10 Octombrie, 2025, 09:06:26 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Iti este teama de moarte?

Da
Nu

Autor Subiect: MOARTE  (Citit de 41474 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Martie, 2006, 12:00:08 p.m.
Răspuns #60

desdemona

La mine moarta s-a aratat foarte ademenitoare...prima data am urat-o ..pentru ca ea a pus capat muncii mele...muncii mele de a ajuta pe cineva, pe care ea fara sa clipeasca l-a luat...apoi am uitat de ea..pana in momentul in care ea s-a aratat ca solutie a problemelor mele..si lupta a continuat..ma atragea spre ea..dar ceva ma tinea aici...acum am invins-o..Dar razboiul nu s-a terminat..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

14 Martie, 2006, 12:24:04 a.m.
Răspuns #61

ONLY DESIRE

Surioara...cum poti spune asa ceva?Moartea nu e o solutie...cu atat mai putin pentru tine!Toti trecem prin clipe grele...poate f. grele,insa trebuie sa le depasim...iar tu ai destula putere si intelepciune sa le depasesti!l >:(...cred ca am sa-ti dau o bataita! :-*
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

16 Martie, 2006, 08:18:54 p.m.
Răspuns #62

crocantzel

Vizitator
Moartea nu e niciodata o solutie...O spun din experienta...Niciodata! Trebuie sa lupti, sa nu te dai batut...

27 Iunie, 2006, 08:46:43 p.m.
Răspuns #63

Miss M.

A murii - e un moft care trece ,
A traii - e sa mori repetat
Fara sa ai vreodata ragazul ...
Sa mori cu adevarat !
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

28 Iunie, 2006, 01:19:34 p.m.
Răspuns #64

Empress

Oare ce este moartea de fapt??Cred ca cel mai mult urasca moartea,sa nu credeti ca imi este frica de ea doar ca pur si simplu o urasc daca as putea sa lupt cu ea sa o fac sa dispara si sa fac ca noi oamenii sa traim vesnic as face-o!!Moartea este vinovata de multa durere si suferinta in viata mea...mi-a luat ce aveam mai bun mai cald si mai inocent pe lumea asta  :-*
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

28 Iunie, 2006, 01:57:29 p.m.
Răspuns #65

B3b3

Desdemona!??!!!! lupta cu moartea gandul ca te poate ajuta la un moment dat ??? este de prisos ...ea vine doar cand si daca vrea ea ,fara nici un fel de abatere. :-*
sunt multe de spus insa  ;D sunt la job
revin :P
Cel care are incredere in el va castiga increderea celorlalti!

10 Iulie, 2006, 03:11:35 a.m.
Răspuns #66

Empress

Desdemona si eu ca si tine am luptat si inca mai lupt cu moartea ...si cum am mai zis urasc moartea pentru ca mi-a rapit oameni fparte dragi mie dar niciodata nu am sa ii cedez fara lupta ...asa ca lupta si tu ...lupta cat de tare poti ,cu moartea poti lupta si cred ca daca vrei cu adevarat sa traiesti se poate poti sa traiesti ...capul sus  :-*
De s-ar opri timpul in loc
Si marea de s-ar face foc
Si muntii de ar disparea
Am sa respir iubirea ta.
Si soarele de mi-ar sopti
Caldura lui de mi-ar vorbi
Mi-ar spune cerul 'Tu esti tot,
Tu esti si apa, esti si foc.

28 Iulie, 2006, 02:01:08 p.m.
Răspuns #67

desdemona

nu ai curaj daca alegi sa mori,ci ai curaj daca alegi sa traiesti
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

07 August, 2006, 08:36:26 p.m.
Răspuns #68

Semiramis

Global Moderator
oare exista moarte, sau incetare din viata?
moartea e de fapt starea corpului care nu mai e viu. trebuia sa poarte un nume aceasta stare si noi, oamenii, i-am spus "moarte".
cred ca e doar trista...tristetea celui care se duce, impreuna cu tristetea celor din jur...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

