Istet raspunsul tau, dar mi-e greu sa-l accept. Nu ca as avea altul, dar nici nu sunt convins ca aceasta e diferenta dintre iubire si dragoste. Biblia chiar da cateva explicatii despre cam ce este dragostea si parca nici una nu tinteste direct la atractia fizica, daca am priceput eu cat de putin raspunsul tau. Desi s-a redat de multe ori chiar pe forumul nostru, reiau acest citat, cu scuzele de rigoare pentru repetitie:
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul."
M-am amuzat singur (desi e adevarat pe undeva) incercand sa ma gandesc ca aici sunt referiri exprese la momentul "iubirii trupesti".
(Cel mai tare mi s-a parut partea cu "nu se lauda singura"!!!
Asta da! Insa nici "dragostea nu invidiaza" nu e departe!!!!
)Citim insa in continuarea acestui fragment din Scriptura: "
Dragostea nu va pieri niciodata." Sa implice contextul partea trupeasca a iubirii? Incheierea e si mai si: "
Acum dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea."

Apostolul Pavel, autorul acestor citate, era necasatorit si asa a ramas toata viata, cu toate astea el spune: "daca n-as avea dragoste, nu sunt nimic."
Si inca: "daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic." Sa faca el aici referiri la dorinta de a cunoaste "femeia"?

Mai ales ca zice ca si-ar fi ars si trupul degeaba.

Daca mai putem spune ceva in aceeasi linie, sa zicem ca citim si ca "
Dumnezeu este dragoste", desi El nu are un trup ca al nostru.

Sunt doar intrebari din mintea mea, nu zic sa inapoiezi acum premiul.

Dar ce ai zice daca mi-as incheia mesajul prin cuvintele: "Ti-am scris cu toata dragostea." In mod normal n-ar trebui sa fie nici o problema si asta ar fi tot un semn de intrebare cu privire la diferenta dintre iubire si dragoste. Conform ei, corect ar fi sa scriu: "Ti-am scris cu toata iubirea." Cum e insa mai nimerit s-o fac?

Ca de scris, ti-am scris!