10 Octombrie, 2025, 06:06:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: REINCARNARE?  (Citit de 68118 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

20 Ianuarie, 2007, 04:38:54 p.m.
Răspuns #45

Luli

Problema reincarnarii in general este evitata cu dibacie.
In biblia canonizata ea apare in problema cu orbul,"cine a gresit acest om sau parintii lui de s-a nascut orb?" El nu putea gresi in viata prezenta,clar,caci se nascuse orb.Deci gresise altadata,cind probabil ca a -nchis ochii la suferintele altora.
Mai apare cind Isus a spus :"el este Ilie,iar voi nu l-ati cunoscut "(despre Ioan Botezatorul.)
Crestinismul oficial nu recunoaste reincarnarea,iar buddhismul da.Buddhismul are insa o hiba:crede ca omul se poate reincarna in animal.Fals!
Omul este creat dupa chipul si asemanarea Creatorului sau.
Crestinismul scirtiie in explicatii privind pe cei cu handicap,pe cei ce mor foarte tineri.Ce sanse au ei?Nu par sa aiba.
Privind legea cauza-efect,ea nu se opreste aici,caci  efectul devine la rindul sau cauza,cauzind un nou efect.
Opreste trecera.
Stiu ca unde nu e moarte,nu e nici iubire,si,totusi te rog:opreste, Doamne,ceasornicul cu care ne masori destramarea.

20 Ianuarie, 2007, 05:47:57 p.m.
Răspuns #46

Paul

Pentru mine, problema asta a reancarnarii e precum povestea cu extraterestii, povestea cu Harap Alb, Greuceanu s.a.m.d. Pentru mine toate astea sunt bazaconii... De ce? Pentru ca adevarata mea credinta, ma impinge sa le resping pe toate... Nu le abordez din prisma demonstratiei stiintifice sau din prisma ipotezei statistice, NU, doar din prisma crestinismului meu... Care ma indeamna sa cred ca sunt BAZACONII. Scuzati daca v-am deranjat cu tonul meu.
Iubesc, deci exist.

