11 Octombrie, 2025, 11:29:12 a.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Sunteti multumiti de calitatea discutiilor din ultimul timp?

Da
Nu

Autor Subiect: Ordine si curatenie?  (Citit de 12098 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Aprilie, 2006, 10:19:36 a.m.
Răspuns #15

desdemona

si din cate vad...prea putini sunt interesati de acest lucru.
Oameni buni!TREZIREA!
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

25 Aprilie, 2006, 11:25:03 a.m.
Răspuns #16

Lorelei

Des, nu stiu daca este intr-adevar o problema reala, adica ar fi o problema reala daca s-ar scrie numai la aceste topicuri. Personal eu le gasesc dragute dar o zi, doua, trei, apoi ma obosesc si ma plictisesc. Insa tu ai sesizat un lucru just, anume ca aceste topicuri sufoca intr-un fel ceea ce se scrie in rest. Ca sa ne trezim cum zici tu, e nevoie de noi provocari, noi sugestii de subiecte: tu ai propus cateva, eu am propus cateva, iulian cateva, furia ingerului cateva si mai sunt si altii; ar fi lucruri multe de zis pe-acolo cred. Idea este ca fiecare dintre noi sa scriem si acolo unde lucrurile trebuie analizate, intelese, puse sub semnul intrebarii, nu numai acolo unde avem de scris doua randuri.

Muzafer, eu cred ca lovetime nu e nici in cadere libera, nici in declin. Exista o obsesie cred (poate a ta sau poate comuna) cu declinul lovetime-ului. Eu am spus-o si o mai spun, exista perioade si perioade, perioade de discutii mai intense, perioade de "chat", perioade de poezie, perioade de tacere, perioade de povestea vietii mele etc etc. Nu a existat niciodata un declin real, ci doar o alta perioada din asta in care lucrurile erau doar "altfel". Eu una nu vad nici un declin. Nu ne impiedica nimeni sa scriem, si sa scriem serios.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Aprilie, 2006, 03:00:56 p.m.
Răspuns #17

Lord_Saladin

Vizitator
Lorelei draga, nu sunt "obsedat" de o decadere..

Adu-ti doar aminte de "Han"... :'(

si cu asta cred ca am spus totul !

25 Aprilie, 2006, 03:10:07 p.m.
Răspuns #18

Lorelei

Iarta-ma, poate nu am ales bine cuvantul, n-am vrut sa spun ca ai fi obsedat in sensul in care imi pare ca ai perceput tu. Doar ca imi amintesc o constanta a posturilor tale de aproape un an incoace (parca tu esti si cel care a pus topicul "Declinul lovetime-ului") cum ca lovetime e in declin, se pierde, nu mai e ce a fost etc etc.
Ce e cu hanul? Eu cred ca lumea poate scrie acolo oricand, hangita apare si ea cand poate. Hanul e deschis inca din cate stiu eu. Cine te impiedica sa scrii? Daca scrii tu vor scrie si altii. Ziceam mai devreme ca acest eventual "declin" cum il vezi tu e determinat de replici de un rand. Pai uita-te la ultimele tale 4-5 posturi. Toate sunt de un rand. Ce vreau sa spun este ca eu cred ca ne lipseste rabdarea sa dam fiecarui post consistenta pe care o merita.
Inca o data scuze pentru cuvantul prost ales, poate "pesimist" era mai potrivit.

25 Aprilie, 2006, 09:41:43 p.m.
Răspuns #19

cv

Vizitator
Lovetime are momente de dinamism si altele... statice.  Anumite subiecte astazi prind... maine sunt neinteresante.
Sunt perioade (mai ales primavara) cand subiectele gen "chat" primeaza. E oboseala de dupa iarna pe care organismul o resimte. Iti trebuie parca mai multa rabdare sa te ocupi de lucruri zilnice si daca stai pe net este tocmai pentru ca nu ai rabdare sa faci altceva.

Ideea ca grupurile de discutii sunt "altfel" cand acolo este gazda o consider falsa.
Calitatea discutiilor si "viata"  la castel, han, cafenea... nu au treaba cu oamenii care le-au dat viata ci cu modul in care cel care scrie are o idee de subiect si rabdarea de a modela ideea pe tendinta site-ului.

Sa nu uitam ca fiecare scrie de placere. Nu putem impune un standard sau un subiect... putem sa aducem ceva care sa intereseze pe cat mai multi

26 Aprilie, 2006, 05:38:14 p.m.
Răspuns #20

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Ideea ca grupurile de discutii sunt "altfel" cand acolo este gazda o consider falsa. 

