In concluzie, daca Dumnezeu nu vrea nu face, chit ca ne dam noi peste cap.
(Depinde cu cine are de-a face!)Moise, care poate fi un prototip al lui Hristos, il indupleca pe Dumnezeu sa se intoarca de la mania Lui si de la raul pe care vroia sa il faca nimicind poporul lui Israel.
"7 Domnul a zis lui Moise: "Scoală şi pogoară-te; căci poporul tău, pe care l-ai scos din ţara Egiptului, s-a stricat. 8 Foarte curând s-au abătut de la calea, pe care le-o poruncisem Eu; şi-au făcut un viţel turnat, s-au închinat până la pământ înaintea lui, i-au adus jertfe, şi au zis: ,Israele! iată dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului!" 9 Domnul a zis lui Moise: "Văd că poporul acesta este un popor încăpăţânat. 10 Acum, lasă-Mă; mânia Mea are să se aprindă împotriva lor: şi-i voi mistui; dar pe tine te voi face strămoşul unui neam mare." 11 Moise s-a rugat Domnului, Dumnezeului său, şi a zis: "Pentru ce să se aprindă, Doamne, mânia Ta împotriva poporului Tău, pe care l-ai scos din ţara Egiptului cu mare putere şi cu mână tare? 12 Pentru ce să zică Egiptenii: ,Spre nenorocirea lor i-a scos, ca să-i omoare prin munţi, şi ca să-i şteargă de pe faţa pământului?' Întoarce-Te din iuţeala mâniei Tale şi lasă-Te de răul acesta, pe care vrei să-l faci poporului Tău. 13 Adu-ţi aminte de Avraam, de Isaac şi de Israel, robii Tăi, cărora le-ai spus, jurându-Te pe Tine însuţi: ,Voi înmulţi sămânţa voastră ca stelele cerului, voi da urmaşilor voştri toată ţara aceasta, de care am vorbit, şi ei o vor stăpâni în veac." 14
Şi Domnul S-a lăsat de răul, pe care spusese că vrea să-l facă poporului Său!" - Exodul 32
Mai profund privind lucrurile, mai spre adevarata lor cauza, vom vedea ca bolile care vin peste oameni vin cu ingaduinta Lui Dumnezeu de foarte multe ori cu scopul de a-l "trezi" pe om sau de a-l feri sa cada in pacat.
Pavel spune:
"7 Şi ca să nu mă umflu de mândrie, din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască, şi să mă împiedice să mă îngâmf." - 2 Corinteni 12
Pavel se roaga lui Dumnezeu sa Il vindece, si Dumnezeu
ii raspunde:
"Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită." - 2 Corinteni 12
N-o sa ma trezesc dimineata cu muntele in curte fiindca vecinul meu, fiind credincios, s-a rugat la Dumnezeu sa i-l mute dincolo de gard.
Apoi daca sunt si alti credinciosi vor incepe sa mute muntii pe harta ca pisele pe tabla de sah.
La rugaciunea unui OM care avea, probabil, credinta comparabila ca marime cu cea a unui graunte de mustar, (plastica aceasta comparatie), Dumnezeu opreste Cosmosul, opreste Universul, opreste Infinitul Mare! (asa cum ar putea opri si Infinitul Mic, chiar daca nu exista un raport).
"12 Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriţi în mâinile copiilor lui Israel, şi a zis în faţa lui Israel: "Opreşte-te, soare, asupra Gabaonului, Şi tu, lună, asupra văii Aialonului!" 13 Şi soarele s-a oprit, şi luna şi-a întrerupt mersul, Până ce poporul şi-a răzbunat pe vrăjmaşii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului, şi nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă. 14 N-a mai fost nici o zi ca aceea, nici înainte nici după aceea, când Domnul să fi ascultat glasul unui om; căci Domnul lupta pentru Israel." -- Iosua 10
Petru a mers pe mare, dar munti nu a mutat. Oamenii astia au inviat mortii dar cu muntii n-au avut treaba.
Isus Hristos merge calcand prin apa marii ca pe tabla de sah sau prin gradina bine aranjata a vecinului. (O face ca Dumnezeu!). Unul din ucenici vrea sa vada cata credinta are si ii spune lui Isus: "Porunceste-mi sa vin si eu la tine calcand pe ape." Urmariti pasajul: "28 "Doamne", I-a răspuns Petru, "dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape." 29 "Vino!" i-a zis Isus. Petru s-a coborât din corabie, şi a început să umble pe ape ca să meargă la Isus. 30 Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut; şi fiindcă începea să se afunde, a strigat: "Doamne, scapă-mă!" 31 Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat, şi i-a zis: "Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?" - Matei 14
Atunci credinta acestui om nu mai era nici cat un graunte de mustar.
Si, desigur,
asta nu e tot!... Voi reveni!