20 Ianuarie, 2007, 06:53:27 p.m.
Răspuns #47

mRanderson

draga Luli...:) hai sa-ti spun ce cred eu.........primele cuvinte din aceasta intamplare sunt:"cand trecea Iisus pe acolo, a vazut un orb din nastere".  El nu este doar un om orb, dar si unul invizibil. Cati ani ani au trecut de cand o alta fiinta umana s-a uitat la el? Exact cum sunt in zilele noastre cersetorii, sau oameni retrasi pe care nimeni nu-i baga in seama, nimeni nu vrea sa fie in preajma acestor oameni .Toti vrem sa stam langa oameni importanti pt ca noi sa fim importanti. Eh...Iisus nu era asa...El a venit pt ceilalti oameni. Si cazul orbului nu este singurul caz. Isus a observt un vames(ZAcheu) care statea neobservat intr-un copac. A simtit cand o femeie disperata dupa vindecare s-a atins de haina Lui, chiar daca era inghiontit de multimile zgomotoase. Apoi a vazut o vaduva la care nimeni nu s-a uitat de doua ori si a vazut cum ea a dat tot ce avea. Ea l-A FACUT SA ZAMBEASCA. :) A dat atentie unor copii lipsiti de importanta, pe care multimea incerca sa-i trimita de acolo. Toata invatatura Lui reflecta aceasta calitate a Sa, sa vada acele lucruri pe care ceilalti nu le vad. Sa vada persoanele pe care ceilalti nu vor sa la vada. Asa, revenind la poveste, ei intreaba:"Cine a pacatuit, omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?". Iar Iisusa raspuns:"N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa ca sa arate in el lucrarile lui D-zeu". In alte cuvinte D-zeu a ingaduit ca el sa se nasca asa...pt ca D-zeu insusi sa lucreze prin viata lui. Si am sa explic. Se credea in acele vremuri ca era posibil sa te nasti vinovat de un anumit pacat. Asta nu inseamna ca tu ai avut o alta viata, si ai pacatuit in viata respectiva iar cand te-ai reincarnat ai ajuns din nou pe pamant te-ai nascut orb datorita pacatului tau. Nimeni nu este fara de pacat, toti suntem pacatosi...asta ar inseamna ca fiecare sa sufere consecintele pacatele din vietile anterioare...e FALS.  Se credea in acele vremuri ca era posibl sa te nasti vinovat de un anuit pacat astfel. Dau un ex: daca o viitoare mama se inchina intr-un tamplu pagan, copilul ei nenascut era vinovat de idolatrie. De regula, in acele zile, oamenii credeau ca exista o relatie de tip cauza-efect, intre suferinta si pacat. Ceea ce zici si tu. Oamenii se simteau oarecum mai bine daca isi inchipuiau ca o persoana care sufera merita sa sufere. Cand ii judecam pe oameni pe oameni, ne simtim mai putin obligati sa suferim impreuna cu ei. Cand ii judecam pe oameni nu le mai acordam atentie. Am vazut cateva ex chaira aici pe site...la sectiunea povestea mea. Semenii lui stiau in ce categorie sa-l includa pe acest barbat: cersetor, orb, pacatos. In mintea lor, el era un produs al pacatului, ceea ce inseamna ca era respingator pentru ei.
Isus vine la acest om pe care toti il ignora, si Se opreste. Ucenicii vor sa stie daca omul a fost blestemat datorit propriului pacat sau celui al parintilor. S-au uitat la om, dar nu au vazut ceea ce a vazut Isus. Vederea lor nu era indreptata asupra omului in sine. Ei nu sa-u uitat cu ochii inimii. Ce au vazut nu i-a miscat. Cand Iisus s-a uitat la orbul din nastere, El a vazut ocazia sa faca lucrarea lui D-zeu. A vazut ocazia sa le dea ucenicilor o lectie. Isus a vazut un copilal lui Dz-eu care avea nevoie sa fie eliberat de orbirea lui. A vazut si a fost miscat. Lectia e valabila si pt noi. Si noi la fel trebuie sa facem. Sa privim dincolo de ce izbeste ochiul...sa privim spre sufletul omului. Cam asta cred eu !!! :)

O intrebare Lili,, scurta, cand era Iisus pe cruce cu cei 2 talhari..unul dintre ei s-a crezut in Iisus, altul nu. Ce i-a spus Iisus....? "Adevarat, adevarat iti spun ca a 3-a zi vei fi cu mine in rai" De ce nu i-a zis, a treia zi te vei reincarna din nou? Nu, Iisus a venit sa duca viata vesnica tuturor celor ce cred in Numele Lui. El nu a venit sa aduca reincarnarea. Daca ar fi fost reincarnare ar fi stat bine mersi la dreapta Tatalui...ca oricum noi ne reincarnam. Nu...nu nu nu...El a venit sa patimeasca in locul tau si al meu si al tuturor oamenilor. De ce? sa-i salveze pe oameni sa mearga in iad. "Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui D-zeu, n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui D-zeu, aveti viata vesnica." Eu cred in El si El imi promite viata vesnica, nu reincarnare vesnica :)
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

