...Copii în pungi..., copii abandonaţi prin spitale..., copii bolnavi de boli incurabile "uitaţi" de părinţi pe paturi goale, albe şi reci..., copii care pierd şansa înainte să o aibă şi totuşi îşi păstrează zâmbetul..., copii care devin bătrâni în ei înainte de vârstă..., copii care dorm în containerele în care poate s-au şi născut şi cărora le-au zis prima dată..."mama"..."mama unde e?"...defapt...!... Copii schilodiţi şi aruncaţi la cerşit, vânduţi pentru organe... DA..., asta e lumea în care ne învârtim şi pe care ne place uneori să o privim din spatele unor ochelari de cal...spunând..."eu ce pot să fac?"...
...Am lucrat în spitale, in case de copii, în centre de minori ca şi voluntar şi...nu cred să vreţi să ştiţi câte grozăvii am auzit, am văzut..., câte nopţi m-am rugat şi am plâns...câţi copii prea devreme pierduţi într-o lume de mucegai şi igrasie sufletească..., câţi copii chirciţi cu mâinile pe gură să nu urle de durere, de suferinţă, de tristeţe...!!!!
...Uneori mă întrebam ce mă ţine să nu urlu şi eu cu ei...nu ştiu nici acum...poate doar puterea aceea de a le lua mânuţele uneori vinete de boală, alteori carne crudă de la atâta stat pe pat... şi de a le spune câte o poveste despre mămici şi tătici care trăiesc în Cer..., în Cerul în care eu uneori în acele clipe nu mai crdeam...privindu-i!
...M-am întrebat de multe ori: "oare ce fel de oameni sunt cei care fac asta?"... Acum mă întreb: "oare am dreptul să mă întreb ce fel de oameni erau, sunt?", "oare am eu dreptul să îi judec?"... oare societatea DEFAPT ce face pentru aceşti oameni care ajungând în situaţii mult mai mult decât disperate ...recurg la astfel de gesturi??? Ştiu!!! Îi judecă! Odată îi judecă de ce au ajuns acolo...în acea situaţie, apoi îi judecă pentru că şi-au făcut copii, iar mai apoi îi judecă pentru că îi abandonează!...De ajutat însă...îi ajută cineva sau ne mulţumim să spunem mereu, mereu, mereu...: "pe mine cine mă ajută???"!
Nici nu mai ştiu de cine să îmi fie milă...de copii, de disperaţii şi iresponsabilii ăia amărâţi sau...de societate?