10 Octombrie, 2025, 12:26:18 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Stie cineva ce este viata?  (Citit de 36823 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Ianuarie, 2006, 06:46:51 p.m.
Răspuns #15

desdemona

Viata este un râu.
Niciodata nu vor trece aceleasi ape...si indiferent cat de mare este..tot doua maluri are.

sper ca ati inteles metafora mea...
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

30 Ianuarie, 2006, 09:34:46 p.m.
Răspuns #16

phoenix

life sucks and than you die??? :D

30 Ianuarie, 2006, 10:13:00 p.m.
Răspuns #17

Guardian|Angel

IAGO, "un om inteligent, va face ceva din viata, nu va astepta sa faca viata ceva din el"
"Dumnezeu iti da, dar nu`ti baga in traista"
kiss my hands if u really wanna!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

30 Ianuarie, 2006, 10:15:55 p.m.
Răspuns #18

Rudy Valentino

Reby,sa inteleg ca te-am fermecat cu prezenta mea "scenica", absolut devastatoare? 8)

30 Ianuarie, 2006, 10:37:24 p.m.
Răspuns #19

charlie

life sucks and than you die??? :D

Most people think, "Life sucks, and then you die." I disagree. I think life sucks. Then you get cancer. Then you go into chemotherapy. You lose all your hair, you feel bad about yourself. Then all of the sudden the cancer goes into remission, and then all of the sudden you have a stroke. You can't move your right side. And then, maybe, you die.

=========
post in engleza... raspuns in engleza  ::)
You believe but what you see
You receive but what you give

30 Ianuarie, 2006, 10:51:52 p.m.
Răspuns #20

Paul

"La inceput a fost Dumnezeu"
      Incep cu acest citat din geneza... ca sa-i dau putina greutate raspunsului meu.
Dex rezuma viata la numai cateva cuvinte "Sinteză a proceselor biologice, fizice, chimice, mecanice care caracterizează organismele". Foarte rudimentar.
      Din perspectiva cosmica, viata poate fi intelesa ca si o nevoie elementara a universului, nevoia de autocunoastere sau confirmare a propriei existente.
      Din perspectiva stiintifica, viata este un ansamblu de elemente chimice, asociate printr-o relatie reciproca, un sistem deschis de elemente, care intretine schimburi de energie si materie cu mediul inconjurator.
      Din perspectiva biblica, viata este cununa creatiei lui Dumnezeu, infaptuita in ultimele 3 zile ale genesei.
      Dar nicaieri nu este mentionat conceptul de viata transcedentala, nicaieri nu este mentionata notiunea de suflet. Nicaieri nu se mentioneaza ca un ansamblu de elemente chimice sunt tinute in stransa legatura reciproca de o forma de viata superioara, invizibila.
Iubesc, deci exist.

12 Februarie, 2006, 02:11:07 a.m.
Răspuns #21

Do4Love

Un subinteles pt suferinta

12 Februarie, 2006, 10:02:08 a.m.
Răspuns #22

Bke

Vizitator
Defapt suferinta este echilibrata cu fericirea, dar suntem prea orbi sa pretuim ceea ce avem.

12 Februarie, 2006, 10:42:12 a.m.
Răspuns #23

desdemona

Daca simti suferinta==>rezulta ca ai cunoscut fericirea,si de aici poti sa faci deosebirea intre cele doua..Si atunci viata nu este o uniune?nu ar trebui sa sarim dintr-o extrema in alta
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

11 Martie, 2006, 08:43:07 p.m.
Răspuns #24

furia ingerului

Vizitator
Viata este cel mai mare lux ce si-l poate permite omul.
Sunt atatea definitii ale vietii precati oameni exista pentru ca fiecare este unic prin sine si calea ce-o urmeaza este unica.
Sunt satul sa vorbesc despre viata daca nu pot sa inteleg cu ce se continua. Pana nu voi avea un raspuns la asta ma rezum la a spune ca viata este primul stadiu al mortii.

27 Aprilie, 2006, 07:09:18 p.m.
Răspuns #25

Angelstone

Viata..un cuvant ca oricare altul..usor de sris si de pronuntat dar unori parca greu de trait. Nimeni nu poate da o semnificatie complexa a vietii. Cati filosofi, psihologi, biologi, antropologi etc au incercat sa dea un raspuns la aceasta problema, daca le-am luat pe toate si le-am pune la un loc, in esenta noastra de om nu cred ca am recunoaste deloc ca acele cuvinte sa fac parte din simtirea si trairea noastra.

Viata este pentru fiecare ceva, o traiesti, o simti, deci e subiectiva, nimeni in locul tau...nu poate spune ce este viata..Din momentul cand incepem sa ne pune o astfel de intrebare existentiala impreuna cu multe altele..de atunci incepe dezvoltarea gandirii noastre analitice..si o vedere iesita putin din superficialitatea cotidiana....ne dam seama ca ajungem la o anumita vasta si ne intrebam ce am realizatia in viata pana la asta data din zi..deh..inevitabile intrebari pana la urma..Dar cum am zis sunt subiective si ne putem forma astfel o proprie filosofie..de viata..

29 Aprilie, 2006, 04:38:40 p.m.
Răspuns #26

Lord_Saladin

Vizitator
" Unde nu e inca moarte , acolo e viata.. "

25 Mai, 2006, 03:21:40 p.m.
Răspuns #27

serenity82

Viata este tot ce este in jurul nostru. viata e speranta, iubire, lupta e tot ceea e suntem noi si tot ceea ce simtim  :)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

25 Mai, 2006, 03:32:24 p.m.
Răspuns #28

charlie

Viata este tot ce este in jurul nostru. [...]

nu numai viata este in jurul nostru. mai este si altceva, dar nu isi are rostul de a fi spus in acest topic.
You believe but what you see
You receive but what you give

25 Mai, 2006, 03:34:46 p.m.
Răspuns #29

serenity82

de ce? chiar m-ai facut curioasa ce crezi tu :)
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.