21 Ianuarie, 2007, 07:33:12 p.m.
Răspuns #48

Luli

Salut.Stiu ce zici si este adevarat luat stricto-senso.Eu studiez religiile de foarte multi ani ptr ca m-a pasionat si ma pasioneaza inca.Si studiile dureaza asa mult,incit uite,coranul nu l-am citit.De doi ani incoace incerc sa traduc termenii importanti ai bibliei din original.Eu nefiind vorbitoare de ebraica,greaca,siriaca etc este destul de greu.Reincarnarea este un leit motiv existent sub forma transmigratiei in India,sub forma metempsihozei la greci,iar reincarnare ca termen este tirziu,de sec 18-19 din engleza.Ideea reincarnarii pleaca din legea Creatiei care este echilibrul si armonia.Tot ceea ce exista tinde spre echilibru.Cind echilibrul este incalcat intervine dezechilibrul,cunoscut popular sub termenul de pacat.Acest pacat trebuie platit,adica disarmonia sa redevina echilibru asa cum a facut-o Creatorul,sa redevina arhetip.
In baza acestei introduceri,am sa revin la reincarnare si regasire acestui fapt in biblie.Istoric vorbind,la vremea VT existau 7 curente sau secte religioase in zona Palestina.Cei mai puternici politic si economic erau iudeii,actualii mozaici.Acestia au omorit si gonit efectiv pe ceilalti,ultimii fiind eradicati crestinii primari din cartierul esenian din Ierusalim,la anul 130 en.Modelul Isus-ca invatator si cei 12 apostoli se regaseste doar la secta de pe Mt Carmel,unde membrii se si botezau.Ca tipar,Invatatorul comunitatii era cel care trimitea 12 apostoli sa predice in pustie.Invatatura eseniana era,printre altele,primesti in viata in functie de comportamentul tau de-a lungul veacurilor.
Opreste trecera.
Stiu ca unde nu e moarte,nu e nici iubire,si,totusi te rog:opreste, Doamne,ceasornicul cu care ne masori destramarea.

21 Ianuarie, 2007, 07:52:07 p.m.
Răspuns #49

Luli

Ca sa revin,in aceasta comunitate Isus era asteptat,cum a si venit.Publicitatii nu s-au dat manuscrisele din grota 4 si 13 unde exista dovada venirii lui ca sa nu se faca legatura intre esenieni sau oseeni(vindecatori) si Isus.
Mai departe,se stie ca Isus vorbea deslusit ptr unii si in pilde ptr altii,ptr ca unii erau copiii lui D-zeu si altii ai lui Belial.
Acum unde se regaseste reincarnarea in NT?Pai sa privim indeaproape ce zice Isus:eu am venit sa implinesc legea.Care Lege?
Legea lui Moise?Legea lui Moise este veche si era deja implinita.Pai tot Isus spune care-i legea:"cine ridica sabia de sabie va pieri" .Iata legea cauzei si efectului,legea echilibrului.El a venit sa implineasca legea cum?Prin legea gratierii :legea iubirii ,iubeste-l pe D-zeu,Creatorul,pe tine insuti ca si copil al Creatorului si pe cel de linga tine ca frate al tau.Prin iubirea mintii (nejudecarea de aproape ) si iubirea inimii legea sabiei ia sfirsit.
Privind creatia omului,toti oamenii au fost creati odata,creatia s-a-ncheiat.Atunci cine sint sufletele si unde sint?Sint in functie de ceea ce fac si aleg sa faca.Alegerea a fost data din geneza ,TIMSHEL-tu poti sa alegi sa invingi pacatul,daca vrei.De aici si cei numiti " alesi"-cei care au ales sa fie copii ai luminii.
Privind biblia,sau mai bine zis ramasitele faptelor care au ajuns la noi,mai ales NT indeamna la "cunoastere" .Cine doreste cunoastere,are cunoastere.Si voi explica acest termen.
Cunoasterea este de 3 feluri:
-OIDA-gr-cunoasterea exterioara a lumii materiale,a pozitiei sociale,a banilor.Aceasta este cea despre care Pavel spunea:"Cunoasterea ingimfa pe cind dragostea zideste"
-GINOSCo-gr-cunoastere launtrica,a sinelui arhetip de creatie,ceea ce este numita si "suflare din om"
Despre aceasta spune Pavel:multumesc (Doamne) ca mi-ai dat cunoastere.
_epignosko,EPIGNOSIS-cunoastere directa,nemijlocita a lui D-zeu ,pe care o au aceia pe care Pavel ii numeste "sfinti"
Invatatorul in comunitatea oseeana era cel care,avind epignosis ii invata pe altii ginosco in defavoarea lui oida.
« Ultima Modificare: 21 Ianuarie, 2007, 07:58:50 p.m. de Luli »
Opreste trecera.

