11 Octombrie, 2025, 10:28:34 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Carti  (Citit de 9985 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Februarie, 2006, 10:05:48 a.m.
Răspuns #15

sunshine

Cartile mele preferate in timpul liceului erau cele ale Aghathei Christie( si altele specifice varstei).
    Odata cu maturizarea si abundenta de genuri literare, am incercat sa ma delectez si eu cu cateva nume sonore:
    '' Femeie la treizeci de ani",  "Istoria celor treisprezece"  ,"Beatrix"-  Balzac
     "Arta conversatiei"- I. Vulpescu
      "Leonardo Da Vinci"
     " Jean Christophe"- Romain Rolland
      Paulo Coelho( aproape tot ce este pe piata)- le am dar nu le-am citit inca pe toate
      Goethe- "Anii de drumetie ai lui Wilhem Meister"

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

19 Noiembrie, 2008, 06:12:50 p.m.
Răspuns #16

lumycriss

Vizitator
Am dat intamplator peste acest topic, si n-am putut sa-l trec cu vederea fara sa va recomand cu toata inima sa cititi "JURNALUL FERICIRII" de Nicolae Steinhardt. Este o carte cu adevarat impresionanta, realista si spirituala in acelasi timp, continand detalii ale ororilor regimului comunist asupra intelectualilor si oamenilor de valoare ai tarii noastre, ce erau aruncati, chinuiti si uitati in inchisori... dar mai ales, continand tabloul unui suflet cu adevarat fericit, care a descoperit acest sentiment atat de maret acolo unde nimeni nu s-ar fi asteptat. Cel mai frumos fragment, pe care mi l-am si notat la vremea respectiva intr-o agenda, pentru a-l tine minte, mi s-a parut a fi asemanarea Sfintei Treimi cu o functie: "f - Tatal, x - Fiul si () Sfantul Duh. Fiul e in Tatal prin Sfantul Duh - f(x)."

De asemenea, mi-au placut foarte mult si "Mandrie si prejudecata" de Jane Austin si "Jurnalul unei iubiri" a lui Nicholas Sparks, pe care am ajuns sa il citesc dupa ce am dat intr-o revista peste fragmentul urmator :

"Despartirea ne doare atat de tare pentru ca sufletele noastre sunt ingemanate. Poate ca asa au fost intotdeauna si vor mai fi. Poate ca, inainte de aceasta viata, am mai trait o mie de vieti impreuna si in fiecare dintre ele ne-am reintalnit.
Cand te privesc, iti vad frumusetea si gratia si stiu ca mi-am petrecut fiecare viata inainte de aceasta, cautand. Nu pe cineva ca tine, ci chiar pe tine, pentru ca sufletele noastre trebuie sa fie pentru o vesnicie impreuna.
Dar daca n-o sa ne mai intalnim niciodata si aceasta este chiar o despartire, stiu ca ne vom mai vedea din nou intr-o alta viata. O sa ne regasim si poate ca destinul ce ne e scris se va schimba si n-o sa ne mai iubim numai in acea viata, ne vom iubi si pentru vietile care au trecut..."

Iar ecranizarile... Nu egaleaza deloc frumusetea cartilor... In cazul nici uneia dintre ultimile doua titluri amintite mai sus...

19 Noiembrie, 2008, 09:53:49 p.m.
Răspuns #17

Escu

Global Moderator
Am fost astazi la targul de carte de la Romexpo. Mai bine spus la "Gaudeamus". Chiar prima zi de targ, iar lumea nu prea se inghesuia. Probabil ca multa lume era la serviciu.
Editurile inca isi mai aranjau pe rafturi cartile, semne cum ca inca nu erau gata sa primeasca vizitatori. In unele standuri chiar nu te lasau sa intrii. Nu asta e important. A fost o admosfera placuta iar cartile...zbierau toate "ia-ne acasa". Pacat ca n-am avut bani mai multi la mine...ca luam mai multe.
Anwyay... targul e deschis pana duminica iar pretul de intrare...e 3,5 Ron.
Merita!
Let's put a smile on that face!

20 Noiembrie, 2008, 10:12:10 a.m.
Răspuns #18

Cruella

Mda, nici eu inca nu am depasit faza sa pot intra intr-o librarie si sa ies fara nici un fel de carte...
De perferat, prefer literatura germana. Probabil din cauza profului de germana din generala. Un nebun inteligent.
Din pacate in Romania de azi foarte rar mai gasesc carti scrise in limba germana, cind eram mica stiu ca erau toate pe care ti le puteai dori.
Autorul meu preferat este Bertolt Brecht, urmat de Friedrich Dürrenmatt, Franz Kafka si muuuuuuuulti altii :D
As recomanda de Brecht "Viata lui Galilei", de Dürrenmatt "Vizita batrînei doamne", si Kafka cel mai mult mi-a placut "Procesul".
My imaginary friend says you are crazy!