hmm! Am evitat sa raspund aici pentru ca in ceea ce ma priveste nu exista decat un singur raspuns posibil la probelema asta: minciuna nu-si are locul intr-o relatie! Simt insa nevoia sa vin cu niste precizari.
Instinctul imi spune ca nu exista asa-zisele minciuni nevinovate. Cred ca, mai ales in vremurile in care traim, o relatie are nevoie de sinceritate deplina. Spre exemplu, uneori, o simpla ezitare in a-ti exprima o nemultumire poate duce la complicatii nebanuite. Relatia dintre doi oameni care iubesc nu trebuie sa fie un joc de "care pe care". Cheia reusitei in dragoste nu sta in strategii bine gandite prin care sa cantarim in fiece moment ce si cat dam din noi. V-o spune cineva care a incercat si asta dupa ce a simtit, la un moment dat, durerea de a fi oferit totul cand nu primea suficient. Experientele nefericite au acest efectul de a le rapi oamenilor elanul sufletesc si de a-i transforma in soldati pe "frontului dragostei". Dar e gresit si chiar trist se se intampla asta.
Daca vreti o relatie autentica, trebuie sa fiti autentici! Asta presupune sa va aratati celuilalt asa cum sunteti in realitate, cu bune si rele, cu minunatiile de care sunteti in stare si cu slabiciunile pe care le aveti. Cel ce va iubeste cu adevarat va va iubi si maimult pentru asta si va va proteja.
Despre inselat nici numai are rost sa vorbesc! Un om nu poate fi indragostit de doua persoane in acelasi timp. Cei ce inseala sub pretextul indeciziei emotionale se mint in primul rand e ei!