21 Ianuarie, 2007, 08:00:54 p.m.
Răspuns #50

Luli

Ca sa revin,ai sintetizat in ultimul rind esenta legii.Dar credinta singura fara fapte,este zero(dupa Pavel)
Prin fapte,resp iubirea neconditionata vei avea viata vesnica.Dumnezeu sa te binecuvinteze!
Opreste trecera.

21 Ianuarie, 2007, 08:29:13 p.m.
Răspuns #51

Luli

De ce nu-si amintesc oamenii daca au mai trait o viata?Pai multi isi amintesc,dar nu spun,ca o cam incalta -ride lumea de ei.
Dar de ce majoritatea nu-si amintesc?
Ptr ca au sansa unui nou inceput,au sansa sa iubeasca,sa ierte.
Va dau si exemple:cui i-ar folosi sa stie c-a fost calau?Cui i-ar folosi sa stie c-a fost femeie urita?Sau c-a fost violata si ucisa la nici 8 ani eventual de catre actualul tata cu care nu se-ntelege?
Ei bine,oamenii nu cred in reincarnare,dar dac-ar fi toti ar vrea sa afle c-au fost printi,printese,sfinti etc.
Opreste trecera.

21 Ianuarie, 2007, 09:48:29 p.m.
Răspuns #52

mRanderson

Ca sa revin,ai sintetizat in ultimul rind esenta legii.Dar credinta singura fara fapte,este zero(dupa Pavel)
Prin fapte,resp iubirea neconditionata vei avea viata vesnica.Dumnezeu sa te binecuvinteze!

aici ai dreptate...un om care spune ca el crede in Iisus dar viata lui nu arata lucrul asta...atunci credinta lui nu valoreaza nimic...Eu cred ca astfel de oameni realizeaza ca exista Iisus...dar nu se incred in El. Iisus mai zice ca un om il cunoasti dupa roadele pe care le aduce. Un mar bun nu o sa faca niciodata mere padurete....Cam asta e cu poporul roman...viata lor nu arata ca sunt cu adevarat crestini ci doar cu numele. Cica in romania 90 % sunt crestini...sincer cred ca nici 10%...prea multa rautate, invidie, sa moara capra vecinului, sa-mi fie mie bine...si da-l incolo pe cel de langa mine...   Viata lor nu arata ca sunte crestini. Daca ii intrebi acesti oameni daca cred, ei o sa spuna ca da. Dar.....cu adevarat...offf Doamne....
C.H. Spurgeon spunea:" Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. "
P.S. si eu sunt pasionat de religii, si studiez in special religia crestina,.....no pt ca-s crestin.....e fain ca vrei sa afli cultura in care traiau ei si limbile din acea perioada...cam rar asta...congrats....:)
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

21 Ianuarie, 2007, 10:12:28 p.m.
Răspuns #53

Luli

Scuze ca te-am considerat o ea,cind erai un el.Eu nu fac diferenta intre oameni privind religiile sau culoarea.Toti sintem copiii Creatorului.
Privind incadrarea tuturor intr-un curent religios care a devenit traditie,iti reamintesc ca nu scufundarea in apa spala de pacate(idee comuna Pavel-Oseeni)-deci un popor este un amestec de copii ai luminii cu fii ai lui Belial.( altii se pare ca nu sint)
Ma bucur ca esti pasionat de religii,poate-mi impartasesti si mie din cunoasterea ta.
Deci ideea asta generala de crestin...este vaga,oarecum iconoclast-traditionala-ce grozavi sintem noi,oarecum oamenii se sfintesc singuri.
Eu ma consider pe mine un copil al lui D-zeu si-atit.Nici crestina,nici ortodoxa,catolica,nimic.
Apropo de ortodox,acest termen inseamna "corect"si primul ortodox a fost ...Zaharia.Cel ucis intre altar si casa,desi nimeni nu se-ntreaba de ce.
Opreste trecera.

