11 Octombrie, 2025, 12:00:24 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Increderea in tine insuti  (Citit de 6113 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Mai, 2005, 11:29:21 p.m.
Citit de 6113 ori

dew

Vizitator
    Am nevoie de voi prieteni!Ma poate ajuta cineva?Ma puteti lamurii?
 Cum faci sa ai incredere in tine,in propriile tale puteri? Cum poti ajunge sa te consideri CINEVA si nu numai un NIMENI,nu numai o persoana nesemnificativa,lipsita de importanta?
      Recunosc,va spun cu sinceritate,de fiecare data cand postez am impresia ca ceva este gresit,am impresia ca voi deranja pe cineva,am impresia ca intrebarile ce le pun sunt lipsite de sens...Cum sa-mi schimb parerea despre mine?Cum sa primim incredere in noi insine? ???
« Ultima Modificare: 16 Iunie, 2005, 12:34:08 a.m. de dew »

17 Mai, 2005, 01:39:04 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
iti trebuie respect de sine pe care numai singura, tu de vorba cu tine insati il poti capata.
nu trebuie niciodata sa te compari cu altii (decat acolo unde rezultatele pot fi masurate), ca om, ca suflet esti unic, asa ca devine inutila comparatia.
incredere in noi capatam aunci cand cineva apropiat, in care avem incredere ne sustine atunci cand facem ceva, aratandu-ne daca gresim si laudandu-ne cand facem bine. de asta avem nevoie toata viata, insa pe masura ce crestem putem discerne si noi.
increderea de sine se capata, nu-ti fa griji. numai sa nu te gandesti ca tot ceea ce initiezi este gresit, ok? bafta!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

20 Mai, 2005, 09:30:54 p.m.
Răspuns #2

dew

Vizitator
  Am avut astazi o zi foarte prosta la SCOALA.As vrea ca cei ce vor citi urmatoarele randuri sa ma ajute sa ies ,cumva ,din aceasta stare.
     Sunt cu moralul la pamant...
  In clasa a 9a ,in primul semestru nu eram foarte buna la invatatura,recunosc,dar din semestrul doi am MUNCIT FOARTE MULT si am ajuns la concluzia ca M_AM STRADUIT in zadar,toate eforturile mele au contat foarte putin,sau mai bine spus,nu au contat deloc.Ce s-a intamplat? Si-au batut joc de munca si eforturile mele.Da.Profesorii si-au batut joc de mine.Cand aveam nevoie de ei,de incurajari m-au umilit,m-au umilit in fata intregii clase.
    Lucram foarte mult la matematica si eram pregatita sa raspund,stiam ca ma va asculta in ziua urmatoare si...am avut dreptate ,m-a ascultat.Am facut o problema d'al capo al' fine si ce credeti?mi-a dat zece?Nuuu...mi-a mai dat o problema ,o problema de olimpiada pe care numai el stia sa o rezolve.De ce?Pentru ca NU MERG LA MEDITATII (nu imi pot permite,nu am bani sa dau pe ore extrascolare ).De obicei o singura problema de cand asculta,dar...EU...eu nu eram decat DEW.
       Astazi locul meu in clasa este ocupat de alti elevi,de elevii cu bani,elevii care isi pot plati notele si ma intreb :mai merita ,mai merita sa muncesc,sa ma straduiesc ?Pentru ce,dragii mei?pentru ce?isi bat joc de munca mea.
  La limba Romana am numai note slabute pentru ca nu imi pot permite,chiar nu pot merge la meditatii,parintii mei nu au bani de dat aiurea.M-am straduit foarte mul,am invatat pentru teza si tot o nota slaba am luat,cu toate ca aveam o lucrare BUNA,chiar am facut o lucrare buna.Eu am luat o nota slaba,dar colega mea ,care este foarte bogata a luat nota mare cu toate ca abia vorbeste romaneste(si nu exagerez cand spun asta)
   Mi-as dori ,din suflet ,sa am bani.Pentru prima data ravnesc la asa ceva,dar in clipa de fata mi-as dori sa am foarte multi bani.Doamne cum i-as umili...
       Este posibil?Nu mai sunt capabila sa lupt,acum gata,nu mai pot...m-au descurajat complet ,sunt dezamagita,sunt suparata pe mine ,pe ei...pe toti si EU NU MAI POT ,simt ca voi ramane pentru totdeauna in acesta loc de jos,niciodata nu ma voi putea ridica,NU MA LASA...
  Am incercat ,m-am zbatut,am muncit ,dar au ras de mine si eu acum ma las pagubasa.M-am dezamagit si pe mine.Nu gasesc putere ,nu gasesc putere sa ridic privirea in clipa de fata  :-[  :(

20 Mai, 2005, 10:31:32 p.m.
Răspuns #3

Mr. Pheonix ...

