Am sa incep prin a ma prezenta cu toate ca nu are nici o legatura cu subiectul despre care as vrea sa scriu.
Eu sunt ...
Acum am sa argumentez de ce am ales aceasta sectiune a forumului pentru a posta...
TAPET PESTE ZUGRAVEALA MAISTRULUI
Observ ca sunt limitat cam la 5000 de caractere si ma intreb daca imi sunt suficiente, ma intreb daca merita sa storc ceva si de ce o fac, un strigat disperat ce cere atentie sau plictiseala poate e mai mult dar acum shtiu ce vetzi crede si imi este de ajuns.
Vorbeam despre teneshi acum putin timp cu cineva si despre muzica, da despre muzica, ce minunatzie, cum iti incanta auzul si sufletul, parca vrei sa te topesti in ritmurile muzicilor pe care le savurezi iar apoi te gandesti cum de unora nu le place si prefera sa asculte tot felul de nenorociri si nenorociti lipsiti de muzicalitate si talent, de acea sclipire geniala ce iti face sufletul sa vibreze...scandalos!
Evident discutia mea cu acea persoana nu era despre gusturi sau genuri muzicale asa cum unii dintre voi ar crede in aces moment nici despre teneshi si nici despre haine roz, dar ne-am invartit in jurul lor si ce ne-am mai invartit fara speranta in jurul nostru incercand sa expunem aceeasi idee in propria formulare.
Da, bizar, acum ceva timp cineva a spus "unde vor exista doi oameni va exista si un conflict" acum mi s-ar spune cu inversunare de anumite persoane ca nu este adevarat ca nu e obligatoriu ca acest lucru sa se intample ca acel conflict sa existe, probabil se gandesc la bombe nucleare sau la soti care isi bat nevestele de ce nu si invers. Pe mine ma amuza teribil, doar ascultati in mintea voastra "NU, NU E ASA, NU, NU E ADEVARAT".
Iar cineva va face o presupunere ajungand la concluzia ca discut de gusturi, tinzand sa-mi dea dreptate dar nu in totalitate spunandu-si ca totul e relativ ca se poate dezvolta un scenariu teoretic in care se pot lua nenumarate variabile in calcul neajungandu-se la acel conflict. Am sa ii raspund "Poate..." si nu am sa ma leg de teorie si practica pentru ca ar insemna sa ma plimb pe o pajiste plina de flori frumoase, cerul senin, soarele straluceste, nici prea cald nici racoare, singura problema fiind ca totusi la un moment dat se intuneca si ma trezesc in mijlocul pustietatzii singur fara mancare sau apa, singur printre tot felul de lighioane ce nu s-ar supara sa guste din mine.
Nu, vorbesc despre scari de valori, despre matrite ce incercam sa le impunem intregii lumi, matrita noastra fiind cea reala cea adevarata. Astfel se ajunge la conflict, acel conflict despre care spuneam mai sus, incercand sa impunem propriul tipar lumii inconjuratoare, propriile noastre sisteme de valori si credinte preluate si dezvoltate in urma experientelor noastre subiective reusite sau mai putin reusite ce intr-un fel sau altul ne-au marcat.
Mai am aproximativ 2000 de caractere, 3 tigari plus una aprinsa ce fumega in scrumiera, si intrebarea la care nu gasesc un raspuns satisfacator din punct de vedere rational "Unde vreau sa ajung?". Probabil in pat sa dorm iar.
Ma gandeam dimineata pe la ora 6 cand am ajuns acasa la acea piramida sociala, mai exact la baza ei, la sentimentul de resemnare al acelor oameni ce se trezesc la ora aia sa plece la munca. Visele lor spulberate despre o viata buna, viata lor sacrificata pentru a tine in viata...nu imi vine exact in minte ce dar iar ma simt amuzat.
Paragraful de mai sus are lagatura cu aceste tipare, mai exact cu propriile mele tipare, ale mele tipare create pe baza de observatzie, ajung la acesta intr-o maniera foarte simpla, "Cine este multumit de societate?". Dar sa nu credeti ca despre asta vorbesc.
va urma