draga Luli...

hai sa-ti spun ce cred eu.........primele cuvinte din aceasta intamplare sunt:"cand trecea Iisus pe acolo, a vazut un orb din nastere". El nu este doar un om orb, dar si unul invizibil. Cati ani ani au trecut de cand o alta fiinta umana s-a uitat la el? Exact cum sunt in zilele noastre cersetorii, sau oameni retrasi pe care nimeni nu-i baga in seama, nimeni nu vrea sa fie in preajma acestor oameni .Toti vrem sa stam langa oameni importanti pt ca noi sa fim importanti. Eh...Iisus nu era asa...El a venit pt ceilalti oameni. Si cazul orbului nu este singurul caz. Isus a observt un vames(ZAcheu) care statea neobservat intr-un copac. A simtit cand o femeie disperata dupa vindecare s-a atins de haina Lui, chiar daca era inghiontit de multimile zgomotoase. Apoi a vazut o vaduva la care nimeni nu s-a uitat de doua ori si a vazut cum ea a dat tot ce avea. Ea l-A FACUT SA ZAMBEASCA.

A dat atentie unor copii lipsiti de importanta, pe care multimea incerca sa-i trimita de acolo. Toata invatatura Lui reflecta aceasta calitate a Sa, sa vada acele lucruri pe care ceilalti nu le vad. Sa vada persoanele pe care ceilalti nu vor sa la vada. Asa, revenind la poveste, ei intreaba:"Cine a pacatuit, omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?". Iar Iisusa raspuns:"N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa ca sa arate in el lucrarile lui D-zeu". In alte cuvinte D-zeu a ingaduit ca el sa se nasca asa...pt ca D-zeu insusi sa lucreze prin viata lui. Si am sa explic. Se credea in acele vremuri ca era posibil sa te nasti vinovat de un anumit pacat. Asta nu inseamna ca tu ai avut o alta viata, si ai pacatuit in viata respectiva iar cand te-ai reincarnat ai ajuns din nou pe pamant te-ai nascut orb datorita pacatului tau. Nimeni nu este fara de pacat, toti suntem pacatosi...asta ar inseamna ca fiecare sa sufere consecintele pacatele din vietile anterioare...e FALS. Se credea in acele vremuri ca era posibl sa te nasti vinovat de un anuit pacat astfel. Dau un ex: daca o viitoare mama se inchina intr-un tamplu pagan, copilul ei nenascut era vinovat de idolatrie. De regula, in acele zile, oamenii credeau ca exista o relatie de tip cauza-efect, intre suferinta si pacat. Ceea ce zici si tu. Oamenii se simteau oarecum mai bine daca isi inchipuiau ca o persoana care
sufera merita sa sufere. Cand ii judecam pe oameni pe oameni, ne simtim mai putin obligati sa suferim impreuna cu ei. Cand ii judecam pe oameni nu le mai acordam atentie. Am vazut cateva ex chaira aici pe site...la sectiunea povestea mea. Semenii lui stiau in ce categorie sa-l includa pe acest barbat: cersetor, orb, pacatos. In mintea lor, el era un produs al pacatului, ceea ce inseamna ca era respingator pentru ei.
Isus vine la acest om pe care toti il ignora, si Se opreste. Ucenicii vor sa stie daca omul a fost blestemat datorit propriului pacat sau celui al parintilor. S-au uitat la om, dar nu au vazut ceea ce a vazut Isus. Vederea lor nu era indreptata
asupra omului in sine. Ei nu sa-u uitat cu ochii inimii. Ce au vazut nu i-a miscat. Cand Iisus s-a uitat la orbul din nastere, El a vazut ocazia sa faca lucrarea lui D-zeu. A vazut ocazia sa le dea ucenicilor o lectie. Isus a vazut un copilal lui Dz-eu care avea nevoie sa fie eliberat de orbirea lui. A vazut si a fost miscat. Lectia e valabila si pt noi. Si noi la fel trebuie sa facem. Sa privim dincolo de ce izbeste ochiul...sa privim spre sufletul omului. Cam asta cred eu !!!

O intrebare Lili,, scurta, cand era Iisus pe cruce cu cei 2 talhari..unul dintre ei s-a crezut in Iisus, altul nu. Ce i-a spus Iisus....? "Adevarat, adevarat iti spun ca a 3-a zi vei fi cu mine in rai" De ce nu i-a zis, a treia zi te vei reincarna din nou? Nu, Iisus a venit sa duca viata vesnica tuturor celor ce cred in Numele Lui. El nu a venit sa aduca reincarnarea. Daca ar fi fost reincarnare ar fi stat bine mersi la dreapta Tatalui...ca oricum noi ne reincarnam. Nu...nu nu nu...El a venit sa patimeasca in locul tau si al meu si al tuturor oamenilor. De ce? sa-i salveze pe oameni sa mearga in iad.
"Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui D-zeu, n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui D-zeu, aveti viata vesnica." Eu cred in El si El imi promite viata vesnica, nu reincarnare vesnica