Draga dew sunt nou pe aici...... dar din psostul tau am inteles ca cei de pe la scoala nu prea iti recunosc pe deplin munca.
 Ei............. ce pot sa spun bine ai venit in lumea reala...nu intodeauna primesti ce meriti precum nu intodeauna meriti ce primesti , ideea este ca valorile in viata aproape intodeauna ies la suprafata mai devreme sau mai tarziu , de aceea asa ca de la cineva nu cu mult mai mare decat tine , primeste te rog un sfat : munceste , dar nu o face pentru un rezultat imediat  ,tu nu trebuie sa le dovedesti nici lor, nici altora nimic. Singura care conteaza esti TU , tie trebuie sa-ti dovedesti ca esti mai buna si atunci cand vei fi convinsa de acest lucru ,ceilalti nu vor avea de ales decat sa recunoasca adevarata ta valoare .........(dar pentru asta trebuie perseverenta) ;D ;)
« Ultima Modificare: 20 Mai, 2005, 10:36:51 p.m. de Mr. Pheonix ... »
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

20 Mai, 2005, 11:20:38 p.m.
Răspuns #4

Maria

Vizitator
   Lacramioara scumpa si draga ridica privirea si priveste in fata caci n-ai facut nimic  rau,...de ce sa-ti pleci capul? Stai linistita, persevereaza, si nu uita niciodata ca cei mici sunt cei ce inving. Nota este un calificativ ,ea nu demonstreaza ca esti AS.
     As vrea sa te rog ceva, Lacramioara; nu-ti mai fie rusine de saracie, nu este motiv de rusine. In mai toate mesajele am vazut ca-ti ,,certi'' starea materiala,...nu-i corect, modestia si traiul decent(nici nu-mi place sa pronunt acest cuvant,,saracie") sunt calitati. Eu am atribuit ,,saracia" sufletelor incapabile de iubire, celor ce-s cu gandul si inima la rau,...acestia sarmanii sunt saraci. Stai linistita ca-s mai saraci cei ce folosesc cuvinte marete doar ca-s melodioase si gadila auzul. Sunt sigura ca pe ulita celor modesti iese soarele.
     Nu uita! RIDICA CAPUL SI PRIVESTE IN FATA !

31 Mai, 2005, 03:11:09 a.m.
Răspuns #5

Guardian|Angel

Am muncit 8 luni de zile pe rupte...am riscat si am facut foarte multe sacrificii....de ce spun asta?
Nu stiu daca in bataie de joc au facut asta(desi eu sunt convinsa ca asa e),m-au trimis sa vrb cu boschetarii aia care sufla prin pungi...sa ma fugareasca aia...m-au trimis pe drumul de centura sa vorbesc cu prostituatele.....singura....eu,ca fata!si nu numai atat...ca intr-un final....cel mai bun prieten al meu...in care aveam incredere deplina....si pe care l-am ajutat enorm...ma certam cu bodyguarzii tuturor vipurilor...sau chestii de genul asta....el intra frumos si isi facea treaba...apropo...lucrez in presa...pentru cine nu stie...dar sunt incepatoare...el avea 3 ani experienta....asa cum ziceam...intr-o zi,am regasit in paginile unuia dintre ziarele la care lucrez,articolul meu...cuvant cu cuvant al meu...semnat de...el ,de prietenul meu cel mai bun....am crezut ca e o greseala...am dat fuga la redactie.....am vrut sa lamuresc problema...am crezut ca e vorba de bani...nu imi pasa de bani...dar era munca mea....m-au izgonit fara nici o explicatie...mi-au zis doar ca el....a fost promovat.....a dovedit ca e bun in ceea ce face si ca eu trebuie sa mai invat de la el....am plecat sa gasesc un raspuns,la redactia celuilalt ziar la care lucram...era acolo....de fata cu toata redactia...l-am felicitat pentru articol..fara sa imi dau seama ca eram nesimtita...cred ca am vrut sa vad ce zice....mi-a tipat:mai ai si tupeu?dupa ce ca mi-ai furat toate articolele??m-au dat afara si de acolo....nu m-au lasat sa explic...le-am tipat si eu mai mult fiindca nu ma sculta nimeni,sa ne lase sa scriem in acelasi timp unu ldin articole...sa vedem al cui e stilul...care a furat articolele de fapt....nu m-au lasat...m-au izgonit...m-am simtit exclusa,umilita,ranita....eram disperata...cand a venit dupa mine alergand si mi-a zis ca ii pare rau...am crezut ca isi cere scuze...il iertam....repet nu era vrb de bani...era vrb de munca mea....8 luni inseamna ceva,..si am facut-o in schimbul experientei...ziceam ca si-a cerut scuze....ii pare rau pentru mine...dar sunt si voi fi o proasta si el va fi cel care imi va inchidse toate usile in orasul asta!
ei bine...poate sunt proasta,dar el a fost  promovat pe munca mea....si daca am facut-o odata,o voi face din nou.....voi reusi sa ii inchid eu lui usile...chiar daca oo iau de la capat....ce vreau sa subliniez e ca nu trebuie sa te lasi invinsa...stiu ca doare...dar durerea trece....si apoi...trebuie sa fii constienta de rezultate....de exemplu...redactia mi-a zis ca mai am de invatat de la el...era munca mea de fapt...ce inseamna asta?ca mai are de invatat de la mije...munca mea a fos totusi apreciata!fruntea sus!fa ca mine !
pup
« Ultima Modificare: 31 Mai, 2005, 03:18:53 a.m. de RebecKa »
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

