sa avertizeze tatal in cazul in care nu considera situatia majora...si hai sa fim seriosi, e clar ca se va mai repeta...paote chiar mai rau din cauza nervilor...ar da chair vina pe copil ca a venit politia la el. Sau ar putea sa-l ia pe acel copil din custodia tatalui si sa-l duca ulterior la un orfelinat daca acesta nu mai are alte rude (ceea ce este f.probabil)...Cati sunt dispusi sa adopte un copil in varsta de 6 ani? FOARTE putini...Deci e calr ca viitorul copilului, pana va implini 18 ani este in acel orfelinat...
Deci totusi...ce putem face?
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

07 Decembrie, 2004, 12:19:39 a.m.
Răspuns #19

bke

Vizitator
eu am asistat la ceva si mai tragic.eram intr-un bar plin de oameni cu 3 prieteni,si am stat ce am stat , am baut niste beri si un amic de langa mine ma bate pe umar si imi arata ceva ce ma socat:Un tip mai micut de inaltime si destul de lat ii dadea palme unei tipe... dar niste palme de se aud de aici pana in coltu strazii.Apoi animalul ia mai tras si doi pumni ... eu in timpul asta nu realizam ca un om poate fi atat de fiara, in fine , l-au calmat unii.Cred ca stiu care a fost socul tau justatear....

07 Decembrie, 2004, 12:23:43 a.m.
Răspuns #20

|ngerMorT

Ce inseamna ca l-au calmat? Sper ca l-au calmat tot cu niste pumni! NU sunt pro violenta...dar pana la un punct...SI totusi...tipa aia statea asa? Lumea a stat si a asteptat sa-i targa si niste palme si niste pumni pana sa intervina? Dar de fapt nimic nu ma mai mira...au ajuns sa aiba loc violuri in mijlocul strazii si lumea sa grabeasca pasul ca sa treaca mai repede...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

07 Decembrie, 2004, 12:25:56 a.m.
Răspuns #21

bke

Vizitator
pai.. da... poate ca toti erau la fel de socati ca si mine...

07 Decembrie, 2004, 12:27:05 a.m.
Răspuns #22

just_a_tear

Vizitator
 Da,chiar a fost oribil sa asist la asa ceva si fara sa pot face ceva.SI tot aici am sa va povestesc maine(pentru ca acum trebuie sa merg la nani)cum o fata de varsta mea...din saracie (vecina mea)a inceput sa se prostitueze,mai mult sa ii placa.Pentru ea oare ce putem face?

07 Decembrie, 2004, 12:31:50 a.m.
Răspuns #23

DIANA

Vizitator
Pai si atunci ce facem?! Consideram ca viitorul acestui copil este compromis si mergem mai departe?! Asa cum e posibil ca acest copil sa fie, la un moment dat, omorat sau traumatizat pe viata in urma eventualelor batai primite de la tatal sau, tot asa e posibil ca acest copil sa ajunga un extraordinar om de stiinta. Si atunci, ce preferam: sa punem raul inainte sau sa lasam o mica raza de lumina sa prinda putere?

07 Decembrie, 2004, 12:38:42 a.m.
Răspuns #24

|ngerMorT

Dar nu a zis nimeni ca asta e solutia...eu cel putin nu am sustinut asta. Am expus doar cum ar evolua (posibil) situatia in cazul chemarii politiei...Nu spun ca varianta bataii ar fi mai buna decat cea a orfelinatului...spun doar ca nici cea de-a doua nu e tocmai ok...Solutile sunt totusi relativ limitate si pana acum nu am gasit una care sa duca spre o situatie cu adevarat fericita...

07 Decembrie, 2004, 12:43:46 a.m.
Răspuns #25

DIANA

Vizitator
Hmmm! Probabil ca o solutie perfecta nu vom gasi niciodata. Dar e la fel de adevarat ca nu avem alte instrumente de aparare legala decat Politia.

07 Decembrie, 2004, 02:36:56 a.m.
Răspuns #26

sharara

draga Diana....
eram sigura ca asa mi-ai fi raspuns..de multe ori mi s-a reprosat ca sunt prea....exclusivista..si adevarul este pe undeva pe la mijloc..ezi tu...eu sunt o mare amatoare de muzica clasica...ascultam asa ceva din frageda copilarie..deci se poate spune ca mi-a intrat in sange...si sincer..ma bucur..starneste muzica aceasta ceva in mine de fiecare data..imi da viata..ma inalta la astre uneori.si ma coboara in abisuri de vulcani cateodata...de fiecare data..simt ca renasc.ma poate condmana cineva ca imi place mai mult decat manelele????
poate ca nu as fi avut nimic cu ele..dar versurile sunt dezgustatoare uneori...exista momente..in care daca fac abstractie de ele..dansez grozav pe ritmul lor..dar dupa cateva ore..spre deosebire de concertele pentru vioara ale lui ach,de muzica lui Bedrich Smetana,de Balada.de Beethoven...si lista poate continua lejer..manelele ma obosesc..poti intelege asta?pur si simplu ma secatuiesc de energie..si este logic sa caut ceea ce imi face bine..
asta nu inseamna ca dispretuiesc oamenii care iubesc manelele..nu am ajuns sa caracterizez un om in functie de preferintele muzicale...cu atat mai putin sa il judec din acest punct de vedere..vezi tu Diana,...eu obisnuiesc sa judec omul dupa fapte...vorbele se pot spune usor..dar faptele..arata ceea ce suntem...

07 Decembrie, 2004, 08:52:19 a.m.
Răspuns #27

D3rb3d3u

Vizitator
   Ma bucur, draga Sharara, ca ai pus punctul pe I. Am observat ca unii "cavaleri cruciati" condamna foarte usor persoanele dupa preferintele muzicale, dupa valorile religioase, dupa stilul de viata. Asta e oare scopul aici? Sa judecam ? Omul s-a nascut liber, sa aiba libertate de gandire, de exprimare, de alegere, de a  face ce este mai bine pentru el  Ar trebuie sa fie inca 4-5 persoane ca tine pe acest site, pentru ca am vazut ca sfaturile tale sunt totdeauna datatoare de sperante.

07 Decembrie, 2004, 09:58:15 a.m.
Răspuns #28

Semiramis

Global Moderator
eu cred ca fiecare alege in functie de nivelul de cultura, de educatie ceea ce anume ii place si cum sa se comporte. nu trebuie excluse din cercurile noastre persoanele care nu ne impartasesc placerile, opiniile si nu in ultimul rand credinta. incercam din greu sa supravietuim intr-o societate pe care o dorim libera! atunci de ce noi insine o ingreunam??? haideti sa nu ne mai intrebam: "cat de buni suntem" ci sa incercam, din rasputeri SA FIM MAI BUNI AZI DECAT IERI SI MAINE DECAT AZI!!!  altfel, nu vom face decat sa ne lamentam, sa ne plangem soarta ca nu putem da 1000 de lei unui batran pentru medicamente. si eu ma intreb de cate ori ofer mia aia de lei daca se duce intr-adevar pentru ce e ceruta si nu pentru bautura. insa daca ea este cheltuita pentru altceva decat pentru ce e ceruta, este pacatul celui care o face, nu al meu...
asa zic eu...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Decembrie, 2004, 11:06:30 p.m.
Răspuns #29

bke

Vizitator
... ma eu tot nu pricep , daca vedeti treaba aia asa de urata cu baiatul , de ce nu faceti ceva?adica degeaba discutati lucruri aici ca ar trebui sa se faca ceva cand defapt nu face nimeni nimic, eu de aia am scris asta este.. fiindca nu se va face de catre noi nimic in privinta asta...