Si eu consider falsa ideea de mai sus... daca nu e cu suparare :)
Cand niste oameni se aduna sa discute intr-o casa si este si gazda acolo e un lucru..
Si cand oamenii se aduna sa discute intr-o casa pustie este altceva...

parerea mea !

26 Aprilie, 2006, 10:13:16 p.m.
Răspuns #21

Maria

Vizitator
    As avea si eu o intrebare, poate-mi raspund moderatorii ??? ??? De ce nu se respecta topicurile deja create??. De ce nu se scrie acolo completarile fiecaruia dintre cei noi intrati?? pentru ce-i musai sa se faca noi topicuri cu acelasi inteles doar ca celor noi le este greu sa le caute pe cele existente.

Pai daca aici unde nu ne cunoastem nu pastram o ordine,stau si ma gandesc cum este in viata reala? nu credeti ca si asta-i o modalitate de-a respecta? Daca topicul nou creat are aceasi tenta cu cel existent, si se scrie in cu totul ata parte nu-i o modalitate de a ne respecta?

26 Aprilie, 2006, 10:55:06 p.m.
Răspuns #22

Lorelei

Maria,
topicurile deja existente se respecta in masura in care cel caruia ii vine o idee reuseste sa le gaseasca inainte sa o posteze sau in masura in care eu sau Iulian realizam ca s-a mai scris despre asta si atunci unim cele doua topicuri sau macar facem o trimitere la celalalt (lucru mai rar, de obicei facem acest lucru cand difera ca nuanta totusi).
Daca totusi tu observi doua topicuri care vor fix acelasi lucru, aceeasi tema, ai optiunea "report to moderator" care ne semnaleaza lucrul pe care noi nu l-am remarcat.
De cele mai multe ori se intampla ca dintre cei noi veniti sa fie unii care desigur nu au rabdare sa citeasca tot ce s-a scris pana acum (cred ca nici tu, nici eu nu am facut lucrul asta cand am ajuns pe forum) si sa propuna topicuri deja existente dar intr-o alta forma. Cred ca nu e rau sa le lasam macar o vreme topicurile asa cum sunt ca altfel se simt "certati" cumva de la inceput si se sperie.
Acolo unde este rigoare excesiva e si multa lipsa de libertate. Spiritul forumului imi pare unul liber, chiar un pic rebel, creativ, entuziast. Imi place ordinea, dar nu excesiva. Nu cred ca faptul ca cineva cand are o idee nu sta sa scotoceasca tot forumul sa vada daca s-a mai spus semnifica o lipsa de respect. Aminteste-ti entuziasmul primelor posturi.
« Ultima Modificare: 26 Aprilie, 2006, 10:59:59 p.m. de Lorelei »

26 Aprilie, 2006, 11:24:54 p.m.
Răspuns #23

Maria

Vizitator
    Fals! nu am spus rigoare excesiva, am spus ordine.Daca-ti suna mai altfel spun oarecare ordine,taman pentru a nu fi ceva impus ci liber.
    Fals! cunosc un loc cu multa libertate,creativitate,entuziasm, dar care respecta o oarecare ordine si are ceva vechime 1955-2006 si sigur mai duce.

Am o intrebare pentru tine draga Lorelei,,n-ai regretat cand ,,spiritul liber'' ti-a fost inselat? n-ai regretat cand creativitate ti-a fost transformata in barfa?   :-\ :-\ :-\ ??? ???

26 Aprilie, 2006, 11:29:33 p.m.
Răspuns #24

Lorelei

De acord, Maria, ai dreptate, ordine trebuie sa existe. Si - sper eu - va exista exact asa cum zici "o oarecare ordine", adica nu excesiva, dar nici minimala.
Da, am regretat in situatia de care spui tu, dar se mai intampla. Asta este, suntem oameni.
Incercam sa facem cat de multa ordine se poate, fara sa ingradim libertatea nimanui. Cred ca de fapt amandoua vrem acelasi lucru de fapt.  :)

26 Aprilie, 2006, 11:37:59 p.m.
Răspuns #25

viulian

Administrator
Ma bag si io in discutie :)

1. e greu sa cauti "o emotie" pe care abia te descurci sa o pui in cuvinte
2. exista atat de multe puncte de vedere si trairi raportate la un subiect ca am putea insuma toate mesajele forumului in patru mari topicuri: Iubire, Suferita, Credinta, Extaz.

Asa ca din punctul meu de vedere e mai simpla ideea de "related topics" - pentru cine vrea sa citeasca mai multe, sa urmareasca link-ul.. Cand ne vom muta pe versiunea noua de forum va fi in josul fiecarui topic o lista de topicuri "asemanatoare".