22 Ianuarie, 2007, 12:30:35 a.m.
Răspuns #54

mRanderson

am zis ca-s crestin...tocmai pt ca nici pt mine nu conteaza confesiunea sau denominatia din care face parte un om.....nu-i important..legat de ortodocsism,..stiam ca inseamna drept credincios...dar din pacate a ramas doar numele.....confesiunile astea au aparaut la multi multi ani dupa Cristos...de ex ortodoxismul a aparut mai clar la 1054 desi diferente intre est si vest existau de mai mult timp, in 1054 a aparut aceasta separare, chiar cand trebuia ca slujba trebuia sa inceapa in marea Biserica a Sfintei Intelepciuni din Constantinopol, cardinalul Humbert, impreuna cu alti doi reprezentati ai papei Leo IX, au intrat in cladire si s-au dus direct la sanctuar. Nu venisera pt a se ruga. Au asezat pe un altar un edict de excomunicare semnat de papa Leo si au iesit repede. Pe cand iesea pe usa dinspre Apus, cardinalul si-a scuturat praful de pe picioare zicand:"D-zeu sa vada si sa judece"...aici s-au separat catolicii de ortodocsi...
si asa deci..m-ai confundat cu o ea :D :)))?? nu-i nici o problema....:)
legat de botez eu nu am specificat nimic, si sunt de acord cu tine botezul nu curata pacatele cuiva, botezul a fost o porunca data d Isus ucenilor:"duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sf Duh. Si invatatii sa pazeasca tot ce v-am poruncit." Dupa cum vezi este o ordine, mai intai ei trebuie sa creada evanghelia(adica sa devina ucenici) si apoi sa fie botezati. Botezul era un fel de marturisire in fata oamenilor ca ei cred in Cristos. E cam si cum eu as fi casatorit, iar ca o dovada ca eu sunt casatorit port verigheta. Pt ca oamenii sa vada....Si fara verigheta as fi casatorit...dar oamenii nu ar mai observa lucrul acesta. le fel si cu botezul....oamenii care cred in Cristos sunt mantuiti si fara botez, botezul este numai o dovada ca ei cred in Iisus.

Legat de Zaharia nush ce sa zik...tu zici ca fost primul orttodocs ucis....Slava lui D-zeu pt credinta lui. Nu a fost primul nici ultimul. Primul crestin omorat a fost Stefan..si a fost omorat cu pietre.(faptele apostolilor 7:51-60) Oricum dintre toti apostoli numai Ioan a murit de "moarte buna" sa zik asa...in rest toti au avut o moarte cruda....

22 Ianuarie, 2007, 01:03:05 a.m.
Răspuns #55

Luli

Zaharia era preot ,si el a fost primul ucis ptr ca voia sa dea vestea cea mare  anume ca legea iubirii opreste legea sabiei.
Eu nu cred ca Zaharia "credea " ,eu cred ca "stia " ,doar avea cunoastere directa.
Pe linga Zaharia,mai e si Lazar de care nu se preocupa iarasi nimeni.
Din multe a ramas doar numele...din altele n-a ramas nimic .Scris.Dar eu ma bazez pe inima omului mai departe.
Ce intelegi prin mintuire,daca nu te superi?
Botezul ca dovada de credinta...hmm,discutabil,eu nu credeam nimic la doua luni.
Majoritatea au fost omoriti,excomunicati ,interzisi etc.Primii evrei crestini nu aveau voie sa ia legatura cu crestini greci sau romani.
Opreste trecera.

16 Februarie, 2007, 12:23:30 a.m.
Răspuns #56

mRanderson

ce intelegi prin legea sabiei si legea iubirii? fi te rog mai explicita. si mai am o rugaminte spune-mi unde ai citit acel lucru. de ex despre zaharia ca era primu' ucis......