09 August, 2006, 11:41:37 p.m.
Răspuns #69

Dedeiu

Este trista fiindca asa este "normal". Atunci cand cineva apropiat moare, plangi. De ce? Fiindca trebuie sa te obisnuiesti fara persoana respectiva. Asta inseamna adaptare, acceptare. De ce sa nu te bucuri ca persoana respectiva a scapat de viata asta si a ajuns in rai? Mai greu daca vezi viata asa cum o vad cei din jurul tau. Daca de mic ai vedea ca cei din jurul tau rad la o inmormantare, asa vei face si tu. Cand stii ca vei muri, ceva firesc omului, are loc. Friica, nu stii ce se va intampla cu tine. Daca ajungi in iad? Friica foloseste deobicei marirea dozei de energie pentru corp cu ajutorul adrenalinei daca nu ma insel. Atunci este absolut natural sa-ti fie friica de moarte, corpul se pregateste nefiind constient ca el se va opri din functionare. In multe credinte moartea inseamna despratirea corpului spiritual de cel spiritual. Ce se intampla cu cel spiritual, chiar nu stiu sa va impartasesc. Numai bine.

30 Octombrie, 2006, 10:14:24 p.m.
Răspuns #70

orhideea albastra

Moartea.....e cea mai mare certitudine pe care o a vem in aceasta viata...cu totii ne nastem pt a murii intr-o zi.Dar cu toate astea, paradoxal ,ramane un mister care ne sperie...de ce??? Poate ca tocmai datorita naturii noastre umane care ne determina sa ne fie frica de ceea ce nu putem percepe sau cerceta direct...Si in lipsa unor certitudini metafizice concrete, ale acestui fenomen...am inceput sa creeam mituri,legende , simboluri care sa ne ajute sa "indulcim"acest chin...
Sa nu ne simtim lasi daca la unii ne e frica de ea...Si Isus, cand a aflat ca v-a muri rastignit a simtit frica...
Personal, pt mine moartea e doar o trecere,o poarta spre lumea, spre linistea de care ne e atat de dor uneori...spre un univers mult mai vast de cunoastere spirituala...ne intoarcem inapoi de unde am fost trimisi...unii mai saraci, altii mai bogati dupa aceasta viata.
 De ce uram moartea cand ne rapeste pe cineva drag... de ce disperarea ne patrunde atunci in fiecare celula...???Psihologic se explica prin existenta atasamentului pe care l-am format fata de aceste persoane dragi pe care le-am iubit, si acest sentiment de pierdere, durere, disperare e absolut normal sa-l simtim. Si sunt convinsa,ca, oricat de mult am intelege moartea, toti vom gusta din suferinta amara asociata perderii unei persoane dragi..
 Dar dincolo de asta,trebuie sa intelegem....ca ceea ce e sfarsit aici,undeva e un alt inceput....ceea ce e durere pt noi ca oameni.....poate fi eliberare pentru suflet....si atunci haideti sa privim moartea ca metamorfoza unui flutur....
"we want to fall in love. Why?
Because that experience makes us feel completely alive,
where every sense is heightened,
and every emotion is magnified.
It may only last a moment, an hour, or an afternoon,
but that doesn't diminish its value,
because we are left with memories..."

30 Octombrie, 2006, 10:19:10 p.m.
Răspuns #71

charlie

nu mai vreau sa vorbim de moarte ca mi-a ajuns ce s-a intamplat vara asta.
putem lua o pauza... mai lunga asa ? :)
You believe but what you see
You receive but what you give

31 Octombrie, 2006, 07:50:42 p.m.
Răspuns #72

Semiramis

Global Moderator
nu mai vreau sa vorbim de moarte ca mi-a ajuns ce s-a intamplat vara asta.
putem lua o pauza... mai lunga asa ? :)

ţi s-a întâmplat ţie (sper să nu), sau în general nu a fost un an bun?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

30 Decembrie, 2006, 11:33:08 p.m.
Răspuns #73

charlie

draga mea, nu cred ca ai vrea sa stii....
You believe but what you see
You receive but what you give

07 Ianuarie, 2007, 09:28:06 p.m.
Răspuns #74

valentina

Eu nu am trecut prin situatii extreme.Insa copil fiind ,mama unei vecine si prietene a murit prea devreme pentru fata de 10-12 ani.Am plans atunci mult.Eram copii ,dar ne-am dat seama ca acea mama nu se va mai intoarce niciodata.La bunici am plans,pentru ca atunci cand am ramas fara ei m-am gandit ca am saracit .Moartea o necunoscuta.Este moartea trupului,dar nu a sufletului.Si am auzit multe povesti pe aceasta tema.Interesante.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume