05 Noiembrie, 2025, 10:00:35 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: DRAGOSTEA ÎN ÎNŢELEPCIUNEA LUMII  (Citit de 16496 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

03 Februarie, 2005, 12:38:22 a.m.
Răspuns #15

viulian

Administrator
Bine Geo, faca-se voia ta 8)

(nu am sa iti sterg posturile care intre noi toti fie vorba sunt atacuri la persoana - probabil te-ai consola explicandu-ti ca n-am "suportat" si de aceea am "abuzat" de pozitia de moderator). Sa ramana asa.. O sa inchid topicul insa.

Seara faina!

05 Februarie, 2005, 06:03:03 p.m.
Răspuns #16

DIANA

Vizitator
Imi cer scuze ca intervin atat de tarziu in discutie. Cu toate astea, vreau sa exprim doar cateva idei legate de mesajele de aici.
1. Activitatea de moderator nu are nimic in comun cu mesajele postate la unul sau altul din topicuri, subiecte, etc. Asa ca iti sugerez sa nu te mai legi, draga Geophilos, de acest aspect pe forum! Daca ai ceva de reprosat felului in care este moderat forumul, te rog sa o faci prin mesageria privata. In rest, suntem utilizatori ca oricare din voi si asa vrem sa fim perceputi.
2. Ceea ce spune Apostolul Pavel despre dragoste sunt tocmai atribute ale intelepciunii. Asa ca e o mare contrazicere intre ideile tale, Geo!
3. Nu vreau sa ma leg prea tare de parerile tale legate de crestinism. Vreau doar sa iti sugerez sa iei imaginar toate crucile de pe sabiile romanilor ce au luptat de-a lungul veacurilor impotriva atator popoare care vroiau sa ne faca sa ne inchinam lui Allah, si vezi ce ramane, ce se intampla cu istoria si cu poporul nostru! Ori, sa negi credinta propriului tau popor, cred ca e un fapt antipatriotic de cea mai joasa factura! Iar a-l compara pe Isus cu niste derbedei, niste huligani ca Horea, Closca sau Crisan e strigator la cer!

08 Aprilie, 2005, 10:09:30 p.m.
Răspuns #17

Maria

Vizitator
      George, ce-i dragostea in intelepciunea ta? Iisu,filosof naiv? 
   Acest Iisus, ,,filosof'' numit de tine, vindeca multe suflete, asteapta si se roaga si pentru cei ,,nebuni'' sa isi gaseasca calea.
      Ce ai tu bun, filosof al mintilor bolnave?  Iti tine de cald batjocura? Ti-a imbogatit viata in bine batjocura fata de tot ceea ce este sfant?
     Pentru tine ingerii sunt androgini, tinutele preotilor sunt perverse, ingerii doar ridica fustele femeilor si le lasa ,,grele",...dar tu, cine esti?
       Pentru ce patezi memoria parintilor tai, ingropati crestineste?
  Afla draga George, ca dragoste-ai buna, indelung rabdatoare si nu pizmuieste. Vreau sa adaug si eu ceva: Dragostea nu-i in carti, are nevoie de respect, n-are nevoie de cuvinte perverse.
                     Cu speranta in sinceritatea ta,
                                  maria

09 Aprilie, 2005, 06:01:16 p.m.
Răspuns #18

un_suflet

Nu de mult, am raspuns unei intrebari, la care care niciodata nu ma gandisem...pana atunci.
Intrebare: "Care este diferenta dintre IUBIRE si DRAGOSTE?"Si mi-a iesit raspunsul asa....nu stiu de unde!:)
"IUBIREA implica doar SUFLETUL... DRAGOSTEA include si TRUPUL! IL poti iubi pe Dumnezeu, viata, copii, semenii, natura...dar nu este DRAGOSTE...este doar IUBIRE!"
Raspunsul meu, a fost "declarat" castigator si contrazice zicala "Daca dragoste nu e...nimic nu e!" Cand vorbim de intelepciune si de dragoste...parerea mea, este ca amandoua au la baza "IUBIREA LUMII"!
Si uite asa, impreuna invatam...sa fim mai buni....sa ne iubim...si sa ne indragostim unii de altii! :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

09 Aprilie, 2005, 07:43:47 p.m.
Răspuns #19

Robert.

Vizitator
 :) Istet raspunsul tau, dar mi-e greu sa-l accept. Nu ca as avea altul, dar nici nu sunt convins ca aceasta e diferenta dintre iubire si dragoste. Biblia chiar da cateva explicatii despre cam ce este dragostea si parca nici una nu tinteste direct la atractia fizica, daca am priceput eu cat de putin raspunsul tau. Desi s-a redat de multe ori chiar pe forumul nostru, reiau acest citat, cu scuzele de rigoare pentru repetitie:

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul."

M-am amuzat singur (desi e adevarat pe undeva) incercand sa ma gandesc ca aici sunt referiri exprese la momentul "iubirii trupesti". :D (Cel mai tare mi s-a parut partea cu "nu se lauda singura"!!! ;D ;D Asta da! Insa nici "dragostea nu invidiaza" nu e departe!!!! ;D)

Citim insa in continuarea acestui fragment din Scriptura: "Dragostea nu va pieri niciodata." Sa implice contextul partea trupeasca a iubirii? Incheierea e si mai si: "Acum dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea." :)

Apostolul Pavel, autorul acestor citate, era necasatorit si asa a ramas toata viata, cu toate astea el spune: "daca n-as avea dragoste, nu sunt nimic."
Si inca: "daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic." Sa faca el aici referiri la dorinta de a cunoaste "femeia"? :) Mai ales ca zice ca si-ar fi ars si trupul degeaba. ;D

Daca mai putem spune ceva in aceeasi linie, sa zicem ca citim si ca "Dumnezeu este dragoste", desi El nu are un trup ca al nostru. :)

Sunt doar intrebari din mintea mea, nu zic sa inapoiezi acum premiul. :D Dar ce ai zice daca mi-as incheia mesajul prin cuvintele: "Ti-am scris cu toata dragostea." In mod normal n-ar trebui sa fie nici o problema si asta ar fi tot un semn de intrebare cu privire la diferenta dintre iubire si dragoste. Conform ei, corect ar fi sa scriu: "Ti-am scris cu toata iubirea." Cum e insa mai nimerit s-o fac? :) Ca de scris, ti-am scris! ;D

11 Aprilie, 2005, 03:42:55 p.m.
Răspuns #20

un_suflet

Multumesc Robert! :) Cum mi-ai scris....asa a ajuns la mine! Adica....din suflet... cu zambetul pe buze!
Poate am avut eu dreptate la momentul acela....pentru ca nu ai participat si tu la concurs :)...poate tu ai dreptate in ceea ce spui...important cred ca este, ca orice fiinta sa primeasca si sa ofere la randu-i... una din doua :))
Cat despre "premiu"...nu l-am ridicat...am oferit posibilitatea celor care au initiat concursul de a-l darui acelora care au puterea de a simti... dar nu au avut "inspiratie" sa se exprime...
Si...eu acum cum sa inchei?:) Oare cum ti-am scris?:) Ca zambesc...asta se vede deja!
Ti-am raspuns draga Robert cat si voua dragi cititori....cu sufletul impacat si multumit ca aici "am intalnit" oameni cu SUFLETE MARI...care SIMT IUBIREA...sau DRAGOSTEA oricare ar fi asemanarea sau diferenta dintre ele... :P :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

11 Aprilie, 2005, 04:20:17 p.m.
Răspuns #21

Singur si trist

Am si eu o intrebare pntru tine, Robert: Daca Dumnezeu e iubire si noi iubim in Dumnezeu de ce totusi iubirea dispare?Sau se raceste , cum spun unii? Sau iubim in continuare, dar undeva in suflet ne aducem aminte de acel "cineva" ca ne- furat cu frumuseteai , inteligenta ei sau doar cu acea privire calda, voce blajina? Pentru ca trebuie sa acceptam ca iubirea este ea si trup si suflet. Noi alegem pana unde iubim.ce este de fapt iubirea?...un act de vointa sau un sentiment ce iti copleseste sufletul?

11 Aprilie, 2005, 11:45:25 p.m.
Răspuns #22

Robert.

Vizitator
 :) Curios! Din cinci mesaje scrise pana acum, "singur si trist", trei sunt in topicuri deschise de mine si aici tot de mine "te iei"! ;) Ma minunam si eu!

Noi nu iubim tot timpul "in Dumnezeu" caci daca am face-o iubirea nu ni s-ar raci. E vina noastra asta.
Iubirea te si copleseste fara sa o cauti dar o si poti obtine, cautand-o. Poate o sa intru in mai multe amanunte mai tarziu. Pana atunci iti zic bun venit aici, tu si toata iubirea ta pentru Dumnezeu! :)

14 Aprilie, 2005, 10:56:29 p.m.
Răspuns #23

Singur si trist

Ei Robert, Robert....  :)
Nu prea sunt de mult timp pe site-ul acesta  dupa cum poate ai observat dar mi se pare ca...  iti cam tragi plapuma pe partea ta :))
Am inteles ca acesta e un site de discutii libere, nu o campanie electorala sa spui ca jumatate plus unu inseamna ca te-am "ales" pe tine :) .Am ales topicuri deschise de tine pentru ca subiectele sunt unele care dintotdeauna mi-au trezit interesul si mi-a placut sa discut pe margianea lor si am fost placut surprins sa vad ca am gasit pe acest site si altii care sunt interesati de astfel de subiecte. Nu pot decat sa sper ca vom despica firul in patru... sau... in mai multe... :).

Unii spun ca am un mod ciudat de a-L percepe  pe Dumnezeu, iubirea si relatia mea cu El. Eu as vrea sa cred ca e cea mai normala relatie, si cred asta.Asa ca astept continuarea sau "amanuntele" pentru a putea spune mai multe si eu.

Si adresez din nou intrebarea: Ce este iubirea pentru voi, un act de vointa sau un sentiment ce iti copleseste sufletul?
Mi-ar place sa aud si argumente pentru ceea ce credeti. Merci.

14 Aprilie, 2005, 11:46:38 p.m.
Răspuns #24

Maria

Vizitator
  Ca este un act de vointa sau un sentiment ce copleseste sufletul, rezultatul este acelasi.Atat vointa cat si sentimentul de coplesire sunt laturii ale psihicului manifestate prin actiunii constiente in realizarea unor scopuri.Deci dragostea in intelepciunea lumii,este  partea  psihologica de-a judeca lucrurile.
    Ta'man  deasta-i si spune ,,dragostea in intelepciunea lumii".Diferita in trairii si-n simtirii trebuie sa ramana libera si reala in analiza fiecaruia dintre noi.Am uitat a spune ceva; iubirea nu dispare niciodata in cursul vietii,...capata alte valente si transformari,cand ii vorba de persoane,...privindu-l pe Dumnezeu ea trebuie sa ramana constanta.Eu nu cred ca cei ce stiu a iubii stiu si a ura,...poate doar ceva bazdacii pe moment.Oamenii posedati de ura n-au iubit niciodata.Dragostea si iubirea merg mana-n mana.

17 Aprilie, 2005, 12:34:46 a.m.
Răspuns #25

Singur si trist

Crezi ca vei putea iubii pe cinecva doar pentru ca vrei, pentru ca te-ai hotarat, pentru ca ai vointa in acest sens? Poate ca da , dar totusi sansela sunt mici. Iar eu m-am trezit doar iubint o femeie care multi zambesc cand ne vad impreuna cand isi amintesc cum as fi dorit eu sa fie. Rezultatul, deci, nu poate fi acelasi decat cu cateva exceptii, desi amndoua sunt procese psihice afective sau constiente. Cat despre ceea ce ai spus si anume"Eu nu cred ca cei ce stiu a iubii stiu si a ura,..." eu am trait aceasta experienta. :( Aceea mi-a facut astazi un foarte mare rau si nu din iubire. A fost prea mare raul, durerea si de prea lunga durata ca sa fi venit si macar din durere ( de iubire nu incape loc :() ramane astfel ura sau razbunarea care are aceeasi pricina. :(

17 Aprilie, 2005, 12:37:29 a.m.
Răspuns #26

Guardian|Angel

mai baiatule....tu esti traumatoizat de felul in care arata ea...dar ai spus undeva ca te intelegi foarte bine....si de ce iti pasa daca rad sau nu cei din jurul tau???pe mine una, ma oimori cu zile!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

17 Aprilie, 2005, 10:23:34 a.m.
Răspuns #27

Robert.

Vizitator
 :) Suflet trist, vestea buna e ca da, iubirea e si un act de vointa. Absolut! Spre exemplu, in viata oricarui cuplu intervine la un moment dat o scadere in dragoste. Destul de curand ai sa vezi cum intr-o dimineata te trezesti uitandu-te straniu la cea de langa tine si intrebandu-te ce ti-a placut la ea, fiindca n-o mai gasesti atragatoare. E semn ca iubirea accea de inceput, plina de visare si poveste, bazata mult si pe atractia fizica, s-a dus si trebuie inlocuita cu una matura si adevarata. Aici intervine vointa de care vorbesc si intelepciunea.

Imi trebuie mai mult timp ca sa detaliez subiectul acesta foarte bun si am inceput sa fac asta in topicul "Pierdut si gasit". Crezi ca o sa ai suficienta rabdare? :)

17 Aprilie, 2005, 04:23:20 p.m.
Răspuns #28

HERRA

Vizitator
RebecKa, mincinoaso mica!!!!!!!!!
mai baiatule....tu esti traumatoizat de felul in care arata ea...dar ai spus undeva ca te intelegi foarte bine....si de ce iti pasa daca rad sau nu cei din jurul tau???pe mine una, ma oimori cu zile!, asta numesti tu, limba romana? In plus mai ai tupeu sa te lauzi la altii ca esti studenta la litere RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!

17 Aprilie, 2005, 04:41:31 p.m.
Răspuns #29

Guardian|Angel

BLA BLA BLA  8)
Ba chiar ma dau mare cu subiectul asta nu? :P
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"