uite ce inteleg eu prin mantuire.
o sa scriu versiunea scurta.adik nu mai dau referintele din biblie.
1.Dumnezeu ne iubeste. Dovada ca ne iubeste, si-a dat sngurul fiu sa moara pt noi.
2.omul este pacatos. omul a fost creat pt a avea o relatie personala cu D-zeu, dar omul nu a ascultat de D-zeu si a zis eu vreau sa traiesc cum vreau eu. Atunci relatia dintre om si D-zeu s-a rupt. Sf |Scriptura numeste pacat aceasta atitudine de razvratire fatisa sau indiferenta de D-zeu. Pacatul asta a devenit o mare problema pt noi. Ca orice pacat noi trebuia sa platim pt el. Dar D-zeu a facut altfel. Si-a trimis Fiul sa moara si sa suporte ceea ce noi am fi trebuit sa suportam. A luat pedeapsa in locul nostru.
3. jerta Mantuitorului este solutia pentru rezolvarea problemelor  omenirii. De fapt este singura solutie. Iisus a zis "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata; nimeni nu vine la Tatal decat prin mine". Ioan 14:6 El a zis ca este Calea, nu una dintre cai, ci Calea, adica singura cale. Daca erau si alte cai..ne--ar fi zis faceti cutare lucru si veti fi mantuti. Adik salvati...adica o viata eterna de El in rai...Pt a fi mantuiti trebuie sa-l primim pe Hristos in inima noastra, sa-L lasam sa ne conduca viata. Si o sa inchei cu un verset: "Si marturisirea este aceasta: D-zeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui D-zeu, n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui D-zeu, aveti viata vesnica".
Este super ...super simplu. Scrie negru pe alb. Cine are pe Fiul are viata, cine nu-l are nu are viata vesnica.

Tu L-ai pe Fiul? :)

16 Februarie, 2007, 10:35:26 a.m.
Răspuns #57

Lady Allia

Poate am să cad pe alta panta decât cea din acest topic, dar nu mă pot abţine să nu întreb mRanderson... (din Matrix?...): "confesiunile astea au aparaut la multi multi ani dupa Cristos"... Ce confesiuni au existat inaintea si in timpul lui Cristos...??   ??? ??? ??? Eu ştiu din Biblie că a existat doar Creştinismul...care apoi a fost scindat în mai multe confesiuni...

"ortodocsism,..stiam ca inseamna drept credincios...dar din pacate a ramas doar numele"

Nici eu nu cred că are importanţă confesiunea...mă simt creştină, dar cu tot respectul...nu atac alte confesiuni...Deci, mRanderson...eu sunt ortodoxă...sunt drept credincioasă...şi atâta timp cât într-o confesiune mai este un om care crede...ea există...nu moare şi nu există doar prin nume...mRanderson... ;)!!!
 Şi, te asigur, că deşi nu mă număr printre cei care "iubesc şi preaslăvesc" preoţii...ortodoxismul a avut, are şi va avea mulţi preoţi adevăraţi..., preoţi care ştiu să dea mai departe, preoţi care iubesc credinţa şi pe D-zeu şi nu se grăbesc să judece...

" - Oamenii de pe pământ se împart în trei grupe: crestinii, care cred în Hristos; necrestini sau păgânii, care nu cred în Evanghelia lui Hristos, ci în anumiti oameni zeificati, precum Brahma, Buda, Confucius, Mahomed etc., si a treia grupă, ateii, care nu cred în nici o divinitate.

Necrestinii se împart si ei în trei grupe: monoteisti - evrei si mahomedani; dualisti - care cred în două principii, al binelui si al răului; si politeisti, care cred în mai multi idoli sau zei mincinosi.

Crestinii se împart la rândul lor în trei mari confesiuni si Biserici: ortodocsi, catolici si protestanti. Din protestanti s-au format mai multe ramuri, ca protestanti de Confesiune Augustană (luterani), reformati, anglicani, metodisti, prezbiterieni si grupări neoprotestante." - Părintele Cleopa

16 Februarie, 2007, 07:17:25 p.m.
Răspuns #58

mRanderson

sa nu fiu inteles gresit..eu nu sunt impotriva nimanui...sunt absolut sigur ca exista preoti in adevaratul sens al cuvantulkui..si ii respect...dar din pacate sunt mult mai putini decat ceilalti care nu vad in preotie decat un job si atat(parerea mea). pt mine personal nu este important denominatiunea din care face parte un crestin...pt mine este important ca cel care se numeste crestin sa traiasca ca un crestin si atat. multi sunt care spun ca sunt crestini dar viata lor nu arata asta. Cum ai caracteriza crestin azi din romania?

