Romania tara slab dezvoltata? Pardon, Romania tara puternic saracita. Cu regret Daniela draga dar una-i teoria si alta-i practica.Daniela draga argumenteaza te rog ideea ca Romania-i o tara slab dezvoltata. Chiar crezi ca-i drept tot ceea ce se vorbeste in plenurile parlamentelor? Iubita draga, ai mancat friptura din porc de import? Categoric nu! daca-ai fi mancat nu mai spune-ai asta. Iti garantez ca nici fumul n-are miros de carne dara-mi-te carnea!
Cei drept Diana are dreptate privind saracia,...dar saracia aceea din SUA, unde exista pensiile private si nu traiul doar din pensia muncita.Sistemul este prost in Romania pentru ca se mai poate jumuli.Nu cred c-ar fi drept ca dupa o viata de munca in cercetare, profesor universitar, sa mergi sa mai speli niste vase in carciuma sau sa dai cu sapa la camp, doar din pricina ghinionului ca te-ai nascut in anii lui '39-'40.
Acum roata se-nvarte cand ii vorba de cei mai tineri care stau si miros menta pe cele 3-4 milioane lei. Putini sunt acei studenti care muncesc, putini sunt acei tineri care vor sa riste, sa-si schimbe locul, munca sau domiciliul.
Eu personal am crescut bine in familia mea, sunt singura la parinti, n-am prea stiut ce-nseamna saracia, dar pot sa spun c-am cunoscut-o. Am cunoscut-o dupa ce-am terminat facultatea, atunci cand din 3 ani de stagiu ne-a zburat afara, veni-se revolutia iar noi eram niste mucosi. Am cunoscut saracia si ma repet dupa ce m-am casatorit. Nu aveam casa, plateam chirie, nu mai aveam nici munca ca veni-se revolutia. Nu-mi este rusine sa spun ca pana la a-mi gasi un nou loc de munca am lucrat zilier la o fosta ferma de partid( eram obisnuita cu munca, parintii mei mi-au spus in perioada studentiei ca daca vreau sa fumez sa muncesc, ei nu contribuie la afumarea mea, asa ca am muncit cate 4 ore pe zi) ce-i drept nu pentru foarte mult timp. Era foarte greu. Apoi am gasit un nou serviciu, am facut un imprumut in banca la scurt timp pentru o casa, iar in timpul liber si cu ceva risc(sotul meu era pilot militar si nu aveam voie) faceam si asa zisa ,,bisnita romaneasca''. Nu-mi este rusine, n-am cerut la nimeni,...acum mi-e bine, ii multumesc Lui Dumnezeu in fiecare zi, multumesc ca putem sa ne ajutam parintii sa supravietuiasca, ii multumesc Lui Dumnezeu ca pot sa cumpar zilnic o paine pentru un sarac, saracit fara voia sa.
Nu-i de glumit dragilor prieteni, in Romania din 3 oameni peste 50 de ani, unul vorbeste singur pe starada. multi dintre ei au fost profesori, cercetatori sau poate canda mentorii nostrii iar acum traiesc in nebuneala