08 Iunie, 2005, 09:15:38 p.m.
Răspuns #6

da_na

daca tu gandesti atat de pesimist cum vrei sa nu iti iasa totul pe dos observ ca pentru tine viata e dea dreptul sumbra si tu crezi ca e din cauza lipsei banilor chiar deloc e asa din cauza ta si a gandirii tale incearca sa gandesti o saptamana mai pozitiv fii ami optimista si dupa ast poti trage singura cocluzii, si in legatura cu colegii cu bani si notele primite de acestia poti sa lasi un coleg sa copieze de la tine si dca primeste nota mai mare mergi cu lucrarea si daca e la fel e obligat sa va dea aceasi nota
si stai linistita ca ei ai note acum mari dar la examene ce vor face? ce vor ajunge sefi la firma lu mami tu nu te simti ami bine cand ei o nota muncita de tine si nu de mama ?tiai dori sa iti cumpere si tie ai tai notele?nu cred

08 Iunie, 2005, 10:27:20 p.m.
Răspuns #7

dew

Vizitator
    Nu am facut aceasta afirmatie si nici nu am dat de inteles ca viata mea ar fi "SUMBRA",din cauza lipsei de bani.In unele momente din viata,sunt descurajata,caci nu primesc ceea ce merit si nu e usor ca dupa MULTA MUNCA sa obtii NIMIC.DA,mi-am dorit bani doar pentru a-i UMILII...dar o voi face si o voi face intr-un alt mod.
      " si stai linistita ca ei ai note acum mari dar la examene ce vor face?"Ce vor face?SI LE VOR CUMPARA!!!dar bineinteles,daca voi INVATA FOARTE MULT probabil ca locul meu nu va fi ocupat de unul ca EI.
   Ei,nah!Ce sa facem ? Noi ,cei de jos,trebuie sa luptam de 10 ori mai mult ca sa ajungem SUS,pe cand unui copil de mahar i se ofera totul "de-a gata".
       Da,sunt pesimista!si nu cred ca ma pot schimba de la o zi la alta,peste noapte.Nu pot sa spun:"Saptamana viitoare gandesc pozitiv "si asa voi face...eu nu vreau sa fiu pesimista,eu nu vreau sa ma mai negajesc ,in definitiv ,din nimicuri ,nu vreau sa plang pentru lucruri minore ,dar ACEASTA SUNT  si va dura o perioada de timp pana ce ma voi schimba,daca ma voi schimba

11 Iunie, 2005, 07:44:45 p.m.
Răspuns #8

Guardian|Angel

hey hey hey....lacramioara....da , ai dreptate, noi cei de jos, trebuie sa muncim de 10 ori mai mult decat cei cu bani...dar...uite ce mi`a zis deunazi un jurist din Bucuresti:" la noi la barou,toti am intrat cu pile...insa au ramas doar cei pe care ii si ducea capul!"
sper sa intelegi ce trebuie de aici....eu am inteles....si consider ca are dreptate!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

11 Iunie, 2005, 07:51:57 p.m.
Răspuns #9

charlie

Sa poti sa crezi-

Cand unii te insala-

Sa te ridici-

cand altii te doboara-

Sa poti pastra-

Ce altii vor s-alunge-

Sa razi, chiar daca sufletul tau plange-

Si cald tu sa ramai chiar dac-afara ninge-