legat de intrebarea ta...nu au existat coinfesiuni dupa mortea si invierea lui Hristos. Si da este adevarat oameni atunci se numeau crestini si atat, nimic mai mult.... confesiunile au aparut mai tarziu, mult mai tarziu... deci in 1054 s-a rupt ortodoxii de catolici; iar perioada 1517-1648 este cunoscuta sub numele de Reforma. Luther a inceput aceast reforma. Cei care au sustinut aceasta reforma au fost numiti protestanti. Si din protestanti fac o serie de denominatiuni. Mai tarziu au aparut neoproestanti care au facut un fel de reforma in biserica protestanta. Din biserica neoprotestanta fac parte alte denominatiuni.

Astazi in urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca in lume exista peste 33 000 de denominatiuni crestine. Si fiecare din acestea au fost initial o ramura desprinsa din alta. Aproape toate au luat fiinta din cauza maniei, a ostilitatii si a racelii dintre oameni care pretindeau ca urmeaza invataturile lui Iisus. Este vorba de acelasi Isusu care S-a rugat Tatalui ca toti discipolii "sa fie in chip desavarsit una, ca sa cunoasca luma ca Tu M-ai trimes".
Culmea ironiei este faptul ca in putine organizatii au existat lupte mai inversunate si mai multe dezbinari decat in biserica!!!

Se spune ca un om a fost salvat de pe o insula pustie pe care supravietuise singur timp de cincisprezece ani. Inainte de a pleca, el le-a prezentat slvatorilor sai cladirile pe care le construise de-a lungul timpului si care formau un orasel al carui singur locuitor fusese el:
- Aceea era casa mea, dincolo era magazinul, aceast cladire era un fel de cabana si aici este biserica la care merg....
- Si cladirea de alaturi?
- Oh, acolo e biserica la care obisnuiam sa ma duc. !

13 Martie, 2008, 09:43:24 p.m.
Răspuns #59

sunshine

O alta dovada a reincarnarii este amintirea unor oameni care isi amintesc perfect de fapte, imprejurari, localitati , persoane din alte vieti.
  Aceasta amintire poate fi naturala sau provocata , asa cum am spus , in stare de hipnoza. Ei ne povestesc cu lux de amanunte locul unde au trait , unde au murit, cu cine au fost casatoriti , cati copii au avut, cum ii chema si unde sunt daca mai traiesc. Relatari care , prin observatii ulterioare , s-au dovedit a fi exacte . Reamnitirea naturala fara a apela la hipnoza , se face in stare normala , dar de cele mai multe ori  este partiala ,fragmentata.Majoritatea oamenilor insa nu-si amintesc ca ar mai fi trait o viata anterioara , aceasta nestiinta este o lege pe care Dumnezeu a pus-o in viata omului.
   Dumnezeu vrea sa puna la o noua incercare spiritul nostru pentru a vedea daca se purifica sau nu, aceasta este scopul pentru care spiritele au fost reincarnate. Spiritele umane, in spatiu, sunt absolut la fel ca aspect , sunt niste sferule luminoase, fiecare cu un nucleu format din spiritul divin si un invelis eteric format din invelisurile de care am amintit: astral, solar, universic si cosmic. Aceastea formeaza corpul spiritual sau perispiritul. Desi identice ca aspect, spiritele din lumea astrala sunt incarcate cu doua feluri de electricitate: cu fluid electric negativ si un fluid electric pozitiv. La unele spirite predomina electricitatea pozitiva iar la altele cea negativa. In lumea astrala spiritele isi reimprospateaza in permanenta perispiritul sau si electricitatea. Spiritul care va avea in jurul sau mai mult fluid pozitiv , va lua pe pamant copr de barbat , iar cele in care predomina electricitatea negativa se va reincarna adesea in femeie.
  ( "Enigma vietii si a mortii"- dr. Aurel Popescu- Balcesti)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\